Ronnie Lans, Mike Lakwijk, Valentijn Ebbers, Robert Udilwa, Stefan Duppen en Robbert Roos in actie tijdens SEV 1 - Oud SEV 'Dobbe' (foto: PR SEV/Rik Driessen).
Ronnie Lans, Mike Lakwijk, Valentijn Ebbers, Robert Udilwa, Stefan Duppen en Robbert Roos in actie tijdens SEV 1 - Oud SEV 'Dobbe' (foto: PR SEV/Rik Driessen).

Voetbalclubvoorzitters wensen achterban voorspoed in 2016

Sport 877 keer gelezen

Allereerst uiteraard de beste wensen van de sportredactie. De locale voetbalclubs deden dat bij monde van hun voorzitters in Nieuwjaarstoespraken tijdens de Nieuwjaarsreceptie. Gevoetbald werd er ook.

SEV

Twee Nieuwjaarswedstrijden zaterdag; Oud SEV - SEV Veteranen & SEV 1 - Oud SEV 'Dobbe'. De eerste voor de pret; de tweede om het prestige. Oud SEV 'Dobbe' bestond uit oud selectiespelers die onder scheidend hoofdtrainer Frank Dobbe in het 1e elftal hebben gespeeld. Het werd 3-5 door doelpunten van Valentijn Ebbers (1-0), Sander van Wissen (1-1), Michael Malone (1-2), (na rust) Robin Asselman (1-3), Pascal Wildenberg (2-3), Erik van Dijk (2-4), Milan van der Veer (3-4) en Michael Bruce (3-5). Voorzitter Rob de Ruijter begon zijn toespraak met het sportieve hoogtepunt van 2015. "Voor het eerst sinds 1992 werd SEV 1 kampioen en speelt het voor de 2e keer in 4 jaar in de tweede klasse. Onze F1 speelt in vergelijking met de overige jeugdteams het hoogst en is koploper. Het minipupillen- en peutervoetbal groeien. En het G-voetbal werd medio 2015 gered. Er was aanvankelijk geen kader meer. Het enige vrouwen zaalvoetbalteam werd kampioen en speelt nu op een meer dan behoorlijk niveau in de hoofdklasse."

Assistent- en 2e elftaltrainer Denis Luhulima is volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer. "We moeten dus wel op zoek naar een nieuwe trainer voor SEV 2." Het met RKAVV gedeelde nieuwe hoofdveld met kunstgras en verlichting werd bejubeld en 'walking football' geïntroduceerd. "Bij voldoende aanmelding zal 'het voetbal voor oudere jongens' kunnen starten." De Ruijter stelde verder dat het onderling respect voor en plezier met elkaar onder druk staat door het 'moeten' behalen van punten. "Laten we daarbij niet alleen naar anderen wijzen, maar vooral ook kritisch blijven op ons eigen gedrag." Trots is De Ruijter op het corps vrijwilligers. "Ik hoop dat SEV ook in 2016 weer op veel mensen kan rekenen. We zijn nog op zoek. Van 27-30 juli komen ruim 6000 in Europa wonende Ethiopiërs naar RKAVV en SEV om o.a. tegen elkaar te voetballen. Uw hulp is van harte welkom."

Forum Sport

Zaterdag geen oude tegen nieuwe glorie, maar wel de toespraak van voorzitter Pieter Offers. "Forum Sport staat voor nieuwe uitdagingen. Voetbaltechnisch hebben we onze plaats verworven. In de voetbalregio Den Haag staan we in de top 5 van jeugdopleidingen. We hebben geen last van verminderende ledenaantallen. Wij werken aan het vrijwilligersbeleid, onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en onze horeca. De vraag rijst steeds weer; waar staan wij over 5 tot 10 jaar? We hebben maatschappelijke stagiaires, 2x per week voetballen asielzoekers op onze velden, en we zijn met de school van jeugdpsychiatrisch centrum Schakenbosch in gesprek om leerlingen bij ons praktijkervaring op te laten doen, maar de rode draad ontbreekt. Vanuit de gemeente Leidschendam-Voorburg gaan we in 2016 op die gebieden hulp krijgen."

Offers is verder blij met de komst van Bas Steffens als hoofdtrainer en de overstap van Marcel l'Ami naar Forum Sport 2. "Met Bas halen wij een bekende in huis en Marcel kent onze jonge groep als geen ander. Hij gaat zorgen voor een nog betere jeugd-senior aansluiting." Volgens Offers kunnen de leden trots zijn op hun club. "De club leeft, staat goed aangeschreven, en het is goed & gezellig vertoeven."

Wilhelmus

Oud Wilhelmus - Oud ADO/FC Den Haag was zaterdag de kers op de taart. Door doelpunten van Arie van der Padt en Rick Hoogendorp won Oud ADO. Dennis Meere scoorde voor rust al de 2-1 eindstand binnen. Verder waren o.a. keeper Max de Jong (de huidige keeperstrainer van Anderlecht), Karel Bouwens (óók ex-SV Voorburg & Feyenoord), Dennis Iliohan en Ali Boussabon actief. De medio 2015 aangetreden voorzitter Jean Jacques Budé, zelf ex-speler van RKAVV, hield het kort en krachtig; een samenvatting.

"De betrokkenheid van leden en ouders van spelende jeugdleden wordt met de dag groter. Er ontstaan spontaan nieuwe initiatieven, die het bestuur zo goed mogelijk probeert te faciliteren. Financieel hebben we de zaken steeds beter voor elkaar. De uitkomsten van de in 2015 gehouden ledenenquête zullen worden gebruikt om het Wilhelmus DNA exact te bepalen. We gaan werken aan de club die we willen en kunnen zijn. De focus nu ligt op het aanbrengen van structuur in de cluborganisatie. De inzet van vrijwilligers wordt gestroomlijnd."

Tot slot deelde hij een compliment uit en had hij voetbalnieuws. "Het oude bestuur verdient een pluim voor het vele werk dat zij in jaren, veelal alleen, heeft verricht. Men stond voor grote financiële uitdagingen. Het nieuwe bestuur is verder gegaan op het fundament van het oude bestuur. Verder kan ik u met trots zeggen dat hoofdtrainer Haico Herbert en 2e elftaltrainer Galik Amghar een jaar hebben bijgetekend."

Stompwijk'92

Geen Nieuwjaarswedstrijd of toespraak van voetbalvoorzitter Wim Luiten. "We zijn een omni(sport)vereniging. De algemeen voorzitter hield zaterdag een toespraak." Desgevraagd wilde Luiten wel wat over de voetbalafdeling kwijt. "Na ruim driekwart jaar revalideren van een ernstige ziekte keert hoofdtrainer Ted van Berkel deze week terug op het veld. Yorick Boon, 2e elftaltrainer, heeft hem in samenwerking met Rob van Benten goed vervangen. Het is lastig om als 'jongen van het dorp' ineens voor een spelersgroep te staan. Ze willen allemaal in 'één' staan. De motivatie van een speler begint bij de speler zelf. Vorig seizoen haalden we de nacompetitie. We willen weer naar dat spelniveau terug."

"De club mag óók de bescheidenheid meer van zich af gooien. We horen bij Leidschendam-Voorburg en moeten dus ook aan het Jeugd Voetbal Kampioenschap 2016 en het Voetbal Kampioenschap 2016 voor 1e en 2e elftallen kunnen deelnemen. Bij de jeugd zijn we groeiende, maar we hebben de capaciteit niet om meer teams te laten voetballen. In 2017 zal de gemeente het kunstgras op ons hoofdveld volgens schema gaan vervangen. We zijn met elkaar in gesprek over renovatie van het gehele sportpark."


RKAVV

Oud RKAVV - RKAVV 1 eindigde zondag in 2-2 door doelpunten van Sjors Verhagen (0-1), Arthur Achterhof (1-1), Jan Willem van der Lubbe (2-1) en Remco Overdevest (2-2). De toespraak van voorzitter Henry Steffens ging over de sportieve successen (kampioenschap & bekerwinst 1e elftal; promotie A1 naar landelijk 3e divisie), de nieuwe technische staf, het vrijwilligersbeleid, het nieuwe sponsorbeleid 'Wij Zijn RKAVV' (al 16 aangesloten bedrijven!), een nieuw hoofdveld en maatschappelijke participatie; een samenvatting.

"Onze talentvolle selectie is o.a. versterkt met zes eigen kweek spelers. Dat straalt op de hele club af. De nieuwe hoofdtrainer Robin Knoester is ervaren en was oud top amateurvoetballer. Elftalleider John van Rijswijk (35e seizoen!), assistent-trainer Jan de Jong junior (7e), 2e elftaltrainer Frank den Elzen (3e) en keeperstrainer Ben Mertens (2e) hebben een seizoen bijgetekend. Ben Velberg stopt na 5 jaar hoofd medische staf wegens drukke werkzaamheden. Met 10 teams op het veld en 1 in de zaal leeft het meiden- en vrouwenvoetbal enorm. De MD1 en ME 1 werden in 2015 kampioen!"

"We zijn erg trots op onze ruim 350 vrijwilligers. Op dit moment hebben we een aantal belangrijke functies openstaan. Het Vrijwilligers Centrum (HVC) en het bestuur zijn bezig een taskforce groep te formeren, die kandidaten moeten gaan aandragen. Door onze 'meer dan voetbal' inzet willen we nog meer samenwerken met de omliggende wijken, scholen, gemeente, Sport &Welzijn en de KNVB. 'Prinsenhof in Beweging' is daar een voorbeeld van. Door het organiseren van uiteenlopende voetbal- en sportactiviteiten willen we meer jeugd en ouderen aan het bewegen krijgen. En we kijken met veel trots en plezier terug op de zeer constructieve samenwerking tussen de Stichting Sportpark Kastelenring, gemeente Leidschendam-Voorburg, SEV en RKAVV. Er ligt een prima hoofdveld."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant