Het jaarlijkse voetbaltoernooi voor jongens en meisjes uit Voorburg vindt zondag plaats bij Forum Sport (archieffoto SenW).
Het jaarlijkse voetbaltoernooi voor jongens en meisjes uit Voorburg vindt zondag plaats bij Forum Sport (archieffoto SenW).

Voetbaltoernooi SenW voor leerlingen uit Voorburg

Sport 156 keer gelezen

Voorburg - Ruim 400 kinderen uit de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen uit Voorburg vertonen zondag 9 oktober hun voetbalskills op het hoofdveld van Forum Sport. Nieuw dit jaar is dat er aandacht wordt geschonken aan LHBT-acceptatie (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender) binnen de sport.

Het toernooi is opgesplitst in drie delen van 2,5 uur. De eerste teams kunnen zich vanaf 09:00 uur aanmelden en starten om 09:30 uur met voetballen. De tweede shift is van 12:00-14:30 uur en de derde ronde vindt plaats van 14:30-17:00 uur. Iedereen is deze dag welkom om de tactische en technische vaardigheden van de jongens en meisjes te bewonderen.

Tijdens het toernooi staat plezier, fairplay en respect voorop! In het kader van respect hebben SenW en Forum Sport dit jaar de samenwerking gezocht met de Blankenstein Foundation. Om te laten zien dat iedereen in Leidschendam-Voorburg zichzelf mag zijn, ook binnen de sport, is er een officieel moment tijdens het toernooi. Om 12:00 uur nemen voorzitter van de Blankensteijn Foundation Karin Blankenstein, wethouder Rozenberg en wethouder Stemerdink de aftrap met een speciale regenboogbal met daarop de tekst 'Voetbal voor Iedereen'. Ook wordt de regenboogvlag gehesen op het terrein van Forum Sport, om te laten zien dat iedereen welkom is en geaccepteerd wordt binnen de gemeente.

Vanaf woensdag 5 oktober staan de wedstrijdschema's op www.senw-lv.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant