Forum Sport aanvoerder Matthijs Seilberger (links) ziet debutant Edoardo Saurwalt (ex-SEV) soleren (foto: AW).  
Forum Sport aanvoerder Matthijs Seilberger (links) ziet debutant Edoardo Saurwalt (ex-SEV) soleren (foto: AW).  

Wilhelmus, RKAVV & SEV nog niet vrij van degradatiezorgen

Sport 868 keer gelezen

Voorburg - Neptunus Schiebroek-Forum Sport 1-4

Daniël Nolet; Matthijs de Jong, Nychel l'Ami, Mike de Graaf, Timo Ploemen; Scott Drabbe, Hugo van Diepenbeek (80. Djai l'Ami); Matthijs Seilberger; Brian de Jong (75. Jean Pierre Nocento), Joshua Steenvoorden, Robin Diets (46. Edoardo Saurwalt). Doelpuntenmakers: Seilberger (2; w.o. strafschop), Steenvoorden & Saurwalt.

Om uiteenlopende redenen waren Gijs Hebing, Djanomi Traxel, Jeroen Beute, Abdelhak Bojaada en Jurdany Koster er in Rotterdam niet bij. Trainer Bas Steffens startte met Van Diepenbeek en Diets in het basiselftal en met 'allrounder' De Graaf in het hart van de defensie. "Voor rust speelden we matig en miste l'Ami nog een strafschop. Hugo en Robin deelden net zo veel mee in de malaise als alle anderen. Na rust wilde ik sowieso weer met Mike in de spits beginnen. Matthijs de Jong centraal achterin en Scott op rechtsback gaf de minste consequenties. De 1-0 achterstand was uiteindelijk zo ingelopen."

A1-jeugdspeler Edoardo Saurwalt maakte als invaller zijn competitiedebuut en scoorde 1-4. "Ik had al in wedstrijden om de Haaglanden Voetbal Cup gespeeld, maar dit was toch meer om het 'echie'." Steffens: "Hij en nog 4 andere A-jeugdspelers komen volgend seizoen over. Het zou heel gek zijn om te verwachten dat ze er dan ook direct staan. Zo gaan we ook nu niet om met die hele grote groep A-jeugdspelers die dit seizoen al zijn overgekomen. Omdat er wat kwaliteit stopt hebben we al versterkingen vastgelegd die er wel direct kunnen staan. We zijn nog bezig met één speler van buitenaf, maar daar blijft het bij."

Na afloop zat de langst bij één club zittende trainer in West II Rob Jacobs (73! spelersverleden: Feyenoord & Excelsior; trainersverleden: o.a. Excelsior, Feyenoord & Sparta) in de bestuurskamer al weer een opstelling voor komende zaterdag op een kladje te zetten. "In 17 jaar bij deze club heb ik niet meegemaakt wat ik nu meemaak aan blessures en nu weer 3 schorsingen. Ik sta inderdaad nog op het veld en Eelco Tigchelaar is mijn rechterhand." Tigchelaar verkaste met Harry de Haas en Mart de Groot in 2002 van Tonegido (opgeheven: 2009) naar Neptunus, maar bleef als enige hangen. Jacobs: "Toen hij stopte met voetballen gaf hij aan als trainer verder te willen. Onder mijn supervisie leert hij nu het vak. Heb je voor mij trouwens het telefoonnummer van die aanvoerder van Forum Sport. Wat een geweldig linkerbeen heeft hij zeg!"

Voor dat Forum Sport zelf worden het overigens nog spannende weken. Steffens: "We staan op een gedeelde 1e plaats in de 3e periode. Onder gezonde spanning spelen we nog 3 finales. Feyenoord en FC 's Gravenzande kunnen nog kampioen worden en Sportlust'46 is onze naaste concurrent in de 3e periode. Mijn jonge spelersgroep speelt die wedstrijden wellicht onder een grote publieke belangstelling. Die ervaring pikken ze dan ook zomaar even mee."

MVV'27-SEV 1-2

Andy v.d. Meulen; Roland Groeneweg, Jeremy Knegtmans (80. Roel Verhagen), Björn v. Haarlem, Marco v. Gils; Paul Janssen, Tim de Jong, Wessel v. Huizen; Nick Rapmund, Jasper Koning, Valentijn Ebbers (50. Martijn Kersten). Doelpuntenmakers: Koning & Janssen.

Trainer Denis Luhulima zag zijn ploeg belangrijke punten voor lijfsbehoud pakken. "Hun kwaliteiten zaten in de flankspelers voorin, maar mijn rechtsback Roland speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Marco op linksback hield stand, maar had moeite met zijn directe tegenstander. Centraal achterin speelden Jeremy en Björn weer een prima wedstrijd." Bij rust was het 1-1. Grote kansen na rust kreeg SEV niet. Luhulima: "Om rust en aansluiting van achteruit te krijgen speelden we wel goed positiespel." Met nog 25 minuten te spelen werd het 1-2 uit een corner. Luhulima: "Door een terecht afgekeurde buitenspelgoal vlak voor tijd staan we nu op een promotie/degradatieplek. Voor de winterstop pakten we slechts 9 punten. Nu staan we al op 26 punten. Kortom opnieuw een puike teamprestatie met passie, strijd en in elke linie één of meerdere uitblinkers. Maar we hebben nog helemaal niks. Het kan nog steeds alle kanten opvallen. We spelen minimaal nog 3 finales!"

RKAVV-Gemert 0-3

Na een 0-0 ruststand werd RKAVV in de 2e helft volledig overklast. Trainer Robin Knoester: "We waren zondag helaas als team niet goed genoeg om tegen een prima en slim spelend Gemert een goed resultaat te halen. Snel vergeten en deze week weer fris in het hoofd worden. Zondag wacht ons een hele belangrijke pot in Limburg tegen naaste concurrent EHC. Winnen is noodzaak!"

Wilhelmus- XerxesDZB 2-2

Justin van Look; Bas de Bree (72. Rémy Kant), Adem Dogan (55. Kevin Langeveld), Mathijs Wartna, Ruben Gymphi; Brady Koot, Kevin v.d. Poel; Achmet Akbulut (72. Ismaël el Bouazati); Dennis v.d. Poel, Jake Smart, Kevin Besamusca. Doelpuntenmakers: D. v.d. Poel & El Bouazati.

De Voorburgers waren beter maar scoorden niet. Dat deed XerxesDZB voor en na rust wel. Wilhelmus toonde veerkracht en vlak voor tijd werd de gelijkmaker gescoord. Trainer Haico Herbert: "Zo'n scoreverloop is helaas inherent aan de tweede seizoenshelft. We zijn na de winterstop heel slecht gestart. In die periode werden we geteisterd door blessures en schorsingen. Het gaat nu weer iets beter, maar ik had verwacht dat we sneller op orde zouden zijn. Gezien de stand op de ranglijst is het nu wel een kwestie van 'moeten' in plaats van 'mogen' presteren geworden. We laten bovendien echt veel te veel kansen liggen. Zondag werd weer twee keer voor open goal gemist. Dat is zuur en helpt ons niet."

Stompwijk'92-Aalsmeer 3-1

Jordi Bennis; Sem v.d. Salm, Bart v.d. Salm, Tim v. Rijn, Donny v. Marwijk; Pim v.d. Arend, Maurice Luchtigheid (87. Bo v. Viegen), Dennis v.d. Linden; Enrico Geus, Nick Ammerlaan (90+. Tim v. Veen), Toby v. Marwijk (70. Martijn Droog). Doelpuntenmakers: Ammerlaan (2) & Geus.

Trainer Erik van Manen zag de wedstrijd langzaam op gang komen. "Beide ploegen wilden niet te veel aan elkaar toegeven. Voor rust was Aalsmeer voetballend de betere ploeg, maar kregen wij meer kansen. Na rust gaf aanvankelijk eenzelfde spelbeeld." De entree van Martijn Droog (41!) deed de wedstrijd kantelen. Van Manen: "Hij ging als aanspeelpunt voorin fungeren en dat leverde 1 minuut later al de 1-0 op!"

"We kregen meer kansen, maar de eindpass liet te wensen over. Bij 2-1, een terecht gegeven benutte strafschop, was 't voor ons toch wel even billenknijpen, maar gelukkig scoorde Enrico 3-1. Een prima resultaat voor de club, want ook het 2e elftal pakte zondag een belangrijk punt voor lijfsbehoud in de reserve eerste klasse!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant