Flitsende aanval van EHC dat uiteindelijk ruim won van Snelwiek (foto: Don Wubben).
Flitsende aanval van EHC dat uiteindelijk ruim won van Snelwiek (foto: Don Wubben).

Heren EHC winnen promotiewedstrijd

Sport 99 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Nadat EHC heren 1 op de derde plek in de reguliere zaalcompetitie was geëindigd bleek dat naast de nummer 1 en 2 ook de nummer 3 nog een kans had op promotie naar de landelijke eerste divisie. Dit komt omdat één team zich waarschijnlijk gaat terugtrekken uit de eerste divisie.

De beide nummers drie uit de 2e divisie moesten tegen elkaar uitkomen voor die begeerde promotieplaats. De winnaar komt als eerste in aanmerking voor een plek in de eerste divisie voor het seizoen 2016-2017. De promotiewedstrijd vond plaats in Waalwijk op zaterdag 23 april. De eerste helft stond bol van de spanning. De tegenstanders waren aan elkaar gewaagd en er was tijdens de eerste helft nooit een groter verschil dan één punt.

De tweede helft was voor EHC. Door een sterk begin wist EHC een gat te slaan van vier punten. Zo stond EHC halverwege de tweede helft met 22-14 voor. In het resterende kwartier ging EHC gewoon door met goed en aantrekkelijk handbalspel, resulterend in een overtuigende 31-19 overwinning.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant