De wedstrijden van de Voorburgse Rugbyclub kunnen worden gespeeld op het cricketveld bij VCC (foto: Dick Janssen).
De wedstrijden van de Voorburgse Rugbyclub kunnen worden gespeeld op het cricketveld bij VCC (foto: Dick Janssen).

Voorburgse Rugbyclub naar Westvliet

Sport 243 keer gelezen

Voorburg - Onderzoek wijst uit dat er op sportpark Westvliet ruimte is voor de Voorburgse Rugbyclub (VRC) als er voldoende aandacht is voor het onderhoud van de velden.

De wedstrijden en trainingen van VRC vinden dan op verschillende velden plaats. Wethouder sport, Nadine Stemerdink, gaat met de verenigingen in gesprek. "Vanuit de visie op sport en bewegen willen we alle sportvelden beter benutten. Ik wil op basis van dit onderzoek in gesprek met de verenigingen om te kijken naar kansen en mogelijkheden." De gemeente en Stichting Multifunctionele Sportvoorziening Westvliet (SMSW) hebben in juli en augustus onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om de groeiende vereniging VRC te verhuizen naar Sportpark Westvliet.

Het onderzoek geeft aan dat VRC kan verhuizen naar sportpark Westvliet als de velden op een andere manier onderhouden worden. De trainingen van VRC kunnen dan plaatsvinden op het honk- en softbalveld bij Catch; de wedstrijden op het cricketveld bij VCC. Verder adviseert het onderzoeksbureau voor beide velden een onderhoudsplan te maken, waarbij het cricketveld intensiever wordt onderhouden om de kwaliteit te verbeteren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant