Remco van Wingerden (links) viel ondanks rode kaart (want 2x geel) vorige week in bij RKAVV (foto: PR RKAVV/Hans van der Valk).
Remco van Wingerden (links) viel ondanks rode kaart (want 2x geel) vorige week in bij RKAVV (foto: PR RKAVV/Hans van der Valk).

Alleen Stompwijk'92 wint thuis

Sport 504 keer gelezen

Forum Sport-Voorschoten'97 1-2 (0-1)

Doelpuntenmaker: Enno Kuijt (1-2).
"Op basis van de hele wedstrijd een terechte nederlaag, maar direct na rust, met een schot op de paal van Scott Drabbe en een kans voor Osman Lamin, zat er meer in. Voorschoten'97 won de meeste persoonlijke duels en toonde meer de wil om te winnen", aldus trainer Andre Lourens, die met zijn ploeg voor twee cruciale uitduels in 1B staat.

"Met nummer laatst Volendam over anderhalve week en zaterdag met naaste concurrent Valken'68 gaan we onderling uitmaken wie naar boven en wie naar beneden kan gaan kijken. Ik heb een grillige spelersgroep moet ik zeggen. Ze kunnen doordeweeks knallen op de training en op zaterdag een matte wedstrijd spelen of andersom. Het is niet makkelijk af te lezen. Over 2 weken weten we waar we staan."

HVC'10-SEV-GHC 3-0 (0-0)

In 2010-2011 werd voor het laatst tegen elkaar gevoetbald en werd het twee keer 1-1. Keeper Leander Verwoerdt hield zijn ploeg in de beginfase nog volop in de wedstrijd. SEV kwam ook beter in zijn spel, getuige mogelijkheden voor Rob van Min en Frank Raaijmakers. Robert de Groot (hamstringblessure), vorige week nog man van de wedstrijd tegen het net als HVC'10 uit de 1e klasse gedegradeerde GHC, viel na een half uur uit. De thuisclub kon de doelpuntenban pas na dik een uur spelen breken.

Trainer Frank Dobbe vond de uitslag geflatteerd. "Maar die uitslag staat. Klaar! Na de 1-0 hadden we niet veel meer te zeggen en zijn we niet meer tot kansen gekomen tegen een ploeg die er ondanks degradatie alleen maar sterker op is geworden en naast Westlandia en SVC'08 voor mij nog steeds tot de titelkandidaten behoort. Zaterdag SC Monster thuis. Wij zitten in hetzelfde verhaal en hebben beiden flink op de broek gehad zaterdag. Vanwege de onverwachte uitslagen zijn voorspellingen in deze klasse lastig te maken. Van week tot week zullen we het moeten blijven bekijken. Ook tegen HVC'10 hebben we kansen gehad, dus …." Het meespelen van Robert de Groot en Wessel van Huizen (liesblessure) is nog onzeker.

Berkel-RKAVV (vr.) 3-1 (1-0)

Doelpuntenmaker: Linda Kemperman (90+1. 3-1).
Een schande was de 2e competitienederlaag in 2B zaterdag niet. RKAVV speelde compact, gaf weinig weg en deelde in aanvallend opzicht enkele speldenprikjes uit, maar na een half uur spelen slopen ook slordigheidjes in het spel, waaruit de 1-0 ruststand ontstond. Direct na rust leek Nina van der Hoeven de 1-1 te scoren, maar tot verbazing van RKAVV keurde de scheidsrechter, die op randje strafschop gebied stond, het doelpunt af omdat de bal de doellijn niet zou hebben gepasseerd. Kort daarop werd het 2-0.

Ondanks de voorsprong bleef koploper Berkel geïrriteerd over het stugge tegenspel. Tot groot onbegrip van RKAVV kreeg een Berkel-speelster op enig moment 'slechts' geel voor een trap na. RKAVV zelf kon geen vuist meer maken. De 3-0 uit een strafschop een minuut voor tijd leek de eindstand te worden, maar de na 2 maanden blessureleed eindelijk weer spelende invaller Linda Kemperman scoorde na een individuele actie nog 3-1. De RKAVV-vrouwen werkten hard, maar de slordigheden moeten uit hun spel om aanspraak te kunnen maken op de 1e competitieoverwinning.

ADO'20-RKAVV 3-0 (1-0)

RKAVV toonde aanvankelijk lef door aan te willen vallen en kansjes te krijgen. De openingsfase was daardoor aantrekkelijk en gelijkopgaand. Vervolgens maakte de ex-topklasser een uur het verschil met de gepromoveerde eersteklasser, waarna RKAVV, mede door een 2e gele kaart voor een ADO'20 speler, een klein slotoffensief op de mat legde. De sterk invallende Remco van Wingerden kwam in een één-op-één situatie echter een teenlengte tekort.

Twee minuten voor tijd kreeg Jedsel Markes ook een 2e gele kaart voor een schwalbe. "De 2 en 3-0 vielen te kort na elkaar", vond Steffens, die niet ontevreden over het spel van zijn ploeg was. "We begonnen goed en geconcentreerd. Na de 1-0 in de 25e minuut werd het minder." Zondag komt nummer 2 uit de hoofdklasse A De Dijk uit Amsterdam in Leidschendam op bezoek.

Wilhelmus (zo.)-Laakkwartier 1-1 (0-1)

Doelpuntenmaker: Kevin Langeveld (strafschop).
Jaël Paas (ex-Forum Sport) scoorde via de lat en de rug van keeper Xavier Gyina 0-1, waarna Wilhelmus-spits en clubtopscorer Kevin Langeveld, die tot nu toe wekelijks tenminste 1x scoort, de 1-1 liet aantekenen. Gyina behoedde zijn club nog voor een nederlaag door een inzet van het met 10 man spelende en de hoofdtrainer op de tribune zittende doorgebroken Laakkwartier te pareren. De subtopderby leverde geen goed voetbal op en de scheidsrechter speelde teveel een hoofdrol door het nemen van enkele discutabele beslissingen, waaronder het aanvankelijk toekennen van een 2e strafschop die hij na het raadplegen van de assistent-scheidsrechter van Laakkwartier in een vrije trap buiten het 16-metergebied omzette.

Trainer Haico Herbert wil dan ook liever niet terug, maar vooruitkijken. "Ik onthoud mij liever van ieder commentaar. Foreholte-Wilhelmus zondag is een mooi affiche. We zijn zondag een punt op ze ingelopen, want de koploper verloor met 2-1 van GSC Esdo. Maar eerst luisteren we zaterdag de 1e 'Mijn Wilhelmus Dag' op met het geven van jeugdclinics. Dat wordt ook een mooie dag voor de club, waarin de jeugd en senioren elkaar gaan ontmoeten. Wilhelmus bloeit als nooit tevoren. Een mooi vooruitzicht."

De 'Mijn Wilhelmus Dag' is de dag waarop 'de trots op de eigen club' voor leden, vrijwilligers, spelers, expats, ouders en sponsors centraal staat en waarop onderling kennis met elkaar kan worden gemakt. De 103 jarige Voorburgse voetbalclub combineert die dag met de Algemene Leden Vergadering (ALV) om 16:00 uur, wat op zich al een unicum is. Al vanaf 8:30 uur is Sportpark Westvliet aan de Groene Zoom in Den Haag geopend en zijn er naast de reguliere competitiewedstrijden de hele dag voor jong en oud activiteiten en een barbecue. Vanaf 18:00 uur is ook de EK kwalificatiewedstrijd Kazachstan-Nederland in het clubgebouw op een groot scherm te zien.

Stompwijk'92-MMO 4-1 (2-0)

Doelpuntenmakers: Enrico Geus, Nick van den Bosch, Nick Ammerlaan & Jim Bolleboom (4-1).
"Een 4-0 ruststand zou niet raar zijn geweest", zegt interim-trainer Yorick Boon, die nog altijd niet kan beschikken over Joris Disseldorp (meniscus), Donny van Marwijk (hamstring), Dennis van der Linden (enkel) en Martijn Plugge (bovenbeen). "Beau van Viegen heeft gelukkig weer 90 minuten in het 2e gemaakt, maar het is inderdaad nog een lijstje." Voetballend gezien genoot Boon bij vlagen. "Er waren heel goede momenten met heel mooie acties, maar er waren ook momenten dat we er te gemakkelijk over dachten. In de rust heb ik de nadruk op scherpte en het houden van de 0 gelegd. Dat laatste lukte jammer genoeg niet, maar ik was blij met de 3-0 direct na rust, want we kregen het eigenlijk moeilijker door onszelf in plaats van door MMO."

Het goede resultaat ging gepaard met goed nieuws over hoofdtrainer Ted van Berkel. Boon: "Medisch gezien gaat het goed met Ted, maar fysiek moet hij nog aan zijn revalidatie beginnen. Tot eind oktober sta ik voor de groep, maar dat gaat waarschijnlijk wel iets langer duren. We zijn in ieder geval blij dat Ted in een stijgende lijn van zijn gezondheid zit." Alphen uit moet 3 punten op kunnen leveren. Boon: "Ze begonnen de competitie met een paar overwinningen, maar hun uitslagen zijn van dien aard dat we daar punten kunnen pakken. Vorig seizoen ben ik 1x als assistent met Ted mee naar Alphen geweest, toen elftalleider Rob van Benten griep had. Onder de indruk zijn we toen niet gekomen, maar iedereen kan natuurlijk van iedereen winnen. Ik hoop dat we na zondag omhoog kunnen blijven kijken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant