Foto: Brandon Richardson opende de score voor RKAVV (foto: PR RKAVV/Hans v.d. Valk).
Foto: Brandon Richardson opende de score voor RKAVV (foto: PR RKAVV/Hans v.d. Valk).

Mannen scoren veel en de vrouwen helemaal niet

Sport 315 keer gelezen

ARC-Forum Sport 0-1

Daniël Nolet; Matthijs de Jong, Jeroen Beute, Mike de Graaf, Timo Ploemen; Jeroen Reinking (65. Enno Kuijt), Nychel l'Ami; Matthijs Seilberger (49. Abdelhak Bojaada); Jurdany Koster, Joshua Steenvoorden, Jean Pierre Nocento (80. Brian de Jong).

Djanomi Traxel (werk), Michael Drosten (geschorst) en Michael Jongeburger (langdurende knieblessure) waren afwezig. Trainer Bas Steffens vond zijn ploeg de bovenliggende partij. "Gezien het spel en de kansenverhouding was onze voorsprong voor rust terecht. Na rust speelde ARC vooral de lange bal, maar stond het verdedigend bij ons goed. Aanvallend gezien hadden we een aantal kansen beter moeten uitspelen. Deze overwinning had de groep nodig, want we waren best teleurgesteld in de resultaten van de afgelopen weken. Zoiets moet niet een eigen leven gaan leiden." Deltasport thuis ziet Steffens dan ook met vertrouwen tegemoet. "Deltasport staat op de plaats waar ik ze in de top drie van 1B ook verwacht had. Het is een ploeg met doorgaans veel individuele kwaliteit en jaarlijks veel mutaties. Wij zullen de wedstrijd vanuit onze eigen kracht benaderen en ernaar gaan handelen. We hebben er de ploeg voor om de punten binnenboord te houden."

VELO-SEV 3-2

Andy van der Meulen; Paul Janssen, Tim Orta, Jorit van den Born, Björn van Haarlem; Wessel van Huizen, Michiel van der Zwan (75. Randy de Witt); Jasper Koning (46. Tim de Jong); Robin Schoew (70. Martijn Kerstens), Tonny Donnars, Valentijn Ebbers.

Na rust scoorde Tonny Donnars 1-1 en 1-2 (zijn 1e officiële treffers voor SEV!) , voordat de gepromoveerde thuisploeg, waar Stompwijker en ex-prof Edwin Vurens (RKAVV, Sparta, FC Twente, Roda JC, Zwitserland) trainer is, alsnog toesloeg. "Echt een goede ploeg hoor. We lieten ons bewust inzakken om de schade zo klein mogelijk te houden. Keeper Andy van der Meulen redde 3x in 1 op 1 situaties", aldus trainer Denis Luhulima, die Van der Meulen boven Reinder Pul verkoos. "Daar is met beide keepers over gesproken. De inhoud blijft onder ons. Andy is meer ervaren en nu de oudste van het team. Hij zal een leider, positief, scherp en gemotiveerd moeten zijn en anderen moeten motiveren. Ondanks dat hij bij RKAVV en Wilhelmus heeft gekeept, heeft Reinder niet zo veel ervaring op 1e elftalniveau, maar hij is nog jong voor een keeper. Ik heb hem zeker niet afgeschreven." GDA thuis is het weerzien met Michael Nolet. Na anderhalf jaar blessureleed vertrok de SEV-spits deze zomer naar Loosduinen. Zijn GDA-ploeggenoten zijn o.a. Wesley van Manen (ex-RKAVV) en André Thibou (ex-RKAVV, VUC & Haaglandia). Beide clubs staan in de staart van 3B; SEV 12e (4 uit 5) en GDA 14e en laatste (1 uit 5). Luhulima: "Achter mij zaten zaterdag 11 geblesseerden op de tribune, waarvan 8 potentiële 1e elftalspelers. Het is geen excuus, maar ik hoop dat de onderlinge concurrentie in de spelersgroep beetje bij beetje groter wordt."

RKAVV-Oostkapelle (vrouwen) 0-0

Sterre van der Zalm; Vreni van Herk, Claudia van der Hulst, Annemijn van der Veldt, Stephanie Groenendijk; Francis Koning, Nina van der Hoeven (80. Michelle Hersmis), Linda Kemperman; Romy van der Helm, Sylvia van Leeuwen (65. Milou ten Bosch), Angela de Koning (55. Merijn Buitenhek).

Beide ploegen bleven de hele wedstrijd aan elkaar gewaagd. Hoewel RKAVV niet heel veel met het gelijkspel opschoot is het nog altijd ongeslagen. Het staat keurig 4e met 9 uit 5. Veel zegt dit niet omdat in 2B alle clubs dicht bij elkaar staan. Zaterdag spelen de vrouwen van trainer Siebe Schell tegen en bij Jodan Boys, dat vorig seizoen ten koste van RKAVV via de nacompetitie naar de 2e klasse promoveerde. Omdat hoger spelende clubs zich terugtrokken bleef er voor RKAVV toch nog plek in de tweede klasse. Overigens is de terugkeer in de spelersgroep van Marianne Baijens en Danitsja Verwoerdt dichterbij gekomen. Zaterdag waren zij met hun pasgeboren dochters als toeschouwer aanwezig. Jackie en Jesslyn waren echter nog niet onder de indruk van het voetbal. Ze sliepen lekker door in de veilige armen van hun moeders, terwijl RKAVV een punt van de koploper pakte.

IFC-RKAVV 4-2

Mike ten Kroode; Dave Hooijmans, Peter Lomonaco, Jari de Jong, Rico de Boer; Robin Steffens, Wassim Bachar (38. Gino Lauwers); Sjors Verhagen; Brandon Richardson (87. Sohrab Safi), Remco Overdevest, Oualid Faik.

Brandon Richardson en een eigen doelpunt zorgden voor 0-1 en 2-2, welke stand tot de 86e minuut op het scorebord bleef staan. "We hadden een punt voor het grijpen. IFC sloeg gretig toe na een onbegrijpelijke en plotselinge desorganisatie achterin. Met Sohrab Safi erbij wilde ik nog wat gaan forceren, maar die wissel bleek overbodig omdat IFC nog een keer scoorde", zegt trainer Robin Knoester, die zich maandagmiddag nog niet kon richten op Vlissingen thuis. "Deze onnodige nederlaag moeten we zo snel mogelijk vergeten. Deze week gaan we weer lekker trainen. En de goede dingen nemen we mee. De 2e helft bij IFC hadden we zelfs een beetje de overhand. We zaten goed in de wedstrijd. Dat kan tegen Vlissingen weer."

Voorschoten'97-Stompwijk'92 3-4

Roy van der Voort; Sem van der Salm, Bart van der Salm, Nick van den Bosch, Donny van Marwijk; Dennis van der Linden, Bo van Viegen (80. Tim van Veen); Enrico Geus; Mitchell Jacobs (70. Fabio Biegel Estevez), Nick Ammerlaan, Toby van Marwijk. Doelpuntenmakers: Nick van den Bosch (2), Fabio Biegel Estevez & Dennis van der Linden (3-4).

De tot 2e elftalspits omgeschoolde ex-keeper Roy van der Voort stond door vakantie en blessures in het keepersgilde weer eens onder de lat. "En hij voorkwam dat Voorschoten'97 verder dan 3-1 uitliep. Eigenlijk zou 2e elftalkeeper Jason van der Voort keepen. Hij raakte 2 weken geleden geblesseerd, werd opgelapt, maar bleek in de warming-up niet fit genoeg", zegt trainer Erik van Manen, die de gastheren over het geheel genomen de bovenliggende partij vond. "Ze waren scherper en effectiever in hun kansen, maar wij bleven georganiseerd voetballen." In de rust veranderde Van Manen van tactiek. "We wilden op het middenveld wat meer ballen winnen en lieten hun diepste middenvelder over aan onze laatste linie. Dit leverde aanvallend wat meer op. maar Voorschoten'97 bleef dreigend in de tegenstoot. Uit een standaardsituatie werd het 3-1." Bij een 3-2 stand in de eindfase liet Van Manen zijn ploeg van banque spelen. "We gingen voor een punt, omdat we de punten heel hard nodig hebben. Door ook laatste man Nick van den Bosch naar het front te sturen, hebben we de boel helemaal open gegooid. Er kwam dus ook meer ruimte voor Voorschoten'97 om de wedstrijd op slot te gooien. Met geluk kwamen we aan onze 4e goal, wat een beloning voor ons goede spel van de afgelopen weken was. Wel een beetje een 'gestolen' overwinning. In de 86e minuut stond het nog 3-2. Al moet ik wel zeggen dat we in alles absoluut voldaan hebben om te komen waar we kwamen. Het ging niet zomaar. Deze winst voelt heerlijk aan."


Voetbalprogramma

Zaterdag 8 oktober
Forum Sport-Deltasport, 14:30 uur, VoetbalPark 't Loo, Prins Bernhardlaan, Voorburg.
SEV-GDA, 14:30 uur, Sportpark Kastelenring, Sportparkweg, Leidschendam.
Jodan Boys-RKAVV (vrouwen), 15:45 uur, Sportpark Oosterwei, Sportlaan, Gouda.

Zondag 9 oktober
RKAVV-Vlissingen, 14:30 uur, Sportpark Kastelenring, Sportparkweg, Leidschendam.
GLZ Delfshaven-Wilhelmus, 14:30 uur, Sportpark Nieuw Vreelust, Spaanseweg, Rotterdam.
Stompwijk'92-WVC, 14:00 uur, Sportpark De Meerhorst, Klaverblad, Stompwijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant