Wim van der Mespel spoort Eluna di Quattro aan in de finale van Roden op weg naar de zege (foto: Kortebaandraverijen.nl).
Wim van der Mespel spoort Eluna di Quattro aan in de finale van Roden op weg naar de zege (foto: Kortebaandraverijen.nl).

Wimpie wint verrassend in Roden

Sport 178 keer gelezen

Stompwijk/Roden - Het kortebaanseizoen zit er bijna op. Afgelopen week boekte Wim van der Mespel zijn derde zege. Na overwinningen in Stompwijk en Beverwijk schreef de Leidschendammer ook de kortebaan van Roden op zijn naam. Daarmee gaf Wimpie extra kleur aan zijn seizoen. Een dag later zette Höwings Kumpel zijn Stompwijkse eigenarengroep in vuur en vlam. Met pikeur Wim van Buytene op de sulky won de dertienjarige ruin de kortebaan van Lisse.

Door Ruud de Groot

Hij moest er ruim tweehonderd kilometer voor rijden, maar het bleek de moeite waard. In het hoge noorden pakte Wim van der Mespel met Eluna di Quattro verrassend de zege. Daarmee loste Wimpie een belofte in. Hij had eigenaar/trainer Willem Rutgers aan het begin van het seizoen al voorspeld, een koers met de 4-jarige merrie te zullen winnen. Het kwam er niet van. Het moeilijk te sturen paard was te wisselvallig. In Roden vielen alle puzzelstukjes op hun plaats. Met speels gemak zette de combinatie de sterke concurrentie opzij, hoewel Eluna ook daar haar kuren vertoonde. Maar zeker in de finale maakte zij het sterk af. Dit tot groot genoegen van de Leidschendamse hoefsmid. Met nog één kortebaan voor de boeg (12 oktober in 't Zand) steeg hij naar een acceptabele zevende plaats in het pikeurklassement.

Misrekening
Minstens zo verrassend was de zege van Höwings Kumpel in Lisse. De Stompwijkse troef maakt een teleurstellend seizoen door. Vaak was het 'net niet'. Dieptepunt was het niet mogen starten op de thuisbaan in Stompwijk, alwaar in 2013 nog glorieus werd gewonnen. Na het aanmelden volgde uitloting. Een misrekening. In Lisse stond plotseling de oude Höwings Kumpel weer op. Vorig jaar werd in de Bollenstreek het laatste aansprekende resultaat geboekt. Toen ging de finale door een jammerlijke valse start verloren. Precies een jaar later maakte het Duitse karakterpaard gereden door trainer/pikeur Wim van Buytene geen kostbare fout. Gedecideerd greep de combinatie de zege. De bittere smaak van 2015 was in één klap weggespoeld. Kijk voor alle uitslagen en klassementen op Kortebaandraverijen.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant