Nick van den Bosch in de tang bij SJZ, zoals Stompwijk'92 dat zondag eigenlijk maar weinig zat (foto: Alexander Wagener).
Nick van den Bosch in de tang bij SJZ, zoals Stompwijk'92 dat zondag eigenlijk maar weinig zat (foto: Alexander Wagener).

SEV en Stompwijk'92 op koers voor degradatienacompetitie

Sport 340 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - SEV en Stompwijk '92 zijn op koers om via de nacompetitie te trachten om degradatie alsnog te ontlopen, terwijl Forum Sport met enig geluk zelfs nog kans maakt op het spelen van nacompetitie om promotie.

Forum Sport-Neptunus/Schiebroek 4-1 (2-0)

Doelpuntenmakers: Matthijs Seilberger (2), Mike de Graaf & Michael Drosten.
De Voorburgers maken nu nog kans op plaatsing voor de promotienacompetitie. "Bizar hè?", zegt trainer André Lourens. "In oktober november zetten we een hele slechte reeks in, maar nu hebben we 15 punten uit 6 wedstrijden gehaald en staan we 2e in de 3e periode achter FC 's Gravenzande (18 uit 6). Zolang niets beslist is zullen we er zelf alles voor doen om de druk op de koploper te houden." Te beginnen met de uitwedstrijd bij nummer 3 Argon. "Onze 1e competitiewedstrijd dit seizoen verloren we daar kansloos, maar nu zijn we veel beter dan toen. Neptunus/Schiebroek had niets te zeggen gehad als het 8-1 was geworden. We waren heer en meester op alle fronten. Onze missie is geslaagd. We zijn veilig, maar het seizoen mag niet als een nachtkaars uitgaan. Het wordt een open strijd in Mijdrecht."

RCL-SEV 1-0 (1-0)

Een opportunistisch SEV dwong na rust 2 reële scoringskansen af bij de nummer 3 op de ranglijst, maar kocht daar uiteindelijk niets voor. Spits Frank van Versendaal (ex-Forum Sport & RKAVV) speelde voor het eerst. Trainer Frank Dobbe: "We konden wel een spits gebruiken na het wegvallen van Michael Nolet (blessure), Milan van der Veer (schorsing) en Jan Henk Willemse (werk). Stefan Duppen stelde hem voor en een dag later was hij speelgerechtigd. Hij heeft 1,5 jaar niet gevoetbald en traint nu 2 weken mee, maar Frank is redelijk fit. Ik moest hem iets te vroeg brengen, want hij is uiteraard nog niet 100% fit, maar we hebben niet veel tijd meer." Voor keeper Leander Verwoerdt is het seizoen voorbij. Dobbe: "Een spierscheuring in zijn bovenbeen. De zoveelste die dit seizoen langdurend geblesseerd is. Andy van der Meulen is zijn waardige vervanger. Hoe moeilijk het voor hem ook was dat Leander hem als 1e doelman verdrong, hij is altijd gemotiveerd gebleven." De reeks gelijkspelen rondom de winterstop breekt SEV nu op. Dobbe: "Ik ben natuurlijk blij dat we die punten hebben, want we zouden er slechter voorstaan als dat niet zo was, maar je kunt beter een paar wedstrijden winnen en er een paar verliezen. Dan heb je meer punten. We moeten directe degradatie zien te voorkomen en de nacompetitie zien te halen om kans te maken in de 2e klasse te kunnen blijven. Het is niet anders."

RKAVV-JOS/Watergraafsmeer 0-0

En opnieuw had Jedsel Markes pech. Hij miste na 3 minuten een strafschop, zoals hem dat 2 weken geleden tegen kampioen Westlandia ook overkwam. "En tegen Nieuwerkerk (0-0) miste Jari de Jong een strafschop. En dat is jammer, want het benutten maakt van een duel een andere wedstrijd", zegt trainer Bas Steffens, die op het laatst 2 krampachtig spelende clubs had zien spelen. "Beide ploegen wilden niet tegen een zeperd oplopen. De organisatie achterin van beiden was goed, wat natuurlijk een pluim voor beide verdedigingen was. Ik hoopte tevergeefs op een bevlieging." Met 3 wedstrijden te gaan kan RKAVV officieel nog degraderen. "We hebben 3, 4, 5 en 6 punten voorsprong op de clubs onder ons, maar wel een beter doelsaldo. Zondag kunnen we tegen Leonidas een grote stap zetten." Dave Hooijmans en Gino Lauwers missen die wedstrijd wegens een schorsing. Midweeks wacht Steffens en zijn spelers eerst de kwartfinale in de Haaglanden Voetbal Cup thuis tegen tweedeklasser RKDEO. "Je wilt altijd een prijs pakken, want daar voetbal je voor. Dat is ons de laatste jaren ook regelmatig gelukt. Ik wil graag de halve finale en de finale halen."

Voorschoten'97-Wilhelmus 6-1 (1-0)

Doelpuntenmaker: Jake Smart (2-1).
Bij een 1-0 stand moest Wilhelmus al na 25 minuten met 10 man verder, nadat Gino van der Kleij wegens een trappende beweging naar zijn tegenstander de rode kaart had gekregen. Na de uitsluiting miste Wilhelmus het heilige geloof. Trainer Haico Herbert: "Bij de 3-1 brak er wat en was het klaar. Bovendien is dit de 8e keer dat we een competitiewedstrijd met z'n tienen eindigen. Fysiek en mentaal kost dat enorm veel kracht. Een rode kaart drukt zo'n grote stempel op een wedstrijd. Met 11 tegen 11 hadden we de wedstrijd gewoon in ons voordeel beslist. Uithuilen en nog eenmaal ergens drie puntjes pakken en het seizoen zit erop." Ondanks het ruime verlies was de invalbeurt van Aisten Wartna een leuke bijkomstigheid. Voor het eerst speelden de broers Mathijs en Aisten Wartna in het 1e elftal van hun club.

SJZ-Stompwijk'92 1-0 (0-0)

De traditionele streekderby was voor beide clubs belangrijk. Trainer Ted van Berkel: "Voor SJZ staat promotie op het spel en wij moeten degradatie zien te ontlopen. Het zag er de hele wedstrijd niet naar uit dat wij gingen verliezen, maar door een stomme goal in de 85e minuut omdat we niet snel genoeg omschakelden bij een inworp heeft de gelukkigste gewonnen. Het enige dat ik mijn ploeg verwijt is dat ze niet scoorden. Dat ik niet gewisseld heb geeft wel aan dat ik over het algemeen tevreden was over mijn ploeg."Stompwijk'92 zal van ASC en het al gedegradeerde Bernardus moeten winnen om de degradatienacompetitie te ontlopen en om het niet op de laatste speeldag tegen Graaf Willem II VAC aan te laten komen. "Ik hoop dat het boven- en onderaan de ranglijst dan al beslist is. We betalen nu de tol voor de grillige resultaten die we het hele seizoen hebben behaald. Ik geef het ze iedere wedstrijd weer mee om een tomeloze inzet te tonen. Gelukkig lukt ze dat de laatste tijd beter. Ze doen allemaal uitstekend hun best."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant