De nieuwe RKAVV-hoofdtrainer Robin Knoester spreekt de spelersgroep voor de 1e training van seizoen 2016-2017 toe (foto: PR RKAVV/Hans van der Valk).
De nieuwe RKAVV-hoofdtrainer Robin Knoester spreekt de spelersgroep voor de 1e training van seizoen 2016-2017 toe (foto: PR RKAVV/Hans van der Valk).

RKAVV klaar voor ADO Den Haag

Sport 183 keer gelezen

Leidschendam - Zaterdag voetbalt RKAVV om 15:30 uur op sportpark Kastelenring tegen ADO Den Haag. Voor de profclub betekent het de 2e oefenwedstrijd in de voorbereiding op de start van de eredivisie op zaterdagavond 6 augustus thuis tegen Go Ahead Eagles.

Voor de Leidschendamse zondag hoofdklasser is het de 1e oefenwedstrijd op weg naar de competitiestart op 21 augustus. Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Robin Knoester, de nieuwe assistent-trainer Ruben Jordan en 2e elftaltrainer Jan de Jong jr. startte de spelersselectie van RKAVV vorige week dinsdag met de voorbereiding, die in twee gedeelten is gesplitst. Tot en met 5 juli wordt nog verder getraind, waarna op 26 juli de trainingen weer zullen worden hervat.

Op RKAVV TV blikt Knoester al vooruit naar de ontmoeting met ADO Den Haag. "Het hoogtepunt van het eerste blok van de voorbereiding. Er is veel arbeid voor verricht. Ik heb naar deze start uitgekeken. Voor de spelers lag dat anders, want zij waren nog geen 4 weken klaar met voetballen, maar ik heb een tijdje niks te doen gehad in de voetballerij. Na de winterstop heb ik RKAVV vanaf de zijlijn goed leren kennen. Er zitten mensen met een echte voetbalachtergrond in de organisatie, wat ik erg prettig vind." Aan een doelstelling voor de competitie waagt Knoester zich nog niet. "Die ontstaat in de competitie na zo'n 8 wedstrijden. Dan hebben we pas een beeld van onze tegenstanders, waarvan we veel nieuwe zullen zien door de invoering van de tweede divisie."

Zijn spelerservaring komt Knoester goed van pas. "Ik heb een mooie amateurvoetbalcarrière bij DHC, Scheveningen en Tonegido gehad en daarna mijn papieren gehaald. Zelf voetballen blijft het mooiste wat er is." Ook Jordan kijkt op RKAVV TV vooruit. "Over mijn eerste kennismaking met RKAVV ben ik erg enthousiast. Ik werk graag met spelers die graag willen en gemotiveerd zijn. Creatief maar zakelijk spelen vanuit een goede organisatie vind ik belangrijk. Na 10 jaar betaald voetbal ben ik nu 3 jaar als trainer bezig. Robin Knoester en de club RKAVV staan goed aangeschreven. Hier kan ik veel ervaring opdoen en mijn kennis delen met spelers om ze beter te maken."

Naast de ontmoeting zaterdagmiddag tussen de profs en de topamateurs komen enkele jeugdelftallen van beide clubs in voorwedstrijden tegen elkaar uit. Oud ADO Den Haag voetbalt al om 12:30 uur tegen Oud RKAVV. Tot de spelersgroep van Oud ADO Den Haag behoren onder anderen Edwin Grünholz (trainer derde divisionist Westlandia (zo.) en voormalig (zaal)voetbalmagiër), Karel Bouwens (óók oud-speler SV Voorburg), Sjaak Polak (buurtbewoner van RKAVV en SEV) en Bas Steffens, die tot voor kort 7 jaar hoofdtrainer van RKAVV was en dat vanaf komend seizoen van zaterdag eersteklasser Forum Sport is.

De hoofdact staat onder leiding van de Voorburgse eredivisie scheidsrechter Edwin van der Graaf. De assistent-scheidsrechters zijn Roan van Marrewijk, die dat onlangs óók bij LYRA-Feyenoord was, en Evert Wagter (clubscheidsrechter van v.v. Wilhelmus).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant