Gevecht in de ring aan de Dobbelaan (foto: Ot Douwes).
Gevecht in de ring aan de Dobbelaan (foto: Ot Douwes).

Kickboksgala in Leidschendam

Sport 764 keer gelezen

Leidschendam - Zondag werden er bij LV-Kickboxing 21 wedstrijden gehouden. Aanwezig waren de kickboxing teams van: Multisport VLD, Colosseum, MFF, Oude Westen Gym, MT Duisburg (Duitsland), Team Ypenburg, Amici MMA, Houwaart, Gym Noord, Da Graa, Kamakura, Team de Jager, KB Gouda, Phuket Gym, JOMI-Gym en de gastheer van het gala LV-Boxing (L'dam-Vbg).

Er werd gestart met een demogevecht van jeugdige kickboksers. Daaraan namen 4 jonge kickboksers van LV-Boxing deel tegen 4 andere teams. Deze wijdstrijden eindigden alle vier onbeslist. Daarna ging het er nog fanatieker aan toe en werden er winnaars op punten door de jury toegekend. Er was ook een winnaar door het scoren met een technische K.O. Ook een onfortuinlijke kickbokser werd door de zaalarts wegens oogletsel gedwongen de strijd te staken. De klassen waarin werd gevochten waren: J 3x1 minuut, N 3x1,5 minuut, C 3x2 minuten en MMA.

De J-klasse is voor de jeugd. Zij dragen een helm en scheenbeschermers. De N-klasse zijn senioren, die nog geen 3 wedstrijden hebben gewonnen. In de C-klasse zijn er inmiddels 3 t/m 7 wedstrijden gewonnen. MMA (Mixed Martial Arts) is een gemengde vechtkunst. Een combinatie van onder andere worstelen, judo en kickboxing.

      

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant