RKAVV-gelegenheidsrechtsback Merijn Buitenhek (rechts) was de RVVH-linksbuiten vrijwel constant de baas  (foto: AW).
RKAVV-gelegenheidsrechtsback Merijn Buitenhek (rechts) was de RVVH-linksbuiten vrijwel constant de baas  (foto: AW).

Vrouwen RKAVV ongeslagen en minst gepasseerd

Sport 403 keer gelezen

Brielle-Forum Sport 1-1

Daniël Nolet; Matthijs de Jong, Jeroen Beute, Mike de Graaf, Timo Ploemen; Jeroen Reinking (65. Abdelhak Bojaada), Nychel l'Ami; Matthijs Seilberger (25. Djanomi Traxel); Jurdany Koster, Joshua Steenvoorden, Jean Pierre Nocento (75. Robin Diets). Doelpuntenmaker: Mike de Graaf (1-1).

"Qua uitvoering hebben we een goede partij gespeeld. We zijn meteen goed in de wedstrijd en bleven dat ook na het uitvallen van Matthijs, toen we 3 omzettingen, Djanomi-Mike, Mike-Joshua en Joshua-Matthijs, moesten doen. Na rust had Brielle geen antwoord op ons. Eén keer getreuzel in de opbouw werd meteen afgestraft. De 1-1 was terecht." Steffens ziet vooruitgang . "De eerste 3 waren degelijk; de laatste 4 maken we stappen. Voor de jongens is het een bevestiging. Er gebeurt steeds meer aan de bal, maar met nog meer overtuiging zit er meer in."

SEV-Ariston'80 0-2

Andy van der Meulen (84. Reinder Pul); Robin Schoew (73. Tonnie Trompert), Wessel van Huizen, Jorrit van den Born, Björn van Haarlem; Jasper Koning (62. Milan van der Veer), Michiel van der Zwan; Tim de Jong; Randy de Witt, Tonny Donnars, Martijn Kersten.

"Kwaliteitsverschil en dat is niets ten nadele van mijn eigen ploeg. Gelukkig verloren de clubs onderin allemaal punten", zegt Denis Luhulima, die nu ook geen beroep kon doen op Paul Janssen en Tim Orta (beiden geblesseerd). Zijn beoogde laatste wisselmogelijkheid Roel Vogels ging niet door, omdat keeper Andy van der Meulen met een bovenbeenblessure uitviel. "En Robin Schoew en Wessel van Huizen waren ook niet fit. We raken niet in paniek van de laatste plaats. Van invloed op de sfeer is het niet. We hebben na afloop als technische staf gewoon 2 kratten bier voor de volledige spelersgroep op tafel gezet. Donderdagavond hebben we na de training nog bij de langdurend geblesseerden stil gestaan en ze namens de spelersgroep wat gegeven. We doen er alles aan om de druk weg te houden. Deze week spelen de oudere spelers de bekerwedstrijd bij Zestienhoven en spelen de jongere spelers tegen Jong Forum Sport. Gewoon lekker voetballen en minuten maken. Daar gaat het nu om."

RKAVV-RVVH 2 (vrouwen) 2-0

Sterre van der Zalm; Merijn Buitenhek, Claudia van der Hulst, Annemijn van der Veldt, Vreni van Herk; Linda Kemperman, Nina van der Hoeven, Michelle Hersmis (75. Milou ten Bosch); Angela de Koning (50. Mandy Martens), Sylvia van Leeuwen, Romy van der Helm. Doelpuntenmakers: Nina van der Hoeven & Annemijn van der Veldt.

In 7 wedstrijden kreeg RKAVV slechts 4 doelpunten tegen. Twee weken genieten van een gedeelde 3e plaats, omdat er komend weekend geen competitievoetbal is. Trainer Siebe Schell: "En dat voor een ploeg die eigenlijk gedegradeerd was. De onderlinge verschillen in het vrouwenvoetbal zijn niet groot. En wij zijn natuurlijk goed bezig. En ik miste Francis Koning (vakantie) en Stephanie Groenendijk (ziek) ook nog." Na afloop stapten Danitsja Verwoerdt en Marianne Baijens met een volle cadeaumand uit de kleedkamer. Schell: "Een babyshower. Eind oktober verwachten beide speelsters weer voorzichtig te kunnen gaan trainen. Nikita van der Wijngaard sluit dan wellicht ook aan na haar knieblessure. Ik verwacht ze niet eerder dan na de winterstop in een wedstrijd terug. Andrea Farkas sluit deze week weer aan. Om privéredenen verbleef zij de afgelopen weken in haar thuisland Hongarije. Het gaat goed met ons."

Blauw Geel'38/JUMBO-RKAVV 2-1

Mike ten Kroode; Dave Hooijmans, Peter Lomonaco, Gino Lauwers, Rico de Boer; Jari de Jong, Robin Steffens; Sjors Verhagen; Brandon Richardson (60. Riemer Bovet), Remco Overdevest (78. Sohrab Safi), Oualid Faik (84. Burak Huyuk).

Het keihard werkende RKAVV leidde ruim een uur. De verdediging, met een absolute hoofdrol voor keeper Mike ten Kroode, stond als een huis. Blauw Geel'38, dat nog geen wedstrijd verloor, was voetballend beter, maar een standaardsituatie (corner) en een van richting veranderd schot werden RKAVV fataal. Na afloop stond trainer Robin Knoester Jonas Bloemen van RKAVV TV (RKAVV.nl) te woord. "Een moeilijke wedstrijd tegen een goede tegenstander, die uiteindelijk terecht heeft gewonnen. Alleen de manier waarop is zuur, maar de koploper heeft echt goed gevoetbald." Naar de ranglijst (RKAVV 14e; 6 uit 9) kijken doet hij niet. "Ik heb geleerd dat je daar alleen op moet kijken als je wint."

Wilhelmus-Excelsior'20 1-1

Justin van Look; Bas de Bree, Mathijs Wartna, Adem Dogan, Ruben Gymphi; Carlo Goedhart, Brady Koot (70. Kevin Langeveld); Kevin Besamusca; Achmet Akbulut, Jake Smart, Dylan Groen (46. Dennis van der Poel). Doelpuntenmaker: Kevin Langeveld (85. 1-0!).

Het hoofdveld is door een verkeerde behandeling (het gras 'wortelt' niet) onbespeelbaar, dus werd uitgeweken naar (kunstgras)veld 2. Uit de toch al smalle spelersgroep waren nu ook Dennis van der Poel en Kevin Langeveld niet in staat om een hele wedstrijd te spelen. Voor rust veel lange ballen en wachten op de bevliegingen van Achmet Akbulut, die goede dingen aan de bal deed. Trainer Haico Herbert zag na rust een betere ploeg. "We kregen meer grip. Helaas hebben we de winst in de laatste seconden weggegeven, maar langzaamaan ook weer wat vertrouwen gekweekt en getankt." Zaterdag de bekerwedstrijd bij zaterdag-tweedeklasser CWO. Voor Wilhelmus een wedstrijd op het juiste moment. "De 2e helft tegen Excelsior was weer wat beter. In de beker kunnen we dat doorzetten om voor de volgende competitiewedstrijd weer verder te zijn. Het vertoonde spel geeft moed."

MMO-Stompwijk'92 0-2

Jason van der Voort; Sem van der Salm, Bart van der Salm, Pim van de Arend, Donny van Marwijk; Nick van den Bosch, Maurice Luchtigheid, Dennis van der Linden; Nick Ammerlaan, Bo van Viegen (46. Martijn Droog), Enrico Geus. Doelpuntenmaker: Enrico Geus (2).

De 3e overwinning op rij. "Wel een moeilijke", zegt trainer Erik van Manen. "Het enige type bal dat het fysiek sterke MMO hanteerde was de lange bal. Daar had ik mijn basiselftalkeuze ook op ingesteld; de spelers daar neergezet waar de beste kansen lagen. Als we in de beginfase 4x hadden gescoord, wat mogelijk was (!), hadden we niet zo'n lastige middag gehad. Qua voetbal was het niet spannend, want wij waren beter." Na rust kreeg Martijn Droog zijn 1e competitiespeelminuten van het seizoen. Van Manen: "Hij kon 's morgens niet in het 2espelen, omdat hij met zijn kinderen naar zwemles moest. Dat kwam nu goed uit, want ik had een balvaste spits nodig. Martijn, maar ook Tim van Rijn, Johan Nieuwland, Rob de Jong en Joris Disseldorp, hebben begin dit seizoen aangegeven dat ze er niet altijd zullen zijn of kunnen trainen maar dat ze er zullen staan als de ploeg het nodig heeft. Dat was nu zo." Nick Ammerlaan kreeg 2x geel en werd met een rode kaart van het veld gestuurd.

Jong ADO -DTS Ede (vrouwen) 4-3

Verdedigende middenvelder Laura Brafine (ex-Forum Sport) had een belangrijk aandeel in de zege op de regerend (amateur) landskampioen, want zij legde DTS Ede-spelverdeler Anoek Blankespoor vrijwel volledig aan banden. Met 16 punten uit 7 wedstrijden staat Jong ADO Den Haag nu samen met Ter Leede (Sassenheim) bovenaan in de Topklasse. Beide clubs ontmoeten elkaar zaterdag 12 november op De Kastelenring in Leidschendam.


Wilhelmus (zo.) speelt zaterdag 22 oktober 17:00 uur voor de beker tegen CWO (za.) op het Nieuwelantpark, Trimpad, Vlaardingen.

RKAVV bekert zondag 23 oktober om 14:30 uur, tegen VOC op Sportpark Kastelenring.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant