Deze inzet van Forum Sport aanvoerder Brian de Jong gaat rakelings voorlangs het doel van Excelsior (foto: Alexander Wagener).
Deze inzet van Forum Sport aanvoerder Brian de Jong gaat rakelings voorlangs het doel van Excelsior (foto: Alexander Wagener).

Forum Sport A1 mist bekerfinale; puntverlies Stompwijk'92 en vrouwen RKAVV

Sport 589 keer gelezen

Forum Sport A1-SBV Excelsior A1 0-2 (0-1)

Voetbal kan soms vreselijk onrechtvaardig zijn. Een beter spelend Forum Sport A1 verloor zaterdag thuis de halve finale KNVB Districtsbeker van Stichting Betaald Voetbal (S.B.V.) Excelsior. Het werd in Voorburg 0-2.

De ploeg van trainer Marcel l'Ami, die komend seizoen met zijn compaan Willem Bringmann Forum Sport 2 traint en coacht, miste Djai l'Ami (ziek). Can Memisoglu en Abdoel Azaouagh begonnen op de bank. "Ik had mijn redenen hiervoor, maar had graag met mijn op dit moment sterkst denkbare elftal willen starten. Ik moet als trainer echter ook aan het teambelang denken." L'Ami wilde verder niets over de redenen naar buiten brengen. Ook hij zag desondanks een beter Forum Sport. "We waren voetballend gezien gelijkwaardig, maar scoren is een kwaliteit die wij zaterdag niet hadden." De competitie vindt hij belangrijker.

"Dat klinkt gek als je net een finale gemist hebt tegen de koploper in de 2e divisie, maar wij willen kampioen worden in de 3e divisie. Ik ben ervan overtuigd dat we dat worden, als we de laatste wedstrijden zo spelen als tegen Excelsior." L'Ami is bezig aan zijn laatste jaar bij de jeugd. "Uiteraard is A1 nu het belangrijkst, maar met de nieuwe trainers Bas Steffens en Dennis den Turk kijken we natuurlijk ook vooruit. Die samenwerking is nu al goed en fijn. Bas stuurde me direct na afloop al een appje hoe het tegen Excelsior was gegaan."

Voor hoofd jeugdopleidingen Marco van Lochem en assistent-trainer Ronald van der Helm van Excelsior was het een weerzien met hun oude club. Zij speelden in het verleden bij DEVJO. "Ik ben al 17 jaar hoofd jeugdopleidingen, de langst dienende in het betaalde voetbal (!), maar kom hier nog heel veel bekenden van vroeger tegen. In deze A-groep zitten geen jongens uit de voetbalregio Leidschendam-Voorburg, maar in de groep hieronder hebben we wel Tim Tetteroo (B1), Luuk van der Sman en Donny van der Helm (beiden B2). Destijds hoopte ik tot mijn 30e te kunnen voetballen, maar een zware beenbreuk en longembolie dwongen mij op mijn 26e te stoppen met voetballen. Met mijn CIOS achtergrond ben ik toen jeugdtrainer bij Excelsior geworden. Nu behoor ik tot het meubilair. Ik ga hier nog lang niet weg." Van der Helm is naast assistent ook trainer van de C1. "De zaterdag is vrijwel volledig gevuld met Excelsior, waardoor ik bijvoorbeeld mijn dochter Romy nauwelijks kan zien spelen bij RKAVV. Forum Sport A1 heeft het aan zichzelf te wijten dat ze niet van ons wonnen, maar ja dat is ook voetbal."

MMO-Stompwijk'92 2-1 (2-0)

Doelpuntenmaker: Nick Ammerlaan (2-1).
"Het is al anderhalf jaar schering en inslag dat we de 1e helft niet kunnen opbrengen wat we de 2e helft wel doen; duels winnen, geconcentreerd en scherp zijn. Het verschil is echt heel groot, te groot (!), dat zelfs een MMO met slechts één goede spits van ons wint. Dat moet echt anders", zegt trainer Ted van Berkel.

GJS-RKAVV (vrouwen) 1-1 (0-1)

Doelpuntenmaker: Angela de Koning.
De afstand met de veilige 8e plek (GJS) bleef 4 punten, maar hoewel RKAVV zaterdag geen enkel recht op meer dan een punt had gehad, had de uitploeg gezien de kansen toch ook zomaar 3 punten uit Gorinchem mee kunnen pikken. Angela de Koning volleerde voor rust een afgeslagen corner vanaf de rand van het strafschopgebied in het doel. Met nog 5 wedstrijden te gaan komt het spelen van promotie(met clubs uit 3e klasse)/degradatiewedstrijden steeds dichterbij.

Trainers- en spelersnieuws SEV en RKAVV

Omdat Dennis Luhulima komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van SEV is, heeft de club in de persoon van Peter Hartgring een nieuwe trainer-coach voor SEV 2 gevonden. Hartgring speelde onder anderen bij SV Erasmus, waar hij nu nog tweede elftaltrainer is, met welk team hij prima presteert in de reserve eerste klasse.

John Peeters, nu nog actief als trainer van de vrouwenvoetballers, wordt de nieuwe A-jeugdtrainer. RKAVV moet alsnog op zoek naar een nieuwe trainer voor het 2e elftal, omdat Frank den Elzen, die aanvankelijk bijtekende, bij nader inzien het trainerschap niet langer met zijn overige werkzaamheden kan combineren.

Ook 1e elftalspits Rowendy Schoop verlaat RKAVV. Na een aanvankelijke toezegging ook volgend jaar voor de hoofdklasser actief te zullen blijven stapt hij over naar de Ajax amateurs. Jeugdtrainer Michael van Rossen (tevens 2e elftalspeler) stapt komend seizoen van RKAVV C1 over naar RKAVV A1.

Voetbalkampioen-schap Ldam-Vburg

Na het zo succesvolle 1e voetbalkampioenschap van Leidschendam-Voorburg (LVK) vorig jaar wordt op dinsdagavond 9 en zaterdagmiddag 13 augustus voor de tweede keer het LVK voor 1e en 2e voetbalelftallen georganiseerd. Op het programma op 9 augustus staan SEV-RKAVV (20:00 uur, sportpark Kastelenring) en Wilhelmus-Forum Sport (20:00 uur, sportpark Westvliet). De finaledag op 13 augustus is bij Forum Sport (14:00 & 16:30 uur, VoetbalPark 't Loo). De prestigestrijd gaat ook weer om de individuele prijzen voor de beste speler en de beste keeper bij de eerste en tweede elftallen.

Inschrijving WIJZIJNRKAVV Zaalvoetbaltoernooi

Op vrijdagavond 20 mei gaat in sporthal Kastelenring het 34e WIJZIJNRKAVV Zaalvoetbaltoernooi, in het verre verleden beter bekend als het Gymnova Zaalvoetbaltoernooi en vorig jaar te boek staand als RKAVV-Gymnova Zaalvoetbaltoernooi, van start. Vrijdagavond 24 juni is de finaleavond. Dit jaar zijn er weer 3 categorieën; eredivisie, eerste divisie en vrouwen. Bij voldoende inschrijvingen zal in de eerste divisie een veteranenpoule worden gemaakt. De inschrijving is vanaf heden geopend en kan via de clubwebsite rkavv.nl (kopje: 'wedstrijdinfo'; scrollen naar 'WIJZIJNRKAVV Zaalvoetbaltoernooi'), waarvan een inschrijfformulier te downloaden is. Het inschrijfformulier mailen naar zvt@rkavv.nl. Het inschrijfgeld is €150,= per team.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant