Robin Steffens & Jedsel Markes scoorden 2x tegen Haaglandia (foto's: PR RKAVV/Hans v.d. Valk).
Robin Steffens & Jedsel Markes scoorden 2x tegen Haaglandia (foto's: PR RKAVV/Hans v.d. Valk).

Bekeroverwinning, veiling en nieuwe meidenkleding RKAVV

Sport 159 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg Het voetbalweekend zat al niet vol wegens een inhaal- en bekerprogramma, maar ook de reguliere competitiewedstrijd ASC-Oegstgeest werd door overvloedige regenval op het speelveld afgelast. Regerend bekerhouder en zondag hoofdklasser RKAVV plaatste zich zaterdag voor de 1/8 finales van het districtsbekertoernooi.

RKAVV-Haaglandia (beker) 5-3 (3-1)

Doelpuntenmakers: Robin Steffens (2; in 1e 9 min.!), Jedsel Markes (2) & Jop Verhagen.

Ondanks de 3 tegentreffers was trainer Bas Steffens uitermate tevreden over het spel van zijn ploeg. "We speelden vrij en fris en er zat veel diepte en beweging in ons spel. De 1-1 over rechts viel snel na de 1-0, maar dat gevaar kregen we daarna snel onder controle. Bij de 2e goal leden wij balverlies en hun 3e goal was een zondagschot. Maar het spelbeeld was er eigenlijk niet naar. We zijn de laatste weken goed bezig. De 5-3 was dik verdiend." Bij RKAVV ontbraken (aanvankelijk) Rowendy Schoop, Cagri Kodalak, Remco van Wingerden, Dave Hooijmans en Chaheen Hansen.

Blessures
Steffens: "Rowendy heeft een wreefblessure en hebben we een week buiten de training gelaten om te herstellen. Bij Cagri is een kies getrokken, waar hij nog last van had. Remco is nog geblesseerd. En Dave en Chaheen waren ziek geweest en vielen in. Na hun schorsing had ik Gino Lauwers en Remco Overdevest weer tot mijn beschikking. Die heb ik meteen speeltijd kunnen geven."

Op zaterdag 19 december speelt RKAVV nu de 1/8 finale tegen en bij eveneens zaterdag hoofdklasser Xerxes DZB. Naar OFC uit aanstaande zondag voor de competitie kan Steffens over een vrijwel complete spelersgroep beschikken. "Adil Choukoud viel uit met een achillespeesblessure. Hij kan waarschijnlijk niet spelen, maar de rest is speelvrij."

Veiling
Ook op sponsorgebied is RKAVV constant in beweging. De voetbalclub organiseert vrijdag 11 december de tweejaarlijkse veiling. Roerganger is Rob van Pruijssen, die tevens bestuurslid technische zaken, sponsorcommissielid en hersteltrainer van de zondagselectie is. "RKAVV is meer dan alleen een voetbalclub. Het is een club die maatschappelijk betrokken is en midden in de samenleving staat. Zie de website wijzijnRKAVV.nl er maar op na." RKAVV combineert de veiling met een winterbarbecue voor clubsponsors. "Netwerken rondom één van de vuurkorven en nippen aan een kop warme chocolademelk met slagroom. Dat kan. We hebben onze sponsors benaderd om een mooie kavel voor de veiling ter beschikking te stellen om zo een financiële bijdrage voor onze mooie club maar ook voor ons goede doel te genereren."

Vliet & Burgh
Het goede doel van deze veiling is Jeugdhuis Vliet & Burgh in Voorburg. Aan het Oosteinde biedt het Leger des Heils sinds jaar en dag met haar grote jeugdhuis crisisopvang en observatie aan kinderen (6-12 jaar), maar ook aan tienermoeders die (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen. Van Pruijssen: "Kinderen en tieners, die in moeilijke en lastige situaties verkeren. Dat lijkt mij een geweldige bestemming, toch?" En met meer dan 150 voetballende meiden en vrouwen is RKAVV een toonaangevende speler in het vrouwenvoetbal in de voetbalregio Haaglanden.

Aziz Aarabe, eigenaar van Restaurant Fratelli en al shirtsponsor van de jongens A1, zag dat ook in. Hij besloot naast de A1 ook de MC1 en MC2 te gaan sponsoren. De MC2 speelt in de 1e klasse en de MC1 doet dat in de Hoofdklasse. Onlangs ontving hij beide teams aan de Sluiskant om de nieuwe wedstrijdshirts uit te reiken.

André Lourens vertrekt bij Forum Sport

In navolging van Bas Steffens (RKAVV) en Frank Dobbe (SEV) heeft ook André Lourens het bestuur van zijn club Forum Sport te kennen gegeven na dit seizoen als hoofdtrainer te stoppen bij de zaterdag eersteklasser.

"Ik ben 16 seizoenen als trainer bij DEVJO/Forum Sport actief geweest, waarvan 12 seizoenen in drie perioden als hoofdtrainer. Het is zowel voor mij als voor de huidige spelersgroep beter als een nieuwe trainer deze groep weer verder brengt" In het seizoen 2012-2013 promoveerde Forum Sport onder zijn leiding met veel eigen spelers naar de 1e klasse. Bestuurslid technische zaken Johan de Vries: "Hij laat een jonge talentvolle groep achter met veel potentie. Het bestuur van Forum Sport respecteert zijn keus. Wij zullen op zoek gaan naar een hoofdtrainer die past bij ons beleid, onze selectie en onze ambities. Het wordt een open sollicitatieprocedure. We wachten af wie er op ons afkomt."

Vrienden V.d. Helm wedstrijdbalsponsor Blauw Zwart

Voetbal is vriendschap. Als je met voetballen stopt ga je vooral 'het aan- en uitkleden' met je elftal missen. Dat de vriendschap gewoon verder gaat wordt onder anderen bewezen door de 'Vriendenclub van Jos'.

Leidschendammer Jos van der Helm voetbalde zijn actieve voetballeven lang bij RKAVV en werd vervolgens elftalleider, assistent-trainer en hoofdtrainer bij die club. Later was hij hoofdtrainer bij Lyra en VCS, en assistent-trainer bij Haaglandia (zo.). Voor het 2e achtereenvolgende jaar is hij nu hoofdtrainer bij zaterdag vierdeklasser Blauw Zwart. 'De Vriendenclub van Jos' wilde al langer een wedstrijdbal sponsoren voor een thuiswedstrijd van Blauw-Zwart. Onlangs was het zo ver. Na een 0-2 ruststand werd met 3-2 van Duindorp SV gewonnen. De wedstrijdsponsorbal van zijn vrienden had geluk gebracht. En de vriendenclub was erbij, zoals op de foto met Jan van Rijn, Niels van der Helm, Bep van Kampen, Walter van der Lubbe, Berry Vogelaar, Rien Kesselaar en Peet Zaat te zien is. Kesselaar: "Er waren er meer die de bal sponsorden, maar die vrienden waren nog niet bij die wedstrijd aanwezig."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant