De nieuwe RKAVV-trainer Robin Knoester & Kevin Jansen hield zijn doel schoon (archieffoto: Alexander Wagener; foto: Hans v.d. Valk).
De nieuwe RKAVV-trainer Robin Knoester & Kevin Jansen hield zijn doel schoon (archieffoto: Alexander Wagener; foto: Hans v.d. Valk).

Winnend RKAVV nu in linkerrijtje zondag Hoofdklasse A!

Sport 377 keer gelezen

Neptunus Schiebroek-Forum Sport 0-0

"We lijken wel patent te hebben op een in het veld terug stuiterende bal binnenkant paal", zegt trainer Andre Lourens, die zijn ploeg na de 'zeperd' tegen Vitesse Delft opnieuw niet zag winnen en aanvoerder Matthijs Seilberger een vrije trap op de paal zag mikken. "We waren beter en verdienden meer. Op een schot van afstand, dat Dave Schilperoort keurig pakte, is Xerxes nauwelijks bij onze goal geweest." Schilperoort, die door een blessure eerder dit seizoen zijn plek aan Daniël Nolet verloor, keepte weer, omdat Nolet een knieblessure heeft. Lourens: "Ik heb altijd gezegd dat we iedereen keihard nodig hebben. Daniël werd begin vorige week wakker met een dikke knie en had de hele week niet kunnen trainen. Hij heeft al jaren last van die knie." A1-speler Jeroen Reinking debuteerde in de basiself en hield daarmee 'verse' wissel Christian Barros op de bank. Eerder dit seizoen op 12 september tegen FC 's Gravenzande debuteerde Reinking al voor het laag geklasseerde Forum Sport in de 79e minuut als invaller voor dezelfde Barros. Lourens: "A1 was zaterdag vrij. Dat speelt 3e divisie en Jeroen is aanvoerder. Hij kan mee op dit niveau. Hij komt vaak en gemakkelijk in balbezit, beweegt goed en zoekt altijd naar voetballende oplossingen. Tegen een super verdedigend Xerxes had ik zo'n type speler nodig. Christian is een ander type speler, maar heeft ontegenzeggelijk kwaliteiten. Het 2e won knap bij koploper FC Lisse. Dat team draait goed. Normaal sluit een 2e elftal speler als 'gespeelde wisselspeler' bij ons aan, maar vanwege de afstand kon dat nu niet en had ik dus 3 verse wisselspelers nodig. Alleen doelman Oscar Kooij kwam snel terug om wissel te staan." De winterstop had wat hem betreft nu niet hoeven te beginnen. "Tegen Nootdorp waren we niet goed, maar bij CSW en Xerxes hadden we moeten winnen. We kunnen onszelf nu jammer genoeg nog niet belonen. We hervatten op 23 januari de competitie thuis tegen FC 's Gravenzande. Een bal binnenkant paal binnen schieten zal zeer welkom zijn."

SEV-RCL 1-1 (0-1)

Doelpuntenmaker: Jasper Koning.
"Met 0-1 in de 90e minuut op de klok kun je spreken van puntwinst. Zo reëel moet je zijn, maar als ik de beelden op You Tube eens terugkijk hebben we toch kansen laten liggen en puntverlies geleden", zegt trainer Frank Dobbe, die zijn latere doelpuntenmaker bijna in de rust had gewisseld. "Jasper speelde niet zijn allerbeste wedstrijd, maar je hoopt en je denkt dat hij nog wel wat kan laten zien. Daar wachtte hij tot de laatste minuut mee. Direct na rust verzuimde RCL om te scoren en trad de zogenaamde voetbalwet 'jij niet scoren, ik wel scoren' gelukkig nog in werking, maar na de 1-1 hadden we wegens hands óók nog een strafschop mee kunnen krijgen. Al met al was het gelijkspel terecht." Over de 1e seizoenshelft is hij gematigd tevreden. "We liggen op koers van onze doelstelling; handhaving in de 2e klasse, en we staan wel op de plek waar we horen te staan, maar niet waar ik wil staan. Maar ook daar moet ik reëel in zijn. Er zijn wedstrijden geweest waarin we in de slotfase punten verspeelden, nu win je een punt. Aan het eind van de rit is alles in evenwicht en staat iedereen waar hij hoort. Na de winterstop zullen we op tijd onze punten moeten pakken. Eén of 2x verliezen en je staat zo weer bij de ondersten, maar dat geldt voor zeker 8 clubs in onze poule." Zaterdag 23 januari hervat SEV de competitie uit tegen UVS.

JOS Watergraafsmeer-RKAVV 0-2 (0-1)

Doelpuntenmakers: Jari de Jong & Jedsel Markes.
"De thuisclub is een goede ploeg met veel voetbal en beweging. Totdat wij de wedstrijd openbraken was de wedstrijd in evenwicht. En dat ondanks de lastige omstandigheden van een klein oud kunstgrasveld met korte sprieten, waar zij aan gewend zijn, maar wij niet", zegt trainer Bas Steffens over de achtergronden van de winst die zijn ploeg in het linkerrijtje van de hoofdklasse A deed belanden. "We hebben een nieuwe en jonge ploeg die daar kan spelen. Het verbaast mij niets. Ik heb alle vertrouwen in deze spelersgroep." RKAVV sluit het kalenderjaar af met de 1/8 finale bekerwedstrijd bij zaterdag hoofdklasser XerxesDZB in Rotterdam. "Bij een bevriende trainer uit dezelfde afdeling ga ik informatie ophalen. Twee hoofdklassers tegen elkaar betekent een goed niveau. Zij zullen net als wij graag in de beker willen overwinteren. Als wij winnen zijn we anderhalf jaar ongeslagen in die bekerstrijd. We wonnen de beker vorig seizoen en willen dat nu weer. Ik heb geen schorsingen en blessures. Iedereen is fit." De competitie wordt op zondag 24 januari hervat met een uitduel bij DHC.

Wilhelmus-Voorschoten'97 0-1 (0-1)

Breekpunt in de wedstrijd was de rode kaart 7 minuten na rust voor Jake Smart. Trainer Haico Herbert: "Mijn elftalleider Henk Vlastra zei nog dat scheidsrechter Straver nog niks geks had gedaan. Prompt krijgt Jake voor een botsing met de tegenstander die hem uitkapt direct rood. Zelfs de bank van Voorschoten'97 keek daar van op. Een gele kaart of helemaal niks anders dan een vrije trap was het. Toen ik bij Tonegido voetbalde heb ik Straver al veel als scheidsrechter meegemaakt. Mijn 1e kennismaking met hem was tijdens een wedstrijd waar hij grensrechter was en een schwalbe maakte om een speler erbij te lappen. Dat had ik werkelijk nog nooit meegemaakt." Over voetbal gesproken was Herbert teleurgesteld in de prestatie van zijn ploeg voor rust. "Ik had op 3 punten tegen de laagvlieger gerekend, maar zo is voetbal. Je hoeft niets te laten zien om toch punten te kunnen pakken. Zelfs met 10 tegen 11 kregen we de beste kansen en waren we beter, maar niet meer zo dominant als de eerste 6 minuten na rust. Toen ons spel beter begon te lopen werd Jake weggestuurd." Zondag 24 januari wacht RKDEO thuis. Herbert hoopt dat het hoofdveld er dan beter bij ligt. "Het was hobbelig en er was 4 weken niet gemaaid. Het leek wel een weiland. Voetballende ploegen zijn dan in het nadeel. We hebben nog overwogen om naar kunstgras uit te wijken, maar spelen op het hoofdveld toont beter en bovendien vraagt het publiek daar ook om. De bijvelden hebben geen tribune." Deze week nog 1 training en een wedstrijd van het 2e. Dan gaan Herbert en consorten op Kerstreces. "Kunnen we onze wonden likken, onze zonden overdenken en dinsdag 5 januari weer met frisse moed met trainen beginnen. Deze groep heeft absoluut kwaliteiten. Jammer genoeg komen die er niet altijd uit."

Stompwijk'92-SJZ 3-4 (1-3)

Doelpuntenmakers: John Onderwater (12. 1-2!), Nick Ammerlaan (2-3) & Martijn Droog (3-4).
"Ik wil natuurlijk elke wedstrijd winnen, dus 100% tevreden kan ik niet zijn, maar 70 minuten is er wel als team strijd geleverd in de derby van het jaar", zegt trainer Yorick Boon, die zijn ploeg in de rust nog niet verloren gaf. "Speel met plezier voor het vele publiek dat voor jullie naar deze wedstrijd gekomen is, heb ik ze gezegd. Mooi was het niet, maar het publiek is wel met veel doelpunten vermaakt. Voor ons helaas één te weinig." Boon koos bewust voor een jong centraal verdedigingsduo en hield daarom routinier Tim van Rijn (en eerder dit seizoen al Rob de Jong) op de bank. "Ik heb het Tim ook uitgelegd. Jim en Nick zijn voor mij voor de komende jaren het duo achterin. Tim is misschien wel de beste voetballer van deze spelersgroep, maar komt snelheid tekort. Ted van Berkel zou daar misschien heel anders over kunnen denken, omdat hij wellicht nu vlammen verwacht en misschien nog niet aan de lange termijn denkt, maar zo denk ik erover." Na een lange revalidatie neemt Van Berkel vanaf 5 januari weer de spelersgroep volledig van Boon over. "Ik stap met veel plezier terug naar het 2e elftal en zie het als een uitdaging om dat elftal tenminste net zo te laten presteren als Rob van Benten met het team tot nu toe heeft bereikt. Hij heeft het in de tussentijd uitstekend gedaan, dat dit alleen al een grote opgave wordt. Me met het 1e elftal verder bemoeien is niet goed. Ted en ik denken in grote lijnen hetzelfde over voetbal, maar iedere trainer vult de details anders in. Tegen FC Rijnland zit ik voor het laatst op de bank en daar heb ik totaal geen moeite mee." In tegenstelling tot de andere competities begint 3A al weer op 17 januari met de competitie, maar is Stompwijk'92 dat weekend competitievrij. Op 10 januari oefent de dorpsclub thuis tegen RKAVV2 en op 17 januari staat een oefenwedstrijd bij SEP in Delft op het programma. Zondag 24 januari begint Stompwijk'92 weer tegen Meerburg (de club van ex-Stompwijk'92 trainer Ron de Roode) thuis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant