Robin Steffens (RKAVV) was tegen DESO terug in de basis na een schorsing (foto: Hans v.d. Valk).
Robin Steffens (RKAVV) was tegen DESO terug in de basis na een schorsing (foto: Hans v.d. Valk).

Eerste competitiepunt RKAVV

Sport 326 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Dit weekend start de voetbalcompetitie, terwijl RKAVV zondag al zijn 2e competitiewedstrijd in de hoofdklasse B speelde.

In totaal reist RKAVV dit seizoen 3484 kilometers naar en van uitwedstrijden. De reis naar Oss van afgelopen zondag leverde geen doelpunten op. Tegen DESO/Van der Horst werd met 0-0 gelijkgespeeld. Op RKAVV TV toont trainer Robin Knoester zich hier tevreden over. "We zijn van de 0 af. Daar hebben we weliswaar 2 wedstrijden over gedaan, maar we wisten dat het op dit kleine veld en met de straffe wind een knokwedstrijd zou worden. Dat hebben we goed gedaan." Alom tevreden is Knoester nog niet. "Voetballend op de helft van de tegenstander moet het nog beter worden, zodat we ook gaan scoren, maar dit gelijkspel helpt wel in het teamproces met veel nieuwe jongens."

Zondag speelt RKAVV thuis de streekderby tegen DHC, dat nog ongeslagen zonder puntverlies is, nog geen doelpunt tegen kreeg en al 4 keer scoorde. Saillant detail is dat Robin Knoester van 1985 tot 1993 in het eerste elftal bij DHC in de hoofdklasse, samen met o.a. Leidschendammer Ed Greuter (RKAVV, VUC, Wilhelmus), speelde, voordat hij naar Tonegido ging, met welke club hij meteen een jaar later onder leiding van trainer John Karelse (nu SV Nootdorp) kampioen in de hoofdklasse A werd.

De competitieopening van eersteklasser Forum Sport bij Westlandia (za.) heeft voor Timo Ploemen een speciaal tintje. De linksback speelde o.a. met Hamza el Yddri (nu RKAVV) in de jeugd bij de club uit Naaldwijk. El Yddri en Ploemen maakten daar ook hun competitiedebuut voor Westlandia (zo.) in de hoofdklasse op 2 februari 2014 tegen DHC. Westlandia (za.) werd vorig seizoen kampioen in de 2e klasse, waaruit SEV degradeerde. De Leidschendammers spelen zaterdag de uitwedstrijd bij Loosduinen, dat na vier jaar terug is in derde klasse. Vorig seizoen promoveerde de club van o.a. Bernardo Bor (ex-Wilhelmus) en Tom Vrieling (ex-Tonegido) via de nacompetitie. SEV heeft een boost gekregen van de laatste twee bekeroverwinningen, waarin 7 keer werd gescoord. Het elftal heeft in Tonny Donnars (ex-SVC'08 2) een makkelijk scorende spits binnengehaald.

Vrouwen tweedeklasser RKAVV begint zaterdag met een uitwedstrijd bij nieuweling SC Monster. De club wacht nog op de eerste overwinning van het seizoen. SC Monster is de grote onbekende. De club afficheert zich echter graag met vrouwen- en meidenvoetbal. In samenwerking met de vrouwen van ADO Den Haag worden er regelmatig op zondag voetbalclinics georganiseerd. Zondag speelt tweedeklasser Wilhelmus tegen Spartaan'20 uit Rotterdam. Voor de Voorburgers wordt het een ongewild avontuur in de Rotterdamse poule D, omdat er na een herindeling geen plaats meer was in de Haagse poule C. Derdeklasser Stompwijk'92 speelt wel in een vertrouwde poule tegen een vertrouwde tegenstander: Warmunda.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant