Matchwinner en Forum Sport-aanvoerder Matthijs Seilberger op weg naar het enige doelpunt (foto: Alexander Wagener).
Matchwinner en Forum Sport-aanvoerder Matthijs Seilberger op weg naar het enige doelpunt (foto: Alexander Wagener).

Alleen competitienederlaag vrouwen RKAVV

Sport 249 keer gelezen

Forum Sport-WV/HEDW 1-0 (0-0)

Matchwinner: Matthijs Seilberger!
De wedstrijd kende een hoog Feyenoord-Ajax gehalte. In blessuretijd werd het enige doelpunt gescoord. Dave Schilperoort (keeper) en de 'aanvallers' Joshua Steenvoorden, Osman Lamin en Robin Diets zaten op de bank, terwijl 'verdedigers' Matthijs de Jong en Mike de Graaf hun posities in de basiself innamen. Trainer Andre Lourens had er een bedoeling mee. "Met Mike als diepe onruststokende spits wilde ik Matthijs Seilberger in zijn voetbalkwaliteiten terugbrengen. Zijn verdedigende taken moesten door Christian worden verricht. Matthijs de Jong speelde vanuit rechtshalf met aanvallende en verdedigende taken. Zo hadden we het dinsdag geoefend tegen HVC'10 en het werkte. Al na 2 minuten hadden we kunnen scoren. Dan hadden we een stuk makkelijker kunnen voetballen. Nu bleef het vechtvoetbal."

Op dit moment moet Lourens roeien met de riemen die hij heeft. "Na Volendam zijn Leo Dijkhuizen, Dave en Osman geblesseerd geweest. Leo is mijn enige spits. Dave is vorige week weer gaan trainen. Daniël Nolet keepte sterk tegen HVC'10; de beste en de fitste keept dan. Robin is een week op vakantie geweest en nu gaat Enno Kuijt een weekend weg. En Mohsen Mirkarimi scheurde in de warming-up zijn enkelbanden, nadat hij op de bal ging staan. Joshua brengt op de training wat hij moet brengen, maar het lukt hem in de wedstrijden op dit moment niet. Het is behelpen in de spelersgroep. Deze week kijken we hoe we een en ander naar Nootdorp uit oppakken."

Het is dan ook niet zo gek dat Forum Sport van alle clubs in 1B het minste aantal gescoorde doelpunten heeft. De nummer 4 Nootdorp (16 punten) tegen de nummer 11 Forum Sport (7 punten) is een weerzien met keeper Yannick Augustinus en linksbuiten Marcley Manuela, die vorig jaar nog voor Wilhelmus (zo.) uitkwamen.

SEV-KMD 3-2 (0-1)

Doelpuntenmakers: Valentijn Ebbers (2) & Jasper Koning.
Er was vooraf een minuut stilte en SEV speelde met rouwbanden wegens het overlijden van familieleden van twee spelers. De youngsters van 17 (Valentijn) en 18 (Jasper) scoorden. "Toevallig hadden we het er met de technische staf van de week over, dat het opvallend was dat hij ondanks zijn goede spel nog niet gescoord had. En prompt doet hij dat 2 dagen later wel en 2x!", zegt trainer Frank Dobbe, die Jasper Koning liet invallen. "Hij had al een stukkie in het 2e gespeeld, maar liet even zien wat hij kan. Van dik ver buiten het strafschopgebied schoot hij binnen. Voor beide speler natuurlijk hartstikke leuk en welkom."

SEV buitte de overtalsituatie (35. rode kaart KMD) dan ook goed uit. Dobbe: "Soms zie je dat je met 11 tegen 10 het moeilijk krijgt, maar door wat positiewisselingen bleven we gelukkig gevaarlijk. KMD groef zich in en loerde op de counter waar ze nog bijna succesvol mee waren, maar in de hachelijke slotfase bewees Leander Verwoerdt zijn 'toevallige' basisplaats van dit seizoen (vakantie beoogde 1e keeper Andy van der Meulen) opnieuw. Hij bewijst zich wekelijks, dus hoeft hij er niet uit. Dat is lastig voor Andy, maar hoort ook bij voetbal. Je presteert en blijft dus staan."

TAVV is de 1e club in een serie zware wedstrijden (verder tegen topploegen Westlandia, SVC'08 & RCL); de nummer 8 in 2C TAVV (11 punten) tegen nummer 6 SEV (12 punten). Het verschil tussen de nummers 12 en 3 op de ranglijst is slechts 3 punten. Dobbe: "Westlandia en SVC'08 springen er wel uit, maar ik denk dat deze situatie nog wel een poosje zo blijft. Het is zaak om bij te blijven."

RKAVV (vr.)-Sleeuwijk 1-2 (1-1)

Doelpuntenmaakster: Nina van der Hoeven.
Ondanks redelijk goed verzorgd veldspel kunnen de Leidschendamse voetbalvrouwen zich vooralsnog niet uit de negatieve spiraal van dit seizoen spelen. Zaterdag werd in de laatste minuut verloren. De eerste keer dat Sleeuwijk op de helft van RKAVV kwam was in de 20e minuut, maar betekende wel een benutte strafschop omdat niet attent werd ingegrepen. Met een mooie boogbal zorgde Nina van der Hoeven voor 1-1. De gifbeker moet kennelijk helemaal worden leeggedronken.

Niet alleen de 1-2, maar ook de 2e gele kaart voor Vreni van Herk (na een rode kaart voor Sleeuwijk), een afgekeurd doelpunt van Mandy Martens en het uitvallen van Linda Kemperman met een zware enkelblessure moesten worden geïncasseerd. Kemperman voegde zich bij de eveneens geblesseerde Annemijn van der Veldt. Voor beiden is de winterstop dit seizoen vroeg begonnen. De gedeelde nummers voorlaatst in 2B RKAVV en RVVH 2 hebben nu 6 punten. Zaterdag spelen ze tegen elkaar. Voor aansluiting met de middenmoot is winst noodzakelijk!

RKAVV-Nieuwerkerk 4-1 (2-0)

Doelpuntenmakers: Peter Lomonaco, eigen doel & Jop Verhagen (2 directe vrije trappen!).
"We hebben een hele goede wedstrijd gespeeld", zegt trainer Bas Steffens, die Wassim Bachar en Peter Lomonaco basisplaatsen toebedeelden wegens de afwezigheid van Daan de Blank (blessure), Robin Steffens, Gino Lauwers en Remco Overdevest (schorsingen), en Rowendy Schoop en Remco van Wingerden wisselde, omdat ze eerder in de week ziek waren geweest. "De 2 fantastische vrije trappen, een kwaliteit (!), van Jop buiten beschouwing gelaten hebben we ondanks personele problemen gespeeld hoe we wilden. Wassim en Peter zijn onder anderen spelers die op de langere termijn kunnen ingroeien tot basisspeler. Ik geef ze graag de gelegenheid om ervaring op te doen waar dat kan. Ze dwingen dat op de training zelf af."

Nummer 7 in de hoofdklasse A RKAVV (11 punten) speelt zondag tegen en bij nummer 4 Quick (16 punten); een stadsderby met aparte sentimenten. Steffens verwacht een open en zware wedstrijd. "Quick is een goede ploeg, die al enkele seizoen in de top van de hoofdklasse speelt, maar ook een ploeg waartegen we zelf kansen zullen krijgen. We kennen elkaar door en door. Er zal veel druk op staan vanwege veel publiek en de media die er op af zullen komen. Rowendy en Remco verwacht ik gewoon in de spelersgroep. Robin keert terug van zijn schorsing en Jedsel Markes is geschorst vanwege zijn 3e gele kaart. Daan is een twijfelgeval. We zullen op en top gemotiveerd aan de start moeten verschijnen."

FC Lisse-Wilhelmus (zo.) 0-2 (0-0)

Doelpuntenmakers: Kevin Langeveld & Achmet Akbulut.
De ploeg van trainer Haico Herbert verwerkte de twee weken geleden thuisnederlaag op SV Hillegom prima tegen en bij een andere club uit de Bollenstreek. "Door blessures miste ik de gebroeders Van der Poel, en na 30 minuten ook Bas de Bree. Dat ik zijn vervanger Robin Schoew later weer verving zat 'm in het feit dat Robin al 90 minuten in het 2e had gevoetbald." Aan de wedstrijd hield hij ambivalente gevoelens over.

"Voor rust veel strijd en weinig goed voetbal, maar na rust speelden we daarbij wel goed voetbal. Een terechte overwinning dus, ook al miste Lisse in de 89e minuut nog wel een penalty." Zondag speelt de nummer 5 in 2C Wilhelmus (14 punten) tegen de nummer 6 Delft (12 punten). Wilhelmus maakt bij winst een schifting tussen de top 5 en de rest. "Delft is voor Wilhelmus altijd een lastige tegenstander. Vorig jaar wonnen we ook niet van ze. Om bij te blijven kunnen we de punten goed gebruiken. Bovendien is Laakkwartier-BMT, de virtuele en feitelijke koplopers, een interessante ontmoeting voor ons om dichterbij de top te komen. Maar zoals elke trainer zegt: 'We moeten naar onszelf blijven kijken'. Dan komt de rest vanzelf wel op je af."

Van Nispen-Stompwijk'92 1-5 (0-0)

Doelpuntenmakers: Jim Bolleboom, Joeri van der Salm (2), Enrico Geus en Fabio Biegel Esteves.
"En terecht", zegt trainer Yorick Boon over de overwinning op het hoger geklasseerde Van Nispen. "En toch zeg ik ook dat het altijd beter kan. Iedere week loopt er wel een ander uit zijn positie, waardoor er onnodige meters moeten worden gemaakt. In positie spelen spaart energie, maar ik heb zondag wel de beste 2e helft van het seizoen gezien." In 3A delen Stompwijk'92 en WVC (Roelofarendsveen) de 6e plaats met 13 punten. Ze spelen zondag tegen elkaar.

Boon: "Wij gaan dan voor die 5e plaats. Gezien de uitslagen van WVC de laatste weken zie ik mogelijkheden, maar donderdagavond spelen we eerst voor de beker tegen Meerburg, de club van mijn leermeester Ron de Roode, waarvan we eerder dit seizoen voor de competitie verloren." Hij verwacht een 'leuke pot voetbal'. "Met het oog op de competitie zal ik in overleg met 2e elftaltrainer Rob van Benten veel spelers die uit blessures komen, zoals Donny van Marwijk, Joris Disseldorp en Beau van Viegen, en invallers van de laatste tijd speeltijd geven. Yorick van Benten debuteerde zondag in het 1e en na zijn debuut vorige week scoorde Fabio Biegel zondag zijn eerste doelpunt in het 1e elftal. Dus we hebben keuze genoeg."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant