Wilhelmus aanvallende rechtsback Mathijs Wartna houdt zich staande tegen RKDEO. Riemer Bovet (rechts) en doelman Justin van Loon waren de uitblinkers bij Wilhelmus (foto's: Alexander Wagener).
Wilhelmus aanvallende rechtsback Mathijs Wartna houdt zich staande tegen RKDEO. Riemer Bovet (rechts) en doelman Justin van Loon waren de uitblinkers bij Wilhelmus (foto's: Alexander Wagener).

Weekend zonder winst en slechts 6 goals lokale voetbalclubs

Sport 473 keer gelezen

Forum Sport-FC 's Gravenzande 2-2 (1-0)

Doelpuntenmakers: Osman Lamin (1-0) & eigen doelpunt (2-1).
"Als je 10 minuten voor tijd met 2-1 voorstaat, erna nog 3 100% kansen krijgt en Matthijs Seilberger van dichtbij de lat treft, kun je spreken van 2 punten verlies ja", zegt trainer Andre Lourens, die van zijn collega-trainer Frans Danen complimenten kreeg over de fitheid van zijn ploeg zo kort na de winterstop. "Daarom hadden we het tussen de 82e en 87e minuut ook af moeten maken. We waren feller en scherper, alleen niet doeltreffend. Dat is zo jammer. Nu zijn we met nog 12 wedstrijden te gaan geen stap dichter gekomen bij wat we willen; ons veilig spelen." Zwaluwen'30 uit is weer een ander verhaal. "Thuis wonnen we met 2-0 en vorig seizoen speelden we ons daar veilig. Als we minimaal hetzelfde kunnen brengen als tegen FC 's Gravenzande, kan het een goede middag voor ons worden."Jeroen Reinking (schoolreis) en Michael Drosten (weekend weg) zijn afwezig.
Dennis den Turk de is met ingang van volgend seizoen de assistent van de dan eveneens nieuwe hoofdtrainer Bas Steffens. De voormalig profvoetballer van Ajax (jeugd), AZ, De Graafschap en ADO Den Haag (debuut: 7 mei 1989 AZ-FC Den Haag 1-1; laatste wedstrijd: 31 mei 2003 ADO Den Haag-Haarlem 2-1) en voormalig jeugdtrainer van AZ en ADO Den Haag was tot en met 31 december 2014 jeugdtrainer in China bij de voetbalacademie Dalian Aerbin FC. Zijn dochters Bibi en Deau voetballen bij RKAVV.

UVS-SEV 5-2 (2-1)

Doelpuntenmakers: Randy de Witt (0-1) & Jan Henk Willemse (1-4).
"Ik ben er inderdaad nog een beetje ziek van, maar we moeten niet al te lang bij de misschien wel geflatteerde nederlaag stilstaan. Op alle niveaus worden meer dan eens dezelfde fouten gemaakt. Feyenoord kwam in Alkmaar ook op 0-1 tegen AZ, maar verliest met 4-2. Dat zijn onverklaarbare dingen. We speelden een prima 1e helft, waarin we er meer hadden moeten maken. Er was niks aan de hand, maar toch was de ruststand 2-1", zegt trainer Frank Dobbe, die van DSO thuis 3 punten verwacht. "Feit is dat we 1 punt van de promotie/degradatie nacompetitie af staan, maar dat we nu al in degradatienood zouden verkeren, zoals in enkele media wordt beweerd, vind ik onzin. We moeten onszelf geen onnodige extra druk opleggen en onze situatie binnen proporties zien. Er zijn nog 36 punten te verdelen. Als je daar de helft van haalt ben je al een heel eind. We streven naar eenzelfde aantal punten als we voor de winterstop haalden, 17. In de beleving van mij, de technische staf en de spelers gaat dat lukken. Daar zijn we van overtuigd."

DHC-RKAVV 3-1 (1-1)

Doelpuntenmaker: Gino Lauwers (1-1).
Trainer Bas Steffens liet in niet mis te verstane bewoordingen aan verslaggever Jonas Bloemen van RKAVV TV weten een te groot verschil in 1e en 2e helft te hebben gezien. "De 1e helft waren DHC en RKAVV in balans. We zaten goed in de wedstrijd en hadden het idee dat we de wedstrijd naar ons toe konden trekken. De 2e helft gaven we individueel, taakbewust en als team niet thuis. Waar we druk en felheid moesten tonen waren we te passief. Het erkennen van gevaar in sommige duels toonden we niet. We waren slordig aan de bal en zijn te diep door de ondergrens gegaan. Die moest hoger spraken we af." Steffens coachte voor zijn doen veel vanaf de zijlijn. "Ik ben inderdaad veel uit de dug out gekomen, omdat ik het zag en voelde dat het mis dreigde te gaan. Daar wilde ik ze voor behoeden, op wijzen en mee helpen. Op het veld werd dat wellicht anders beleefd. Op een enkeling na heb ik ze na afloop goed op de kloten gegeven." Spits Remco Overdevest ging voor dezelfde camera van RKAVV TV verder dan Steffens. "Ik vond dat er voor rust al weinig gecreëerd werd. De linies speelden te ver uit elkaar." EDO thuis is belangrijk voor de stand op de ranglijst van de zondag hoofdklasse A. De Haarlemmers staan op 2 punten van RKAVV. Overdevest: "We moeten gewoon winnen. Zo simpel is het!"

Wilhelmus-RKDEO 1-1 (0-1)

Doelpuntenmaker: Dennis van der Poel.
"Ja, voetbal kan inderdaad soms onrechtvaardig zijn. We hadden vrijwel de hele wedstrijd het initiatief, maar ik vond dat we toch nog te weinig creëerden", zegt trainer Haico Herbert, die zijn ploeg wel kansen zag krijgen. "Op zo'n moment besef je dat je Kevin Langeveld in de spits mist, maar die was nog een wedstrijd geschorst. Ook de snelle Jake Smart hadden we goed kunnen gebruiken, maar die heeft een nog langere schorsing. Voor hetzelfde geld hadden we nog verloren. Ik ben trots op Justin van Loon. Hij sleepte ons door de slotfase heen." Van Look krijgt de kans nu Xavier Gyina met een kapotte meniscus en beschadiging van de knieband minstens 3 maanden uit de roulatie is. "De trainer legde me voor de competitiestart uit waarom hij voor Xavier gekozen had. In zijn argument dat ik een druk baasje in het doel ben kon ik me volledig vinden. Ik heb weliswaar bij ADO Den Haag, Westlandia en DHC in de jeugd gekeept, maar ik was 2e keeper bij Semper Altius toen ik hier kwam en ik had dus niets te eisen." Herbert vindt dat Van Look rustiger is geworden. "Qua niveau ontlopen Xavier en Justin elkaar niet. Ik koos voor de meer ervaren Xavier. We mogen blij zijn dat we een keeper als Justin achter de hand hebben. Tegen RKDEO had hij in het begin nog wat plankenkoorts door ballen vanaf de grond te snel naar voren te rammen. Gaandeweg kwam er rust in zijn spel. Hij ging meer rustig van achteruit opbouwen. We kunnen nog veel plezier aan hem beleven." Tegen BMT uit verwacht Herbert een andere wedstrijd. "Zij zijn koploper, maar ik vrees ze niet. Hun spel ligt ons wel. Ze spelen het aanvallende voetbal dat wij ook graag spelen. Het kan een open wedstrijd worden."

Stompwijk'92-Meerburg 1-1 (0-0)

Doelpuntenmaker: Nick Ammerlaan (1-1).
Ondanks de late 1-0 en 1-1 in de 90e minuut was trainer Ted van Berkel tevreden. "Meer dan met de uitslag was ik tevreden over het vertoonde spel en de instelling van onze spelers tegen koploper Meerburg. Ik denk dat ze zichzelf qua kansen en mogelijkheden zelfs een beetje tekort hebben gedaan, ondanks dat Meerburg ietsje beter speelde." Opmerkelijke keuzes maakte Van Berkel in zijn basiself. Dennis Pronk keepte. "Voor de winterstop heb ik vanaf de tribune Jordi Bennis aan het werk gezien; Dennis nog niet. Voor mijn ziekteperiode was Dennis mijn nummer 1, óók omdat Jordi toen nog ergens anders speelde. Ik was daarom benieuwd naar Dennis. Hij speelde vrij goed, al ging hij bij het enige doelpunt niet vrijuit." In de laatste linie stonden op Sem van der Salm na routiniers. "Ik noem ze geen oudjes. Er gaat een coachende, strijdbare en stimulerende inzet van ze uit, waar de rest van het team zich aan kan optrekken. Voor de winterstop was de instelling niet altijd 100%. Daar zag ik tegen Meerburg wel verandering in." MMO uit geeft Van Berkel een goed gevoel. "Ik mis weliswaar Nick van den Bosch en John Onderwater wegens schorsingen en Toby van Marwijk is nog geblesseerd, maar als het droog blijft en de wedstrijd doorgaat heb ik heel veel vertrouwen in mijn ploeg."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant