Nick van den Bosch (Stompwijk'92) verdedigt tegen DWO & de trainers Edwin Vurens en Yorick Boon (foto's: Alexander Wagener).
Nick van den Bosch (Stompwijk'92) verdedigt tegen DWO & de trainers Edwin Vurens en Yorick Boon (foto's: Alexander Wagener).

Stompwijkse trainers debuteren met bekerwinst

Sport 396 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Terwijl Forum Sport (0-3 TAC'90 zo.), RKAVV (3-0 Quick Boys), Wilhelmus zo. (3-1 RVVH 2) afgelopen weekend hun eerste bekerwedstrijden verloren wonnen SEV (2-0 Soccer Boys), RKAVV vrouwen (6-0 FC Rijnvogels 2; Nina van der Hoeven 3x!), Wilhelmus za. (DVC 5-0; Hakiem Gafaar 5x!) en Stompwijk'92 (2-4 DWO za.) hun eerste officiële optredens van het seizoen 2015-2016. Voor Stompwijk'92 scoorden Enrico Geus (2x), Toby van Marwijk en Martijn Droog. Bij de zondag derdeklasser is clubman Yorick Boon voorlopig interim hoofdtrainer. Voormalig dorpsgenoot en ex-profvoetballer Edwin Vurens is trainer van de Wateringse debuterende vierdeklasser VELO (za.). Hij vierde zijn debuut met een 3-0 thuisoverwinning op derdeklasser S.V. Honselersdijk.

Vurens, de enige prof uit Leidschendam-Voorburg die in het buitenland (Zwitserland) voetbalde, was in het recente verleden trainer van FC Zoetermeer, VUC, ARC en BVCB, maar had vorig seizoen geen club. Totdat hij door VELO gevraagd werd de laatste 6 competitiewedstrijden van vorig seizoen het trainen en coachen van de zondag eersteklasser over te nemen. Binnen de club leefde de wens al om ook een prestatief zaterdag eerste elftal te krijgen. Voetballiefhebber Vurens werd opnieuw gevraagd trainer te worden. "Het maakt mij niet uit of ik een club in de vierde of eerste klasse train, als ik maar een ambitieuze groep, ballen en tenues heb om te voetballen. Toen ik destijds vanuit Zwitserland naar Nederland terugkeerde ben ik ook gewoon bij mijn zwager in de tuinbouw gaan werken."


Tegen S.V. Honselersdijk liet VELO goed voetbal zien. "Ik heb een groep van 18 man, de jongste is 20 en de oudste 28. Er werd goed positiespel gespeeld. Ik moet niet met het idee aankomen om met lange ballen naar voren te gaan spelen, want dat wil deze groep niet." VELO is de gedoodverfde favoriet in 4B. Vurens: "Dat ga ik niet roepen, want er zit altijd wel een ploeg als ons bij. Jongens die uit de hogere jeugd of een lager elftal, of op zondag of elders selectievoetbal hebben gespeeld. Met die mix ga ik het doen. En wie weet. Hennie Vrienten en Herman Brood zeiden het vroeger al. 'Als je wint, heb je vrienden'. Wie weet sluiten nog meer liefhebbers zich bij ons aan. Wellicht ook een sponsor. Nu staat WarChild op ons shirt als ideële reclame. Ook prima."

Tijdelijke trainer
Yorick Boon is de tijdelijke nieuwe man bij Stompwijk'92. "Hoofdtrainer Ted van Berkel revalideert van ingrijpende medische behandelingen. De club heeft dispensatie voor mij gekregen tot eind oktober, want ik heb 'maar' het diploma UEFA C. Rob van Benten is tijdelijk 2e elftaltrainer in plaats van 1e elftalleider. Dat is nu tot die tijd Johan van der Meer, die het jaren heeft gedaan." Contact met Van Berkel onderhoudt Boon alleen via de WhatsApp. "Ted heeft zijn rust hard nodig, maar zo nu en dan geef ik door waar ik mee bezig ben, waarop hij dan reageert. Qua voetbal, verzorgd positiespel, zit we nagenoeg op één lijn. Hij speelt achterin liever zonedekking op één lijn; ik liever met een vooruit geschoven laatste man. Dat is het enige verschil." Ambities heeft Boon zeker. "Vooralsnog liggen die binnen de club, waarbinnen ik ben opgegroeid. De club heeft mij de kans gegeven om UEFA C te halen. Ik wilde UEFA B gaan doen, maar door de situatie bij de club heb ik dat uitgesteld. Later kan ik nog altijd verder kijken."

Stompwijk niet benaderd
Overigens werd Stompwijk'92 niet benaderd om aan het Voetbal Kampioenschap Leidschendam-Voorburg 2015 deel te nemen. Voetbalbestuurslid van de omnisportvereniging Fred Wolters: "Aan de 5 jeugdtoernooien hebben we ook nooit meegedaan, dus ik denk dat we daarom niet benaderd zijn. Vorig weekend hadden wij ons traditionele SJZ Toernooi met deelname van SJZ en Meerburg, clubs waar wij meer mee hebben." Boon en Van Benten hadden graag meegedaan. Van Benten: "We horen bij Leidschendam-Voorburg, dus vind ik dat wij bij dat toernooi horen te zijn." Boon: "Ik denk dat wij altijd wat van een dergelijk toernooi kunnen opsteken. In het HaaglandenVoetbal Toernooi aan het eind van het seizoen hebben we ooit een knappe, weliswaar verloren, wedstrijd tegen Haaglandia gespeeld. Spelers kunnen tegen betere clubs boven zichzelf uitsteken."

4e Stompwijk'92 keeper Nico Bolleboom (34) & de Voorburgse Vergeten Voetbalclubs DEVJO en TONEGIDO (foto's: Alexander Wagener).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant