Joeri van der Salm scoort vanuit een moeilijke hoek  2-0 & Stompwijk'92 matchwinner Enrico Geus (foto: Alexander Wagener).
Joeri van der Salm scoort vanuit een moeilijke hoek 2-0 & Stompwijk'92 matchwinner Enrico Geus (foto: Alexander Wagener).

Stompwijk '92 door in de beker

Sport 364 keer gelezen

Stompwijk - Stompwijk'92-FC Rijnland 4-3 (2-0)

Doelpuntenmakers: Martijn Droog, Joeri van der Salm, Nick Ammerlaan (3-0; strafschop) & Enrico Geus (4-3!).
"Na een uur was het 3-0 en leek men in de hoofden wel klaar met de wedstrijd. Tegen een beter voetballende ploeg zou je de pineut zijn geweest, maar de 3 punten zijn binnen en het belangrijkste", zegt trainer Yorick Boon, die zijn interim-periode vorige week verlengd zag tot en met de winterstop. "Trainer Ted van Berkel stond gelukkig weer als toeschouwer langs de lijn. Met het bestuur is afgesproken dat Ted de komende tijd langzaam gaat instromen en het in de winterstop weer overneemt." Van Berkel zelf bevestigt dat. "Alphen en Bernardus uit en nu heb ik staan kijken. Ik ben nog steeds moe, maar met behulp van fysiotherapie zal ik fit worden en het weer overnemen. Vooralsnog blijft Yorick de beslissingen nemen en hebben we heel veel appverkeer. Over voetballen denken we nagenoeg hetzelfde."

Voetbalbestuursvoorzitter Wim Luiten bevestigt de lezing van beiden, al houdt men nog een slag om de arm. "Ted komt medisch gezien van ver. Zijn hart ligt bij voetbal en bij Stompwijk'92. Dat siert de man. Of het allemaal in genoemd tijdsbestek gaat lukken bekijken we van periode tot periode. We houden de vinger aan de pols." Boon is optimistisch over zijn ploeg. "Van mijn kant moet het afgelopen zijn met een al te negatieve kijk. Vorige week gaven we een helft niet thuis. Nu werd het na een uur minder, maar sleepten we wel 3 punten binnen. De spiraal omhoog is ingezet. We werken toe naar 90 minuten scherp zijn en blijven."

De linksback positie wordt de komende wedstrijden wellicht een probleem. Boon: "Rob de Jong is geen echte back, maar viel op die plek al snel uit. We missen al langer Joris Disseldorp en Donny van Marwijk op die plek. Voor Rob komt Van Nispen uit te vroeg, maar Donny heeft al weer een helft in het 2e gespeeld. Dick van der Salm viel net als de andere invallers Leroy van der Salm en debutant Fabio Biegel goed en taakbewust in. Deze week kijken we hoe we één en ander verder invullen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant