Forum Sport-matchwinner Jurdany Koster op weg naar de toekenning van de strafschop (foto: AW).
Forum Sport-matchwinner Jurdany Koster op weg naar de toekenning van de strafschop (foto: AW).

Forum Sport en RKAVV winnen, maar met marginaal verschil

Sport 413 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Forum Sport en RKAVV wonnen afgelopen weekend, maar met marginaal verschil 

Forum Sport-Voorschoten'97 1-0

Alessandro Veugelers; Matthijs de Jong, Jeroen Beute, Djanomi Traxel, Timo Ploemen; Nychel l'Ami (74. Abdelhak Bojaada), Mike de Graaf; Matthijs Seilberger; Brian de Jong (59. Jean Pierre Nocento), Joshua Steenvoorden, Jurdany Koster. Matchwinner: Jurdany Koster!

De keepers Daniël Nolet (liesblessure) en Oscar Kooij (gestopt) ontbraken en 3e doelman Henk Selier (35; net als Traxel uit de 'inboedel' van Haaglandia) is net nieuw. Daarom keepte A1-jeugddoelman Veugelers. "Ik werd dinsdag gebeld of ik 's avonds mee wilde trainen en kreeg donderdagavond te horen dat ik zou spelen. Dan gaat alles wel heel snel. Tim van der Vlist keepte voor mij in A1, dat met 1-5 bij VELO won. Mooi voor ons allebei dus." Trainer Bas Steffens was tevreden over Veugelers. "Op de momenten dat hij er moest staan, stond hij er. Knap van zo'n jonge vent. Voor rust waren we heer en meester; na rust wat slordiger maar geen moment in gevaar."

Matthijs Seilberger miste een strafschop. "Ik heb het weekend een hoop strafschoppen gemist zien worden, dus gelukkig was ik niet alleen, maar ik neem ze nu niet meer. Dit seizoen heb ik er al 2 gemist." De ploeg van Steffens ontwikkelt zich goed. "Men is steeds meer aan Dennis (den Turk, red.) en mij gewend. We zijn dit seizoen geen moment in disbalans geweest, maar er is nu veel meer balans en lef om te voetballen in het elftal. We blijven kijken om zo ver mogelijk bij de onderste 4 vandaan te blijven. Op een periodetitel of toppositie richten wij ons niet. Doorontwikkelen is belangrijker."

Verburch-SEV 4-1

Andy van der Meulen; Jorrit van den Born (46. Nick Rapmund), Wessel van Huizen, Björn van Haarlem, Roland Groeneweg; Jasper Koning (46. Randy de Witt), Milan van der Veer; Tim de Jong; Robin Schoew, Tonny Donnars, Martijn Kersten (75. Roel Verhagen).

Het elftal van trainer Denis Luhulima speelde nog geen wedstrijd in dezelfde samenstelling. Groeneweg (Luhulima: "hij was wat gespannen en kan beter.") maakte zijn competitiedebuut. Het 2e kwart scoorde Verburch 3x. Luhulima: "Hun trainer zei dat 2-2 bij rust de verhoudingen beter zouden hebben weergegeven, maar ja …" Na rust bracht Luhulima 2 verse aanvallers en ging SEV achterin 1 op 1 spelen. Door de geboden ruimte werd het eerst 4-0, waarna Tim de Jong de eretreffer scoorde. "Ons spel is gericht op het van achter uit vrijspelen van middenvelders om degene het spel verder te laten maken. Helaas stopte het daar, omdat niemand de bal leek te willen hebben. Ik ben voor het eerst echt teleurgesteld geweest." Eerder weggaan was geen optie. "Zaterdag tussen 13:00 en 16:30 uur is voetbal het belangrijkst. En dinsdag- en donderdagavond zijn de feestjes van de trainers. Erna is het hun feestje, en doen wij mee. Wat er ook gebeurt. Ik ben er van overtuigd dat we kunnen voetballen. Ze doen niet bewust niet hun stinkende best."

Barendrecht 3-RKAVV (vrouwen) 0-4

Sterre van der Zalm; Francis Koning, Claudia van der Hulst (50. Angela de Koning), Annemijn van der Veldt, Vreni van Herk; Linda Kemperman, Nina van der Hoeven, Merijn Buitenhek (50. Romy van der Helm); Mandy Martens, Sylvia van Leeuwen, Michelle Hersmis. Doelpuntenmakers: Mandy Martens, Francis Koning, Angela de Koning & een eigen doelpunt.

De vorig jaar gepromoveerde gastvrouwen staan ook na zaterdag nog puntloos onderaan. Het voor rust zwakke RKAVV had de hulp van doelvrouw Sterre van der Zalm nodig om niet op achterstand te komen. Na rust (0-1) zorgden de invallers Van der Helm en De Koning voor veel meer dreiging. Dat het 'slechts' 0-4 bleef was een wonder. Zaterdag Brielle uit. De ploeg heeft slechts 3 punten meer dan RKAVV, dat een keurige 3e plaats bezet.


RKAVV-Halsteren 1-0

Mike ten Kroode; Burak Huyuk, Jari de Jong, Peter Lomonaco, Riemer Bovet; Robin Steffens, Oualid Faik; Sjors Verhagen; Sohrab Safi (62. Dave Hooijmans), Remco Overdevest, Brandon Richardson (81. Norvin Mercera). Matchwinner: Remco Overdevest!

"Zij hebben Matthew Amoah, maar wij hebben Peter Lomonaco!", zegt trainer Robin Knoester, die zag dat Halsteren 3 ex-profs in de basis had staan, waarvan Amoah (Vitesse, Borussia Dortmund, NAC, Heracles) de bekendste is. Lomonaco kreeg zijn 2e gele kaart naar aanleiding van een vermeende overtreding op Amoah, die zelf de toegekende strafschop hoog over schoot. "Hij viel slim; ik raakte hem niet, terwijl we beiden niet bij de bal konden. Ik heb me niet anders dan anders op de wedstrijd voorbereid omdat ik nu tegen een bekende profvoetballer moest spelen. Jari (de Jong, red.) en ik deden het goed."

Dat vond Knoester ook. "Een overwinning van het collectief, waar ik erg trots op ben. Laten we niet vergeten dat Remco (Overdevest, red.) op een prachtig steekballetje van Sjors (Verhagen, red.) een prachtig doelpunt scoorde. Onze doelstelling is voor de winterstop op 15 punten te komen. Uit 5 wedstrijden hebben we dus nog 6 punten nodig. Vraag jij aan je baas of je mee naar DOSKO mag Kees?" RKAVV won dit seizoen pas 2x en Voorburger Kees Romijn (AD Haagsche Courant-sportjournalist) was er die 2x toevallig bij.

OHVV-Wilhelmus 1-0

Justin van Look; Bas de Bree (60. Ruben Gymphi), Mathijs Wartna, Adem Dogan, Jake Smart; Carlo Goedhart, Ismael el Bouazati (70. Dylan Groen); Dennis van der Poel; Kevin Besamusca, Kevin Langeveld, Achmet Akbulut.

Ondanks kansen, mogelijkheden en een kwartier tegen 10 man spelen (rode kaart OHVV) kwamen de Voorburgers een vroege achterstand niet te boven. "Omdat niets lukte speelden we steeds meer en onnodig tegen onszelf", zegt trainer Haico Herbert, die met zijn ploeg niet in een beste periode zit. "CWO werd met de juiste fighting spirit voor de beker uitgeschakeld. Die spirit ontbrak nu vooral na rust. Ons voetbal kan beter, zoals we dat in de seizoenvoorbereiding hebben laten zien. Dit heb ik nog nooit meegemaakt, maar is voor een trainer wel interessant om als leerpunt mee te maken. Ik ervaar geen druk en de jongens ook niet. We maken alleen verkeerde keuzes en worden daar onzeker van. Maar daar komen we echt wel uit."

Stompwijk'92-KDO 0-4

Jason van der Voort; Sem van der Salm, Bart van der Salm, Nick van den Bosch, Donny van Marwijk; Maurice Luchtigheid, Dennis van der Linden; Enrico Geus; Bo van Viegen (52. Pim van de Arend), Nick Ammerlaan, Toby van Marwijk.

Na driekwart wedstrijd stond het nog maar 0-1 tegen de inmiddels medekoploper en had de dorpsclub al meer dan voldoende mogelijkheden gehad om gelijk te komen. Trainer Erik van Manen: "Inderdaad twee gelijkwaardige ploegen, waarvan KDO de meest effectieve en agressieve ploeg was. We scoorden gewoonweg niet en waren te slap in de duels. Maar niet getreurd. Dit was een goede les. Op naar Van Nispen!"


Voetbalprogramma

Zaterdag 5 november
XerxesDZB-Forum Sport, 15:00 uur, Sportpark Faas Wilkes, Igor Stravinskisingel, Rotterdam.
KMD-SEV, 14:30 uur, Sportpark aan de Heulweg, Wateringen.
Brielle-RKAVV (vrouwen), 13:00 uur, Sportpark Geuzenpark, Geuzenpark, Vierpolders.

Zondag 6 november
DOSKO-RKAVV, 14:30 uur, Sportpark Meilust, Ravelstraat, Bergen op Zoom.
Wilhelmus-Kocatepe, 14:00 uur, Sportpark Westvliet, Groene Zoom, Den Haag.
Stompwijk'92-Van Nispen, 14:00 uur, Sportpark De Meerhorst Stompwijk.

Uit de krant

Uit de krant