Jerry Speelberg vierde zijn rentree bij SEV (foto: PR SEV/Rik Driessen).
Jerry Speelberg vierde zijn rentree bij SEV (foto: PR SEV/Rik Driessen).

Stompwijk'92 revancheert zich voor mega-nederlaag

Sport 217 keer gelezen

Stompwijk'92-Nicolaas Boys 9-0

Van grootste nederlaag in de clubgeschiedenis (4-12; Alphen thuis) naar grootse en dit seizoen grootste overwinning in twee weken. Hoe doet Stompwijk'92 dat. Trainer Erik van Manen moet er een beetje om lachen. "Ik heb geen idee, maar zoals ik al eens eerder benoemd heb is het rapportcijfer van mijn ploeg altijd een 8 of een 4. Nu was het een 9!" Desondanks wisselde Van Manen 3x. "Dit omdat we met een riante voorsprong geen enkel risico meer hoefden te nemen. Donny en Rick hadden lichte blessures en Nick wisselde ik wegens zijn kaartenlast." Voor rust was het pas 3-0. Van Manen: "Een onvervalste hattrick van Enrico binnen 22 minuten!" Na rust ging het hard en was Van Manen blij. "Na de zeperd tegen Alphen werd maar weer eens duidelijk gemaakt hoe belangrijk een compacte organisatie is. Nu speelden we vanuit een goede en gegroepeerde organisatie en toonde iedereen zijn maximale inzet. De uitslag geeft aan dat we best meer kunnen, maar dat we onszelf vaak te kort doen." De komende wedstrijden mist Van Manen een aantal vaste krachten. "Dat wordt wel een wat lastigere periode door reeds geplande vakanties. Gelukkig hebben we een hele hechte en sterk betrokken 2e elftal, waarvan iedereen bereid is ook zijn steentje bij te dragen. Dat is misschien wel de grootste kracht binnen deze krappe selectie."

Jordi Bennis; Pim v.d. Arend, Bart v.d. Salm, Nick v.d. Bosch (70. Tim v. Rijn), Donny v. Marwijk (60. Mitchell Jacobs); Bo v. Viegen, Maurice Luchtigheid, Dennis v.d. Linden; Nick Ammerlaan, Rick Luiten (55. Toby v. Marwijk), Enrico Geus. Doelpunten: Geus (4), T. v. Marwijk (3), Luiten & Van Rijn.

SVC'08-Forum Sport 1-1

Grootste tegenstander was SVC'08 doelman Milco Vermeer (ex-Forum Sport), die onder anderen een strafschop van Mike de Graaf stopte. Vlak voor tijd revancheerde De Graaf zich met de gelijkmaker uit een kopbal. Trainer Bas Steffens: "Als we de 1e helft dezelfde overtuiging en agressie hadden, hadden we nu 2 punten erbij gehad dus 3 in plaat van 1. De 1e helft was te slap en te mat. De 2e helft was het eenrichtingsverkeer met veel meer passie en overtuiging in de duels en aan de bal. We kregen heel veel kansen. Uiteindelijk waren we natuurlijk gezien het late tijdstip blij met de 1-1, maar die was ook dik verdiend."

Daniël Nolet; Matthijs de Jong, Jeroen Beute, Djanomi Traxel, Timo Ploemen; Hugo Diepenbeek, Mike de Graaf; Matthijs Seilberger; Brian de Jong (66. Jean Pierre Nocento), Joshua Steenvoorden, Jurdany Koster (68. Robin Diets).

SV Houtwijk-SEV 2-1

Aanvoerder Jerry Speelberg vierde als invaller na anderhalf jaar zijn rentree. "Het voelt goed om weer mijn eerste speelminuten te hebben gemaakt. In oktober 2015 scheurde ik thuis tegen Westlandia de voorste kruisbanden van mijn rechterknie af. Tot overmaat van ramp had ik ook nog een scheur in mijn binnenste meniscus. In januari 2016 ben ik geopereerd. Na veel in de sportschool en bij de fysiotherapeut te hebben gezeten, kon ik begin oktober mijn rentree maken. Eind september op de training ging het echter weer mis; een scheurtje in mijn voorste kruisbanden en ook een scheur in mijn buitenste meniscus. Ik kon weer opnieuw beginnen met revalideren. Nu kon ik dan eindelijk mijn eerste minuten maken." Onzekerheden kende hij vrijwel niet meer. "Nee niet echt, maar de eerste 5 minuten waren wel weer wennen, want het is toch anders dan een partijspel op de training. Daarna dacht ik er niet meer aan en ging het eigenlijk zoals voor mijn blessures." Of hij volgende week in de basisopstelling start weet Speelberg nog niet. "Dat beslist de trainer uiteraard. Zelf weet ik nog niet of het kan. We bouwen het rustig op. In overleg met de fysiotherapeut kijken we het per wedstrijd aan hoeveel minuten ik kan spelen."

Andy v.d. Meulen; Roland Groeneweg, Wessel v. Huizen, Björn v. Haarlem (46. Jan Henk Willemse), Marco v. Gils; Paul Janssen, Valentijn Ebbers (63. Martijn Kersten); Jasper Koning (63. Jerry Speelberg); Robin Schoew, Randy de Witt, Frank Raaijmakers. Doelpunt: Willemse.

Groene Ster-RKAVV 1-1

Vroeg weg naar Zuid-Limburg en laat terug uit Heerlen. De zondag begon vroeg met verzamelen in Leidschendam voor de wedstrijdbespreking en om wat te eten. Onderweg de lange busrit nog even stoppen om de benen te strekken en dan voetballen. Het gelijkspel was meegenomen en in de bus werd een warme maaltijd genuttigd. Trainer Robin Knoester: "Het was inderdaad een lange dag, maar het is allemaal goed verlopen onderweg. De elftalleiders hadden werkelijk alles prima verzorgd. Het ontbrak ons aan niets." Over de wedstrijd was Knoester niet helemaal tevreden. "Het was een moeilijke wedstrijd. Er zat niet meer in dan een gelijkspel. Ondanks dat we niet goed in de wedstrijd zaten kwamen we de eerste helft op voorsprong door een vrije trap van Jari, maar net voor de rust werd het al weer gelijk. Na de rust hadden we meer controle, maar echte kansen om te scoren hebben niet gehad." Zondag 4 maart weer een verre uitwedstrijd. Knoester: "We weten nu in ieder geval de weg in Limburg, want volgende week reizen we weer naar het zuiden voor de belangrijke wedstrijd tegen Chevremont in Kerkrade." Groen Ster (15 punten) staat laatste in de hoofdklasse B; RKAVV (16) voorlaatste. Chevremont (13e) heeft 22 punten en een wedstrijd meer gespeeld.

Mike ten Kroode; Dave Hooijmans, Burak Huyuk, Daan de Blank, Riemer Bovet; Jari de Jong, Rico de Boer (76. Sohrab Safi), Wassim Bachar (46. Robin Steffens); Brandon Richardson, Peter Lomonaco, Walid Faik (66. Remco Overdevest). Doelpunt: De Jong.

Wilhelmus-VFC 1-2

De ploeg van trainer Haico Herbert leed na de winterstop alleen nog maar (4) nederlagen. "Door blessures en schorsingen is de mijn basisopstelling momenteel net een legpuzzel, waarvan ik er telkens weer achter kom dat ik een paar stukjes mis. Zondag miste ik bijna heel mijn achterhoede. We verliezen drie keer met één doelpunt verschil en bij de koploper met goed voetbal met 5-3. Het zit nu tegen, maar daar moeten we snel uit zien te komen. We staan op een plek onderin de middenmoot waar we niet horen te staan."
Justin v. Look; Ruben Gymphi, Bas de Bree (30. Jack Adam), Kevin v.d. Poel, Remy Pannekoek; Carlo Goedhart, Kevin Besamusca; Achmet Akbulut; Jake Smart, Ismael el Bouazati (76. Kris Delfos), Dylan Groen (70. Rémy Kant). Doelpunt: Smart.

LYRA-RKAVV (vrouwen) 5-0

Vorige week dinsdag maakte trainer Siebe Schell onverwacht zijn vertrek bij RKAVV bekend. In zijn nieuwe woonplaats Pijnacker traint hij komend seizoen de vrouwen van naaste concurrent DSVP uit dezelfde plaats. "De reisafstand woon-werk wordt mij iets te groot. Daarnaast spreken de ambities van DSVP, dat ooit een roemrijk (zaal)voetbalbolwerk was, mij erg aan. Uiteraard maak ik het seizoen zo goed mogelijk af. De spelersgroep is een beetje van slag, want ze heeft dit niet zien aankomen. Men vindt het erg jammer dat ik vertrek. Het was ook een moeilijk besluit." Na de aankondiging raakte RKAVV zaterdag ook haar dit seizoen nog ongeslagen status kwijt. Het spel liep even niet. De ploeg deed niet wat ze goed kan; de bal laten rondgaan, automatismen zoeken en knokken voor iedere meter en voor elkaar. Zaterdag 4 maart kan de ploeg uitgerekend tegen DSVP pas revanche nemen op zichzelf. Zaterdag is RKAVV competitievrij.

Uit de krant