Clinton Delali (Forum Sport), op weg naar de late 2-0, vs. Ricardo van der Zeijden (S.V. Honselersdijk).
Clinton Delali (Forum Sport), op weg naar de late 2-0, vs. Ricardo van der Zeijden (S.V. Honselersdijk).

SEV & Wilhelmus verder in bekertoernooi

Sport 244 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De 1e ronde poulewedstrijden in het bekertoernooi zijn gespeeld. Alleen SEV plaatste zich voor de 2e (knock-out) ronde.

Forum Sport overleefde de poulefase van het bekertoernooi niet. Nadat eerder met 3-2 bij Wateringse Veld/GONA verloren en midweeks thuis met 1-1 (doelpunt: Jurdany Koster) tegen TAC'90 (zo.) gelijkgespeeld werd, wonnen de Voorburgers zaterdag thuis met 2-0 (doelpunten: Brian de Jong & Clinton Delali) van S.V. Honselersdijk. Steffens vindt het jammer dat het bekeravontuur voorbij is. Bij zijn vorige club RKAVV was hij aan bekersuccessen gewend geraakt. "We hadden verder gekund. En misschien wel een topamateurclub kunnen loten, wat een mooi affiche voor de club en heel leerzaam voor de spelersgroep had kunnen zijn. Of wellicht een gelijkwaardige ploeg kunnen loten om nog een ronde extra mee te pakken. De totaal onnodige nederlaag tegen Wateringse Veld/GONA, waar we met 12-3 hadden kunnen winnen, doet ons nu de das om."

Aanvallend heeft hij mogelijkheden te over; verdedigend (nog) niet. "We moeten wat meer vet op onze botten krijgen. Ian Baggerman heeft sinds het begin van de voorbereiding al last van zijn lies en Michael Drosten heeft rug- en hamstringproblemen en is daarom nog niet wedstrijdfit. Zij zijn robuuste verdedigers, die de spelersgroep completer maken." Maandagavond werd bekend dat verdediger Djanomi Traxel van het opgeheven Haaglandia zich per direct aansluit bij het keurkorps van Steffens.

SEV plaatste zich zaterdag wel voor de 2e bekerronde. Midweeks werd met 3-0 (doelpunten: Tonny Donnars (2; strafschoppen) & Robin Schoew) van Hercules gewonnen en zaterdag won de ploeg van het technische duo Denis Luhulima en Ben de Haan met 0-4 (doelpunten: Milan van der Veer & Jan Henk Willemse (beiden 2)) bij UDO in Oegstgeest. Eerder werd met 3-4 van LSVV'70 verloren. Op doelsaldo werd SEV echter winnaar in poule 37 van Groep 2 clubs.

RKAVV (vr.) bereikte de 2e ronde van het bekertoernooi ook niet. Na twee keer met 2-2 gelijk te hebben gespeeld tegen RVC'33 (thuis) en Floreant (uit; doelpunten: Sylvia van Leeuwen & Mandy Martens) werd zaterdag in Leidschendam op wonderbaarlijke wijze met 3-4 ( 3 doelpunten Angela de Koning!) van DWO verloren. RKAVV had enorm veel balbezit en kreeg veel mogelijkheden. Het voetballen met lef, vooruit verdedigen en druk vooruit zetten, het veldspel dat de nieuwe hoofdtrainer Siebe Schell graag ziet, begint duidelijk vorm te krijgen. De talentvolle jonge speelster Merijn Buitenhek en keepster Sterre van der Zalm vielen met blessures uit. Gelegenheidskeeper Michelle Hersmis verweerde zich fel maar had geen antwoord op een doorschietende lange bal en een zondagsschot in de kruising. Vlak voor tijd trof Linda Kemperman nog de paal.

Wilhelmus speelde zondag weliswaar met 3-3 (3 doelpunten Kevin Langeveld!) gelijk bij Olympia in Gouda, maar verloor midweeks van DeltaSport met 2-4 verloor. De 5-0 thuisoverwinning op Be Fair werd uit de statistieken geschrapt. Trainer Haico Herbert: "Be Fair heeft zich teruggetrokken, dus als 't goed is zijn we 2e geworden en zijn wij wel door. Ons voetbal is vrij redelijk. We geven alleen wat makkelijk goals weg, maar ik ben over 't algemeen niet ontevreden."

Stompwijk'92 plaatste zich met een 2e plaats in poule 56 niet voor de 2e ronde in het bekertoernooi. Vorige week zondag werd met 0-2 (doelpunten: Nick Ammerlaan & Enrico Geus) bij HSV Escamp gewonnen. Midweeks werd met 2-6 (doelpunten: Nick Ammerlaan & Enrico Geus) verloren van GSC ESDO. Zondag werd het bekertoernooi afgesloten met een 9-0 (doelpunten: Enrico Geus (3), Dennis van der Linden, Nick Ammerlaan (beiden 2), Maurice Luchtigheid & Fabio Biegel) overwinning op SVH. De nieuwe trainer Eric van Manen heeft inzicht gekregen in de mogelijkheden en beperkingen van zijn spelersgroep.

"In groep 2 met 3e klasse clubs gaat alleen de nummer 1 door helaas. Nog niet alles is duidelijk. In grote lijnen zijn we wel klaar voor de competitie. Het blijft lastig om in de beker al tot veel vastigheden te komen als spelers nog op vakantie zijn. Veel wedstrijden en voldoende trainingsarbeid geven een redelijk beeld van de spelersgroep, die hecht is en waar in mijn ogen op voetbalgebied nog veel rek in zit."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant