De nieuwkomers bij SEV Robbert Slot & Valentijn Ebbers (foto's: Alexander Wagener).
De nieuwkomers bij SEV Robbert Slot & Valentijn Ebbers (foto's: Alexander Wagener).

SEV-trainer Frank Dobbe: "Handhaving eerst!"

Sport 336 keer gelezen

Leidschendam - Mede ter voorbereiding op het Voetbal Kampioenschap Leidschendam-Voorburg 2015 oefende zaterdag tweedeklasser SEV zaterdag thuis tegen eersteklasser Voorschoten'97. Omdat het met kunstgras en verlichting vernieuwde hoofdveld nog niet beschikbaar was werd het op een bijveld 0-3 (o.a. 1x ex-RKAVV spits Shemiel Constancia).

"De uitslag zegt mij niets", zegt SEV-trainer Frank Dobbe. "Donderdag kreeg ik een telefoontje van Voorschoten'97 dat ze met 22 man zouden komen. De 2 verschillende elftallen konden zich 45 minuten volledig leeg spelen, terwijl mijn spelers dat 90 minuten moesten doen. In dat opzicht vind ik het knap dat mijn ploeg conditioneel overeind is gebleven."

Niet compleet
Dobbe kon nog niet over al zijn spelers beschikken. "Rob van Min en Pascal Wildenberg waren licht geblesseerd, Coen van Santen raakte al snel licht geblesseerd, Roel Verhagen & Joshua Reid een beetje overbelast, Wessel van Huizen net terug van vakantie en Robert de Groot nog een weekend op vakantie."

"Verder is mijn centrale verdedigingsduo Rik Orta & Stefan Duppen pas een week in training." Andy van der Meulen bleek als zo vaak een betrouwbare sluitpost.

Snel fitter
Nieuwkomer Leander Verwoerdt (ex-Forum Sport, Tonegido & VUC) bleef op de bank. "Dat is zo afgesproken", zegt Verwoerdt, "We keepten vorige week dinsdag allebei een helft tegen óók tweedeklasser, maar dan op zondag, RKDEO (1-1), maar nu om en om. Ik keep de hele wedstrijd tegen Forum Sport in het Voetbal Kampioenschap Leidschendam-Voorburg." Het ritme van 4x sporten per week bevalt hem weer. "Bij VUC keepte ik in een lager elftal en trainde ik nauwelijks. Nu is keepen 85% routine, concentratie en ervaring. De overige 15% is training en onderhoud van je lijf. Ik merk dat ik snel fitter wordt." Nieuw bij SEV is Robbert Slot. De in het onderwijs werkzame verdedigende middenvelder verhuisde voor zijn werk naar de regio Haaglanden en kwam via assistent-trainer en werkcollega Ben de Haan in contact met SEV. Hij speelde bij v.v. BOL (Broek op Langendijk). Dobbe krijgt hierdoor meer mogelijkheden.

Nieuw
"Ik heb een keeper, Leander, en twee spelers, Robbert & Robert, die enige tijd in een lager elftal hebben gevoetbald. Je kunt niet 'ongestraft' lager gaan voetballen en weer selectievoetbal gaan spelen. Ze zullen meer moeten doen om fitter te worden." Ook nieuw in zijn spelersgroep zijn Kasper Struijk, Michiel van der Zwan , Thomas Lomonaco en Valentijn Ebbers, die zaterdag zijn debuut in SEV 1 maakte nadat hij al 90 minuten met SEV 2 bij DSO 2 (3-3) had gespeeld. Genoemde spelers zijn eigenlijk nog jeugdspelers, maar vervroegd naar de selectie gehaald om hun talent onder meer weerstand verder te kunnen ontwikkelen.

Organisatorisch op orde
"Het stoppen van Robin Elbers en Dennis Breg hebben we in de breedte goed opgevangen", zegt Dobbe, "Organisatorisch zijn we van achteruit al redelijk op orde. Voorin zullen we nog meer moeten brengen. Doel van onze rentree in de tweede klasse is in eerste instantie handhaven. Daarna zien we wel verder. Dat moeten we niet doen met naïef voetbal. Ik sluit frivoliteiten niet uit, alleen moeten de spelers die frivool kunnen voetballen weten wanneer dat wel en niet kan."

Opstelling SEV:
Andy van der Meulen; Maarten de Vries, Rik Orta, Stefan Duppen, Björn van Haarlem (46. Joey Crawford); Robert Slot (46. Jerry Speelberg), Jasper Koning, Coen van Santen (5. Milan van der Veer); Randy de Wit (70. Björn van Haarlem), Jan Henk Willemse, Frank Raaijmakers (70. Valentijn Ebbers).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant