Brandon Richardson zette RKAVV aanvankelijk op voorsprong (foto: AW).
Brandon Richardson zette RKAVV aanvankelijk op voorsprong (foto: AW).

Nederlagen in thuiscompetitieduels RKAVV en Wilhelmus

Sport 233 keer gelezen

Forum Sport-CWO (oefenduel) 0-0

Over de eerste oefenwedstrijd tegen en bij LRC Leerdam (0-3) was trainer Bas Steffens van eersteklasser Forum Sport meer te spreken dan over het oefenduel tegen tweedeklasser CWO, waarin A1-speler Gijs Hebing als invaller debuteerde. "We speelden te vlak. De uitvoering en beweging konden beter. De tweede helft zat er meer beleving in de ploeg en wonnen we meer persoonlijke duels. Ook de uitvoering was beter, al waren we slordig in de eindfase van veel belovende aanvallen. Deze week trainen we de boel op naar de competitiehervatting tegen Westlandia. Er is altijd werk aan de winkel nodig."

RKAVV (vrouwen)

De vrouwen tweedeklasser kwam dit kalenderjaar nog niet in wedstrijdverband uit. Even leek de spelersgroep van trainer Siebe Schell zich in de winterstop niet alleen met de ervaren spits van hoofdklasser Stedoco uit Hoornaar (het meest oostelijke puntje van Zuid-Holland) Rosanne Scheurwater (27) te versterken. Haar voormalige clubgenoot Solange de Smit (22) trainde ook een tijdje mee. Ze speelde eerder voor Oostkapelle, de beloften van ADO Den Haag (Jong ADO Den Haag Vrouwen), RCL en Lugdunum (zaal). De uit Goes afkomstige voetbalster, die tegenwoordig weer in Zeeuws Vlaanderen in Oost-Souburg woont, maakt echter tussentijds de overstap van Stedoco naar de selectie van de beloften van KAA Gent Ladies, de ploeg die uitkomt in de klasse Eerste Nationaal in België. Voor de technisch begaafde De Smit is haar overgang naar KAA Gent de droom die uitkomt.

Assistent-trainer Martin van der Lans had De Smit er ook graag bij gehad. "Voor ons is het jammer dat ze niet bij ons gaat spelen, maar voor haar is de overstap naar KAA Gent mooi natuurlijk. Tot voor kort woonde Solange in de buurt van Leidschendam-Voorburg en kwam ze met Rosanne, die bij Stedoco wegging omdat ze in Zoetermeer is gaan samenwonen, bij ons aanwaaien. Solange woont nu weer bij familie in Zeeland." Dat RKAVV zo'n aantrekkingskracht op speelsters die hoger hebben gespeeld heeft denkt Van der Lans wel te kunnen verklaren. "In de vrouwenvoetbalregio Haaglanden zijn wij één van de hoogst spelende clubs op zaterdag. We hopen in Rosanne de spits te hebben gevonden die we niet hadden. Op die positie hebben meerdere speelsters gespeeld. Sylvia van Leeuwen staat nu meer op '10'. Rosanne en Sylvia kunnen een goed aanvalsduo worden." Komend weekend oefent RKAVV niet, maar een week later wordt geoefend tegen ARC, waarna op 11 februari de competitie tegen DSVP wordt hervat.

Wilhelmus-Antibarbari (competitie) 0-1

In de tweede klasse D leden de Voorburgers een onnodige thuisnederlaag. Tegen het verdedigende Antibarbari had Wilhelmus een speloverwicht, maar werden de spaarzame kansen niet benut of floot scheidsrechter Jos Straver op wenken van zijn assistent-scheidsrechter van Antibarbari een veelbelovende aanval af. Voor rust leidde een dergelijke situatie tot veel ongeloof. Achmet Akbulut onderschepte de bal van een weifelende centrale verdediger en werd wegens buitenspel teruggefloten. Na rust overkwam het Wilhelmus opnieuw dat een doelpunt wegens vermeend buitenspel werd afgekeurd. Ondanks deze situaties had het pover spelende Wilhelmus de wedstrijd al eigenhandig naar zich toe moeten trekken.

De huidige trainer van tweedeklasser (2C) dvv Delft en oud-voetbalprof van FC Den Haag, Oscar Laguna Burgos, volgt volgend seizoen Haico Herbert op als hoofdtrainer. Burgos voetbalde erna op hoog amateurniveau bij Excelsior Maassluis en SV s' Gravenzande waarna hij zijn spelersloopbaan afsloot bij DVV Delft. Hij was eerder jeugdtrainer bij Excelsior Maassluis en hoofdtrainer bij DHL. Dit seizoen is hij aan zijn 2e seizoen bij dvv Delft bezig en is hij ook Hoofd van de Jeugdopleiding bij zondag hoofdklasser DHC. Ter kennismaking met zijn nieuwe club kon Laguna Burgos het competitieduel met Antibarbari niet bijwonen, omdat hij met zijn huidige club tegen Verburch voetbalde in het kader van de Pierre van Zinnen Memorial Bokaal.

RKAVV-DESO (competitie) 1-2

Zondag tegen het begin van de avond in het clubgebouw van RKAVV was trainer Robin Knoester er nog beduusd van. Op zijn gezicht was nog steeds de vertwijfeling zichtbaar. Hoe kon het zijn ploeg overkomen dat een voorsprong in de laatste 10 minuten binnen 2 minuten werd weggegeven? "Het is niet de eerste keer dat we het laatste kwartier een wedstrijd verliezen. We doen er alles aan om dat te voorkomen. En toch gebeurt het. Dat is iets ongrijpbaars. Zeg jij het maar!" Als er al een mogelijkheid was om 3 punten te pakken was het tegen DESO wel. Knoester: "De eerste helft miste ik het heilige vuur. Ik ben dan ook boos op mijn spelers geworden in de rust. Het eerste half uur na rust was het er wel en komen we terecht op 1-0. We verzuimen de 2-0 te scoren. Het verval daarna was te groot. DESO kwam maar met 1 wisselspeler naar Leidschendam. Wij hadden moeten toeslaan. Ik baal hier enorm van."

Daan de Blank vierde centraal achterin zijn rentree bij RKAVV. Knoester is blij met zijn terugkeer. "Vorige week tegen SVC'08 in een oefenwedstrijd stond het centrale verdedigingsduo Burak Huyuk/Daan de Blank goed, waardoor de keuze in hun voordeel uitsloeg. Gino Lauwers zou daardoor op de bank beginnen, maar koos ervoor om dat jammer genoeg niet te doen. Ik heb Daan er graag bij. Hij weet wat ervoor komt kijken om een prestatie te leveren. Maar goed, hij deelde natuurlijk net zo hard in de malaise mee als alle andere spelers." De Blank, die februari vorig jaar naar de Dayton Dutch Lions in de Verenigde Staten van Amerika vertrok en ook nog voor een collegeteam in Colorado uitkwam, maakt het seizoen in Leidschendam af. "Ik ben ook assistent-trainer van ADO Den Haag onder 11 jaar geworden. Even was er contact met een club uit de klasse net onder de Major Soccer League, maar vanwege de buitenlanderregel konden ze me niet contracteren. Er waren al 7 voetballers van buiten de VS. Met mijn oude coach bij Dayton Dutch Lions heb ik nog contact. Wie weet keer ik nog eens terug." Wat hij aantrof bij RKAVV stemde hem niet blij. "Dat we de winst weggeven gebeurde voor de winterstop ook al, begreep ik. Daar moeten we met de ploeg toch echt de koppen over bij elkaar steken. Wat dat mag niet gebeuren. Ik zie geen schim meer van de ploeg waarmee we anderhalf jaar geleden kampioen werden. We moeten het tij keren!"

De oefenduels Lugdunum-SEV (zaterdag) en Meerburg-Stompwijk'92 (zondag) eindigden in 2-2.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant