SEV Walking Football; Joop Zweekhorst, Mink Kuijt, René v. Oeffel, Jan v. Haastrecht & Willem v. Weelden voeren het netjes uit (foto: A. Wagener).
SEV Walking Football; Joop Zweekhorst, Mink Kuijt, René v. Oeffel, Jan v. Haastrecht & Willem v. Weelden voeren het netjes uit (foto: A. Wagener).

SEV Old Stars naar Grimsby (UK)

Sport 647 keer gelezen

Leidschendam - Zomaar een donderdagmiddag in augustus op de Kastelenring; de 1e training van het nieuwe seizoen van SEV Walking Football (60+ voetbal in wandeltempo zonder keeper met kleine doeltjes) op het trainingsveld tussen de parkeerplaats van RKAVV en Schakenbosch. Er wordt druk gekakeld. Leo van der Tang: "Het lijkt soms meer op Talking Football."

Onder leiding van de onverbiddelijke scheidsrechter en oud-clubvoorzitter Sjoerd Koster wordt er wandelend gevoetbald. "Zodra er één gaat rennen, fluit ik." Jacques Remmerswaal (60) was in maart één van de initiatiefnemers. Remmerswaal is 50 jaar actief voetballer. "Bij RKAVV met mijn buurjongen Arno Roeling begonnen in 1966. En vanaf 1978-1979 ben ik bij SEV; het 9e (1 oefenwedstrijd!), 2e, 3e, 7e, zaal 3 en nu bij de veteranen, weer met o.a. Arno Roeling! Walking football doe ik er bij." En 30 jaar vrijwilliger. Bestuurslid, 10 jaar (de 1e!) selectiecoördinator, coördinator overige senioren, clubscheidsrechter & -grensrechter, en betrokken bij de start van de afdelingen Zaal, G, Vrouwen, Veteranen en Walking Football-afdeling. Lid van Verdienste en Erelid."

Walking Football werd door de Football Association (FA; Engelse KNVB) via de KNVB bij de betaald voetbalorganisaties (bvo's) als maatschappelijk project geïntroduceerd. Remmerswaal: "ADO Den Haag zette het idee door in onze voetbalregio. Als verwoed internetsurfer pikte ik het op en introduceerden Sjoerd en ik het met succes bij SEV. Wij hebben de Leidschendamse huisarts Peer Kroon en fysiotherapeut Marc van den Born (vader van 1e elftalspeler Jorrit) erbij gehaald om de 60+-ers die meedoen een fitheidstest af te laten leggen. We doen het wel verantwoord natuurlijk. De kick-off was in maart, waarvoor sportwethouder Stemerdink de aftrap verzorgde. De ADO Old Stars, die wekelijks bij Laakkwartier trainen, en de Sweet Lake Old Stars (Walking Football Zoetermeer) van mijn goede vriend en oud-collega René van Oeffel waren toen de tegenstanders."

Het eerste (2-daagse!) toernooi waar SEV Walking Football aan deelnam was in mei bij Heracles Almelo. "De voorwedstrijden waren bij Oranje Nassau, de buren van Heracles, en de finales in het Polman Stadion. Hebben wij onder de naam Sweet Lake SEV, omdat we beiden toen maar 4 spelers hadden, ook tegen Engelsen en Belgen gespeeld." Met bvo ADO Den Haag wordt nog steeds goed samengewerkt. Remmerswaal: "Onlangs hebben we als Sweet Lake SEV tegen de ADO Old Stars voor 1500 man (!) een demonstratie Walking Football verzorgd in de rust van de oefenwedstrijd Katwijk-ADO Den Haag."

Hoogtepunt in zijn bestaan tot nu toe gaat SEV Walking Football half september beleven. Remmerswaal: "We gaan naar Engeland, de bakermat van het Walking Football om in Grimsby bij Hull aan het Ancient Mariners 'Grimsby Saturday League' Walking Football Festival op de Bradley Playing Fields deel te nemen; een internationaal toernooi op donderdag 15 september. Joop Verhoek, die al jaren reisjes met leden van SEV organiseert, heeft er van alles omheen georganiseerd."

De 8 spelers die meegaan zijn Joop Verhoek, Jan van Haastrecht, Mink Kuijt, Leo van der Tang, Joop Zweekhorst, Willem van Weelden, René van Oeffel en ik. Die 8e konden we niet in eigen gelederen vinden dus gaat René, die met Walking Football Zoetermeer iedere zondagmorgen traint, mee. Na het toernooi zijn we vrijdag een dagje vrij en gaan we zaterdag naar een wedstrijd van Grimsby Town, een club uit League 2, het 4e profdivisieniveau in Engeland. De 14e vertrekken we en de 18e komen we weer terug. Waar Walking Football allemaal niet toe kan leiden hè? 60+ en interesse? celandajacques@hotmail.com!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant