Kira Strelow met haar trainer Theo Kastanidis (foto: PR).
Kira Strelow met haar trainer Theo Kastanidis (foto: PR).

Kira Strelow overtuigend districtskampioen taekwondo

Sport 499 keer gelezen

Leidschenveen - Afgelopen zaterdag vonden in de sporthal Leidschenveen de districtskampioenschappen Taekwondo plaats, georganiseerd door de Taekwondo Bond Nederland.

Aan dit toernooi deden 210 spelers mee uit west Nederland. Voor Gyeong-rye kwam bij de dames tot 63 kg. Kira Strelow uit in de A klasse (zwarte band). De afgelopen maanden werd Kira getraind door Theo Kastanidis, voormalig Grieks selectielid en trainer met veel internationale ervaring. Zij trof in de finale Daniëlle Mink, een zware tegenstandster. Vorig jaar haalde deze brons op de NK en zilver op de open Belgische. Het werd een spannende finale die na de 2e ronde eindigde in 3-3. De 3e ronde zou het zgn. 'golden point' gescoord moeten worden waarmee de beslissing zou vallen.

Kira wist na 20 seconden het golden point met een loepzuivere techniek overtuigend te scoren en werd hiermee winnaar in haar poule. Een goed resultaat en een mooie voorbereiding op de NK over 2 maanden. Kira is ter plekke uitgenodigd om deel te nemen aan de sparringstrainingen van het RTC (Regionaal Topsport Centrum), een samenwerking tussen de Taekwondo Bond Nederland en de afdeling Topsport van de gemeente Den Haag. Hier zal zij onder leiding van 2 bondstrainers met de top van Nederland mee gaan trainen. Gyeong-rye traint in de gymzaal van basisschool de Vliethorst in Leidschendam. Info op www.gyeongrye.nl of via tel. 06-81813282.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant