Lencho Palstra in actie (foto: AR).
Lencho Palstra in actie (foto: AR).

Twee klimmers worden Nederlands jeugdkampioen

Sport 175 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Vincent van den Berg uit Voorburg en Lencho Palstra uit Leidschendam mogen zich allebei Nederlands Jeugdkampioen Lead Klimmen 2015 noemen.

Afgelopen zondag 8 november veroverden zij in klimcentrum Rock Steady in Bussum de eerste plaats in hun leeftijdscategorie bij het NKJK Lead 2015. Vincent bij de jongens Junioren en Lencho bij de jongens B. Bij Lead klimmen wordt een route van een bepaalde lengte en moeilijkheidsgraad gezekerd aan een touw geklommen. Vincent zette een overtuigende prestatie neer en mag zich daardoor Nederlands Jeugdkampioen Lead 2015 noemen. Aan dit kampioenschap gingen vier kwalificatiewedstrijden vooraf waarbij Vincent ook al als winnaar eindigde.

Lencho zorgde in Bussum voor een spannende wedstrijd en bleef één handgreep voor op de nummer twee. Vincent en Lencho trainen allebei bij het sportklimteam van RTC West. Het team traint wekelijks in de regio. De trainingen worden afwisselend in verschillende klimhallen gehouden, waaronder in Ayers Rock te Zoetermeer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant