SEV, zoals hier Rob van Min, zat vrijwel volledig in de tang bij HVC'10.
SEV, zoals hier Rob van Min, zat vrijwel volledig in de tang bij HVC'10.

Alleen uitoverwinningen Forum Sport en Stompwijk'92

Sport 140 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Forum Sport en Stompwijk '92 waren de enige clubs die afgelopend weekend een (uit)overwinning beoekten. In verband met de krokusvakantie heeft de KNVB voor komend weekend geen regulier voetbalprogramma vastgesteld.

Voorschoten'97-Forum Sport 0-1 (0-0)

Matchwinner: Nychel l'Ami!
"De gelukkigste heeft gewonnen", zegt trainer Andre Lourens. "De wedstrijd verdiende geen winnaar, totdat Nychel uit het niets een uit het 16-metergebied terugkomende bal ineens op zijn slof nam. Een hele belangrijke overwinning!" Lourens hield A-junior Gijs Hebing en Mohsen Mirkarimi op de bank, maar liet een andere A-junior Can Memisoglu debuteren. "En hij scoorde nog bijna óók!" Keeper Daniël Nolet onderscheidde zich door een aantal goede reddingen in de slotfase. Lourens: "Hij doet het hartstikke goed. Door 90+ minuten constant goed geconcentreerd te blijven keepen kan hij nog stappen maken. Hij greep dit seizoen zijn kans toen Dave Schilperoort wegviel. Dave had later pech onderweg en heeft zaterdag pas zijn 1e wedstrijd in 2016 gekeept in het 2e. We hebben nog 9 finales en iedereen keihard nodig. Tegen naaste concurrenten onderin Volendam thuis en WV-HEDW uit zullen we de basis moeten leggen voor het bereiken van een veilige plek in de eindrangschikking."

SEV-HVC'10 0-1 (0-0)

Ondanks een bal op de paal van Rob van Min was HVC'10 volgens trainer Frank Dobbe de betere ploeg. "Ik blijf zeggen dat ze veel te laag staan, maar dat is voor mij bijzaak en hun probleem. Wij hebben te weinig kunnen creëren. Ik hoopte stiekem op een gelijkspel, maar er vloog er toch nog één in helaas." Onder toeziend oog van zijn inmiddels flink grijzende vader Hans werd Remco Koornhof matchwinner. Hans Koornhof was onder toenmalig trainer Pim Westgeest begin jaren '80 enige tijd doelman van SEV. Dobbe en zijn spelersgroep richten zich nu op de duels met SC Monster uit en Be Fair thuis. "Die moeten we onder ons zien te houden. Rond een vrij weekend las ik meestal wat meer rust in, maar voor rust is nu geen tijd. Ik hoop dat Frank Raaijmakers en Jan Henk Willemse weer aan kunnen sluiten na de knie- en kuitblessure die ze respectievelijk hadden."

RKAVV-ADO'20 2-4 (1-2)

Doelpuntenmakers: Rowendy Schoop (1-2) & Jari de Jong (2-2).
De 3-2 van de per direct naar de Verenigde Staten van Amerika vertrekkende Daan de Blank, die bij de Dutch Dayton Lions gaat voetballen, leek een perfect afscheidscadeau te worden, maar zijn vrije trap bleek een indirecte te zijn. "Hij zag in een flits dat de keeper te ver voor zijn goal stond, toen de scheidsrechter ons een vrije trap gaf, en schoot de bal over zo'n 60 meter fantastisch in het lege doel. Als het volgens de reglementen een geldig doelpunt was geweest, hadden we op zeker gewonnen", zegt trainer Bas Steffens, die zijn ploeg complimenten gaf voor het getoonde spel. "De open wedstrijd werd pas in blessuretijd beslist. We hadden al veel energie gelegd om gelijk te komen en moesten natuurlijk risico's nemen, maar zetten toch nog weer een tandje bij. Ik kan niet anders dan tevreden zijn." Dat De Blank nu een half jaar weggaat vindt Steffens een aderlating. "Voor de club en de spelersgroep is het niet prettig, maar voor Daan is het een uitdaging en een mooie kans om in Amerika te kunnen verblijven, te werken en te voetballen. We wisten van de belangstelling. Daan is een basisspeler met specifieke kwaliteiten, maar die hebben andere spelers ook. Zijn vertrek biedt weer mogelijkheden en kansen voor anderen."

Laakkwartier-Wilhelmus 3-0 (3-0)

Jaël Paas (ex-Forum Sport) scoorde 2x. De 'wespen' (bijnaam voor de in geel/zwart gestreepte tricots 'stekende' club) konden alleen na rust wat speldenprikjes uitdelen. Trainer Haico Herbert: "Na 3 minuten en 50 seconden was het al 1-0. De wedstrijd was eigenlijk nog niet eens begonnen. Na 90 minuten had het zomaar 3-2 kunnen staan. Wij haalden na rust ons normale niveau wel, maar Laakkwartier hoefde niet meer natuurlijk. Dus ik weet niet of de 2e helft een maatstaf voor ons was." De beoogde basisspelers Gino van der Kleij en Kevin van der Poel begonnen op de bank. Herbert: "Gino was de hele week ziek geweest en Kevin dacht een maand geleden nog dat hij door zijn langdurende knieblessure helemaal met voetballen moest stoppen. Ik ben ontzettend blij dat hij er weer bij is. Hij is heel erg gretig. De spirit in de spelersgroep is zelfs bij 3-0 achter nog verbazingwekkend goed. In de 3e periode moeten we er staan. We zijn fit."

RKAVV-Berkel (vrouwen) 0-3 (0-3)

Het elftal van trainer Salman Khawaja trad aan zonder keeper Sterre van der Zalm (vakantie), Babette Schreuders, Angela de Koning (beiden nog niet wedstrijdfit na blessures), Linda Verkijk (ziek), Vreni van Herk en Annemijn van der Veldt (beiden in buitenland voor studie/werk). Voor de winterstop in Lansingerland wist RKAVV het de koploper nog wel moeilijk te maken. Binnen het kwartier voor rust werd nu 3x gescoord. Gelegenheidskeeper Marianne Baijens hield haar ploeg voordien juist op de been. Beide ploegen genoten een extra lange warme en droge rust, terwijl de beide trainers en het arbitrale trio al op het veld stonden. Het deed RKAVV meer dan goed. Ondanks een snelle kans voor Berkel werd beter vanuit de organisatie gevoetbald. Nina van der Hoeven gleed de beste kans nog over in plaats van in het doel. De van een langdurende blessure teruggekeerde Linda Kemperman: "Als we tegen GJS volgende week de lijn van de 2e helft voortzetten, we ervoor zorgen dat de combinaties nog beter gaan lopen en de overtuiging in ons spel terugkeert, kunnen we net als thuis van GJS winnen. In de strijd om onderin 2B weg te komen zijn de 3 punten meer dan welkom!"

UDO-Stompwijk'92 1-2

Doelpuntenmakers: Enrico Geus (1-1) & Dennis van der Linden (1-2).
"Yorick Boon en ik hadden voor het 2e en 1e maar 22 spelers tot onze beschikking, omdat er 8 op wintersport zijn, Johan Nieuwland van de week geblesseerd raakte op de training, en Joris Disseldorp en Tim van Rijn geschorst waren", zegt trainer Ted van Berkel, die tot overmaat van ramp Nick Ammerlaan al na 15 minuten moest wisselen. "In de warming-up was iemand per ongeluk op zijn wreef gaan staan tijdens een rondootje. De opstelling was een hele puzzel, maar het elftal dat er uiteindelijk stond was een goed team. De uitslag was bijzaak, als de 3 punten maar mee naar huis konden worden genomen." De 1-2 viel pas in de 89e minuut. "En toch was het een eenzijdige wedstrijd waarin we redelijk voetbalden en 2x 45 minuten de bovenliggende partij waren. De enige UDO-goal was een persoonlijke fout. Ik heb de hele tijd maar aan één ding gedacht; schop er nou eens eentje bij, dan zijn we van UDO af. Fabio Biegel en Martijn Droog verschenen alleen voor de keeper en Enrico Geus trof 2x de lat. Beetje bij beetje begint iedereen te beseffen dat ze met elkaar een prestatie moeten neerzetten. Ik wisselde overigens verder niet meer, omdat alle bankspelers 's morgens al een zwaar bevochten 1-2 overwinning bij RKAVV3 hadden geboekt."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant