on van Laere in actie tijdens wedstrijden op de klimwand (foto: Femke van Laere).
on van Laere in actie tijdens wedstrijden op de klimwand (foto: Femke van Laere).

Brons voor Don van Laere in nationale competitie Lead

Sport 261 keer gelezen

Leidschendam - Afgelopen zaterdag heeft sportklimmer Don van Laere in Sittard het brons gehaald voor de Nationale Competitie Lead van dit jaar. Hiermee heeft hij zich direct geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap Lead dat 10 december . in Amsterdam zal worden gehouden.

Vorig jaar behaalde Don op 16e jarige leeftijd al de 5e plaats op het NK Lead. Uiteraard hoopt hij dit jaar zijn huidige 3e positie te kunnen vasthouden. Aan de Nationale Jeugd Competitie Lead heeft Don dit jaar niet mee gedaan. Dit omdat zijn trainingsschema met name gericht is op een lang internationaal boulderseizoen. De kans is groot dat hij van de NKBV dispensatie zal krijgen en toch de lange wand op zal gaan tijdens het Nederlands Jeugd Kampioenschap Lead dat 19 november in Tilburg zal worden gehouden.

In de zomer van dit jaar behaalde van Laere voor Nederlandse begrippen een indrukwekkende 4e plaats bij de European Youth Cup Boulder in Warschau. Mede door deze prestatie zal hij dan ook Nederland vertegenwoordigen op het aankomende World Youth Championship Boulder. Op 7 november reist hij af naar Guangzhou in China waar hij enkele dagen later kwalificaties zal klimmen. Het zal spannend worden voor Don om te proberen zich voor de halve finale en/of de finale te plaatsen.

Uit de krant

Uit de krant