Afbeelding

SEV en RKAVV onderzoeken FC Leidschendam

Sport 233 keer gelezen

Leidschendam - Toch wel verrassend brachten de beide sportpark Kastelenringbewoners SEV en RKAVV vorige week naar buiten dat zij gaan verkennen wat de mogelijkheden zijn om een nauwere samenwerking met elkaar aan te gaan.

In het persbericht werd de verkenning als volgt geformuleerd: 'Verken de mogelijkheden, het nut en het draagvlak dat binnen beide verenigingen is om nauwer samen te gaan werken, waarbij ook een eventueel voorstel tot een toekomstige fusie niet is uitgesloten'. Beide besturen van de clubs zullen binnen afzienbare tijd met de afzonderlijke leden van hun club bespreken hoe er tegen verdere samenwerking wordt aangekeken. Op bestuursniveau zal pas verder over de wijze van nauwere samenwerking gesproken worden als de uitkomsten van de verkenning daar aanleiding toe geven.

RKAVV (1921) en SEV (1962), dat tot het seizoen 1966-1967 alleen jeugdteams kende, delen gezamenlijk al vanaf 1965 een sportpark. Aanvankelijk was dat sportpark De Heuvel, waar SEV tot 1976 gebruik mocht maken van het clubgebouw van RKAVV voordat het een eigen onderkomen kreeg. Door de ontwikkeling en realisatie van de wijk Veurse Hout verhuisden beide clubs in 1991 naar sportpark Kastelenring, dat gezamenlijk in een stichting beheerd wordt. Dat beide clubs de mogelijkheid tot verdergaande samenwerking gaat onderzoeken klinkt niet meer dan logisch. Beide clubs hebben veel gemeen, maar verschillen wel van cultuur.

RKAVV kenmerkt zich door prestatief voetbal in al haar geledingen met oog voor recreatief voetbal. SEV kenmerkt zich door recreatief voetbal in al haar geledingen met oog voor prestatief voetbal. Het van oorsprong christelijke SEV speelt met de senioren op zaterdag, terwijl het van oorsprong katholieke RKAVV met de senioren op zondag speelt. In de huidige samenleving speelt de geloofsachtergrond van een club een veel mindere rol bij de keuze voor een (sport)club. Waar je vriendje of vriendinnetje sport is meer bepalend. Fusies zijn tegenwoordig aan de orde van de dag. In omliggende gemeenten zijn daar voorbeelden van; Haaglandia, FC 's Gravenzande, Voorschoten'97 en Forum Sport. Eén voetbalclub binnen een stads- of dorpsgrens maakt het geheel overzichtelijk en herkenbaar.

SEV en RKAVV kunnen van elkaar leren. SEV ontwikkelde peutervoetbal en het voetballen voor mensen met een licht verstandelijke beperking; RKAVV ontwikkelde het meiden/vrouwenvoetbal en een (commerciële) bedrijfsvoering van de organisatie. En zo zijn er nog veel meer zaken te benoemen. Beide clubs zijn financieel gezond, maar hebben te maken met vergrijzing in de omliggende buurten, waardoor het niet meer vanzelfsprekend is dat iemand zich min of meer uit zichzelf bij één van beide clubs aanmeldt. De gedachten aan een FC Leidschendam zijn dus lang zo gek nog niet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant