De winnaars van de Sportverkiezingen (foto: twitter gemeente LDVB).
De winnaars van de Sportverkiezingen (foto: twitter gemeente LDVB).

Sportprijzen voor Edwin de Graaf, Marit Bouwmeester en Rallyteam Van Velsen

Sport 242 keer gelezen

Leidschendam - Tijdens de sportverkiezingen 2016 van de gemeente Leidschendam-Voorburg is professioneel voetbalscheidsrechter Edwin de Graaf verkozen tot sportman van het jaar 2016. Zeilster en Olympisch kampioene Marit Bouwmeester werd uitgeroepen tot Sportvrouw 2016.

Sportteam van het jaar werd Van Velsen Rallysport dat de Dakar Rally voor de tweede keer uitreed en in de top 30 finishte. Winnaar in de categorie Sporters met een beperking was voetballer en Feijenoordfan Mark Alkema van SEV.

Michiel de Krom een proftennisser met internationale ambitie werd uitgeroepen tot Sporttalent van het Jaar. Bas Steffens, zeven jaar hoofdtrainer van voetbalvereniging RKAVV trotse winnaar in de categorie sporticoon 2016.

De uitreiking van de sportprijzen vond gisteravond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis. Hiervoor waren, naast de genomineerde sporters en sportteams, ook bestuurders en vertegenwoordigers van sportverenigingen uitgenodigd. De jury van de Sportprijs 2016 bestond uit sportverslaggever Alexander Wagener van Het Krantje, Bart Bakker en Henry Steffens van RKAVV.

Sportman van het Jaar Edwin de Graaf (foto: twitter gemeente LDVB).

Uit de krant