Wilhelmus B1 rechtsbuiten Nick Steenvoorden werd matchwinner & keeper Mark de Jong kraait het uit van vreugde na het laatste fluitsignaal (foto's: Alexander Wagener).
Wilhelmus B1 rechtsbuiten Nick Steenvoorden werd matchwinner & keeper Mark de Jong kraait het uit van vreugde na het laatste fluitsignaal (foto's: Alexander Wagener).

Nick Steenvoorden schiet Wilhelmus B1 naar Hoofdklasse

Sport 675 keer gelezen

Voorburg - Wilhelmus B1 won zaterdag de nacompetitiefinale in Pijnacker (bij DSVP) met 0-1, nadat het de 3e periode in poule 10 van de Eerste Klasse had veroverd. De finale was meer spannend dan fraai.

Uit een spaarzaam goede aanvalscombinatie liep Nick Steenvoorden op aangeven van spelverdeler Jacky Adam, de beste man op het veld, het enige doelpunt binnen. Na rust had Wilhelmus op de counter nog verder uit kunnen en misschien zelfs wel moeten lopen, maar was het de solide spelende verdediging die de winst binnensleepte. Matchwinner Steenvoorden kreeg vlak voor tijd nog 2 gele kaarten, waardoor hij het slot van de wedstrijd vanachter de omheining moest toekijken.

B-hoofdtrainer Arthur de Bruin was niet minder blij met de overwinning. "We hebben het met z'n allen gedaan, dus ook met trainer Ronnie Rameswar, teammanager Mike van Engelen, elftalleider Bob Root, sportverzorger/keeperstrainer Johan Brakus en zij die niet speelden Bob Huiskes, Aybars Yuksel, Jip Geels, Rahiem Rameswar, Jarno Brakus en de geschorste basisspeler Donny Wegkamp."

Uitdaging
De Bruin nam het roer rond de winterstop over. "Ik was eigenlijk al gestopt bij Alphense Boys, maar werd door hoofd jeugdopleidingen Marcel Wieser benaderd, nadat zij in overleg afscheid van de vorige trainer hadden genomen." De Bruin blijft. "Ja Ronnie en ik gaan met het grootste deel van deze groep mee naar de A-jeugd. We mochten zelf kiezen; of met de B-jeugd verder in nu dus de Hoofdklasse of met de A-jeugd verder in de 2e klasse. We kiezen voor de uitdaging de club weer daar te krijgen waar die in het jeugdvoetbal hoort; in de top."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant