SEV-aanvoerder Jerry Speelberg viel later uit met een verdraaide knie & RKAVV-voorstopper Peter Lomonaco in duel met Jeroen Spruijt (Westlandia zo.) (foto's: Alexander Wagener).
SEV-aanvoerder Jerry Speelberg viel later uit met een verdraaide knie & RKAVV-voorstopper Peter Lomonaco in duel met Jeroen Spruijt (Westlandia zo.) (foto's: Alexander Wagener).

FC Leidschendam 2 en 1 verliezen van koplopers Westlandia

Sport 557 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Forum Sport-Alexandria'66 3-0 (1-0)

Doelpuntenmakers: Matthijs Seilberger, Robin Diets & Leo Dijkhuizen.
Na de 3-0 nederlaag bij Nootdorp kreeg trainer Andre Lourens de boel weer op de rit. "We hebben het daar vorige week kort over gehad en geconstateerd dat we aan persoonlijke fouten kunnen werken. Vervolgens hebben we dat gedaan en onze pijlen op Alexandria'66 gericht." Lourens had een goede hand in het wisselen. "Leo Dijkhuizen stelde bij zijn 1e balcontact Robin Diets in staat om te scoren. En Osman Lamin bediende op zijn beurt weer de scorende Leo Dijkhuizen bij zijn eerste balcontact. Dat is uiteraard leuk."

Joshua Steenvoorden, keeper Dave Schilperoort en Enno Kuijt speelden in het 2e. "Zij moeten ook spelen en niet alleen bij het 1e op de bank zitten. Spelen in het 2e hoort ook bij selectievoetbal", zegt Lourens, die zijn spelersgroep komend weekend vrijaf geeft. "We zien elkaar nog genoeg. CSW uit over anderhalve week is belangrijk. We hebben een gaatje ten opzichte van de ondersten in 1B gemaakt en kunnen dat nu uitbouwen. De groep is vol vertrouwen en energie."

SEV-Westlandia (za.) 0-2 (0-0)

"Voor rust en na de 0-2 hebben we genoeg kansen en mogelijkheden gehad, maar daar werd de gedegen spelende koploper niet warm of koud van. Die gingen stoïcijns door en wachtte op haar kansen", zegt trainer Frank Dobbe, die zijn ploeg, inclusief de opgelapte Frank Raaijmakers (schouder uit de kom), niks kwalijk nam. "Ik heb weinig aan te merken op mijn ploeg. Met de ijver en het samen willen voetballen zit het wel goed. Het geluk zit een beetje tegen. Vorig seizoen schopte Rob van Min ze er wel makkelijk in; nu kreeg hij 3 mogelijkheden en gebeurde dat niet. Over anderhalve week hoop ik de geblesseerden met scorend vermogen Milan van der Veer en Jan Henk Willemse er weer bij te hebben. We oefenen zaterdag met een combinatie-elftal bij Schipluiden. Dan spelen ze niet. We moeten zuinig op ze zijn. En we moeten afwachten hoe het met de knie van Jerry Speelberg gaat."

RKAVV (vr.)-LYRA 2-2 (0-0)

Doelpuntenmaker: Mandy Martens (1-1) & Marianne van Etten-Baijens (2-1).
De Leidschendamse voetbalvrouwen (1x winst; 5x verlies) speelden deze competitie al 4x met 2-2 gelijk en incasseerden al vaker doelpunten in de laatste speelminuut. Zaterdag werd in de laatste minuut een 2-1 voorsprong weggegeven. RKAVV had de voorsprong moeten kunnen uitspelen door de bal rustig rond te laten gaan en geen risico's meer te nemen, maar de ploeg van trainer Salman Khawaja liet het zich meeslepen in het alles of niets voetbal van de voetbalvrouwen uit het Westlandse De Lier.

"Een bal op het middenveld werd vanaf rechts laag door het midden in de voeten van de LYRA verdediging gespeeld. Uiteraard werd de bal direct naar voren geramd en omdat wij nog in de versnelling naar voren stonden, kwamen we achterin 1 op 1 te staan. Hun snelle linksbuiten kon zomaar doorlopen en in blessuretijd nog 2-2 binnen schieten, maar ik vind de hele wedstrijd bekijkend ons herstel duidelijk zichtbaar. Nu moeten we met vertrouwen dat spel uitbouwen en onszelf meer gaan belonen." Tot de winterstop speelt RKAVV nog 2 competitiewedstrijden. Khawaja: "Tegen de nummer laatst DWO over anderhalve week is het meest van belang. We moeten van de voorlaatste plaats in 2B weg zien te komen."


RKAVV-Westlandia (zo.) 0-1 (0-0)

Gino Lauwers, Remco Overdevest (beiden laatste van 7 wedstrijden), Remco van Wingerden (allen geschorst), Adil Choukoud en Sjors Verhagen ontbraken. De gemiddelde leeftijd van de basiself was 22,1 jaar. Trainer Bas Steffens: "Mijn jongste basiself ooit? Ik weet het niet. Daar heb ik niet op gelet. Deze jongens dwongen het op de training af om in de basiself te beginnen. Adil en Sjors hadden door blessures maandag en dinsdag niet kunnen trainen." De Naaldwijkers bleven de ongeslagen koploper zonder puntverlies in de hoofdklasse A. RKAVV kreeg mogelijkheden en het gelouterde Westlandia creëerde zich kansen. Steffens onderschrijft dat. "Ik denk dat wij te onnauwkeurig waren en de mogelijkheden die we kregen niet hebben uitgebuit. Het meedogenloze om op iedere bal in het zestienmetergebied van Westlandia door te lopen miste ik, maar we hebben verder keihard gewerkt om er meer dan dit uit te halen." Een als voorzet bedoelde door de wind gedragen dwarrelbal direct na rust werd RKAVV fataal.

Geen geluk
"Even voor rust trof Dave Hooijmans op die manier de lat", aldus Steffens. "Het geluk zat ons ook niet mee." Westlandia-trainer en Leidschenvener Edwin Grunholz (net als zijn assistent Mourad Mghizrat en Steffens ex-profs met spelersverleden bij Tonegido) had zijn ploeg graag zien doordrukken. "Ik ben uiteraard tevreden met het resultaat en in periodes met onze manier van spelen. Het is een kwestie van is de fles halfvol of halfleeg? Bij mij is die straks vol, als je begrijpt wat ik bedoel." Cagri Kodalak (o.a. ex- FC Dordrecht, Jong Birmingham City FC, Göztepe Izmir (Turkije), Vitesse, Sariyer GK (Turkije) & FC Den Bosch) viel opnieuw in bij de Leidschendammers. Westlandia middenvelder Anwar Beeldstro (ex-Wilhelmus) kreeg nog 35 speelminuten en de gele kaart. "We zijn koploper en winnen alles, maar ik ben de enige die ondanks dat succes geslachtofferd word. Daar begrijp ik niets van, maar doe mijn stinkende best om terug in de basiself te komen."

HVV-Wilhelmus (zo.) 0-0

"We speelden matig, hadden veel balbezit, maar creëerden weinig kansen", zegt trainer Haico Herbert, die Riemer Bovet (terug van blessure) en Achmet Akbulut (terug van een schorsing) weer kon opstellen, maar Bas de Bree en de gebroeders Kevin & Dennis van der Poel nog niet en het aanvankelijk niet zag aankomen dat het spel minder werd. "Het eerste half uur was redelijk, maar daarna werd ons spel ondermaats." Kevin Langeveld, die vorige week nog met een enkelblessure uitviel, werd het laatste kwartier nog ingezet om een mogelijke beslissing te forceren. Eigenlijk kon het niet volgens Herbert. "Kevin was niet fit, en feitelijk ook niet hersteld. Hij kon eigenlijk niet goed lopen. We wilden winnen, maar zijn meespelen was te vroeg."

Teylingen-Stompwijk'92 5-3 (3-1)

Doelpuntenmaker: Enrico Geus (3x).
"Voor rust hadden we geen enkel antwoord op hun snelle spel. Ze waren veel feller, zetten veel druk vooruit en stonden vrijwel constant met 5 man voor onze goal", zegt trainer Yorick Boon, die nu ook geen beroep kon doen op Maurice Luchtigheid (hamstring) en Joerie van der Salm (knie), en Beau van Viegen (hamstring) en Enrico Geus (lies) zag uitvallen met blessures. "Van de 17 spelers voor het 1e elftal miste ik 8 man door blessures en Donny van Marwijk door een weekend weg." Yorick van Benten maakte zijn basisdebuut en Van Viegen vierde zijn rentree. Boon: "Zij zijn niet de technisch meest begaafde spelers, maar zij maken doorgaans wel de meeste meters. Helaas viel Beau al snel uit." De doelpunten van Enrico Geus verbloemden volgens Boon zijn tegenvallende spel.

"Drie ingevingen van wereldklasse betekenden 2 wereldgoals en een bijna wereldgoal, maar je weet dat je in verdedigend opzicht niet veel aan hem en aan zijn collega buitenspeler Nick Ammerlaan hebt. Dat is jammer." Boon heeft zijn interim-klus onderschat. "Het is zo zonde dat er een aantal spelers in de spelersgroep zit dat maar niet dat drankje op zaterdagavond kan laten staan om zondag met z'n allen samen een prestatie neer te willen zetten. Je hoort mij niet zeggen dat we in potentie bij de top 2e klasse horen, maar we kunnen echt beter in de 3e klasse. Daar zijn trainer Ted van Berkel, die gelukkig weer als toeschouwer langs de lijn stond en waar ik na afloop even kort mee heb staan overleggen, en ik het over eens."

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant