Na het eindsignaal bij een stand van 3-1 voor Cartouche kon de champagne ontkurkt worden (foto: Hein Athmer).
Na het eindsignaal bij een stand van 3-1 voor Cartouche kon de champagne ontkurkt worden (foto: Hein Athmer).

Dames 1 en meisjes A1 Cartouche kampioen

Sport 486 keer gelezen

Voorburg - Net als de Meisjes A1 de voorgaande dag, werd Dames 1 zondag kampioen van de Eerste Klasse door thuis op Sportpark DuijveSteijn in Voorburg te winnen van IJssel met 3-1.

Door de overwinning zijn de dames uit Voorburg nu ook zeker van de play-offs naar de Overgangsklasse. De eerste ronde daarvan wordt gespeeld in het Hemelvaartsweekend. De eerste goal kwam van de stick van Solange Mulder, Saskia Otten verdubbelde de score uit een strafcorner.

Zo leek Cartouche makkelijk kampioen te gaan worden, maar IJssel kon toch de aansluitingstreffer maken. Het was Wessels die uit een strafbal de 3-1 voor de thuisploeg op het scorebord zette. Dit betekende tevens de eindstand en zo kon de champagne worden ontkurkt.

Coach Niels Heck: "Het was een echte kampioenswedstrijd, beetje zenuwachtig dus slordig. IJssel speelde vol op de counter wat af en toe wat billen knijpen opleverde. IJssel had echt een muur gebouwd, dat was wel jammer. Maar bij kampioenswedstrijden telt voor mij één ding en dat is dat je doe moet winnen en dat hebben we gedaan. Het was niet mooi, maar wel gewonnen en ik ben dan ook mega trots op de dames."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant