Gelukkig was de hete periode ten einde, zodat goede tijden konden worden  neergezet (foto: Michel Groen).
Gelukkig was de hete periode ten einde, zodat goede tijden konden worden neergezet (foto: Michel Groen).

Timo de Geus souverein winnaar 26e Molenloop

Sport 500 keer gelezen

Voorburg - Op een bewolkte ochtend togen ruim 700 deelnemers zondagmorgen naar Westvliet en de atletiekbaan van AV Sparta. Gelukkig was de hete periode ten einde.

Leidenaar Timo de Geus stevende bij de 10 km onbedreigd richting de zege, terwijl Voorburger Borgstein de tweede plaats veilig wist te stellen, vlak voor Bloem. Leone de Voogd was bij de dames de snelste.

Bij de 5 km maakte Issak Birhane zijn favorietenrol waar. Op ruime afstand volgden Joao Seixas en de Voorburgse Spartaan Ernst Coutinho. Opmerkelijk was dat Jesse de Brouwer en Justin van Dooren van Sparta (beiden 13 jaar) 6e en 7e werden. Bij de dames won Jolijn Swager voor Yia-Lian Yin (AV Sparta) en Nadine Duursma. Het teamkampioenschap was voor de jongens junioren D van Sparta.

Bij de 2,5 km voor scholieren won Thijs Huigen voor Corne Timmermans en Siem Dagevos (AV Sparta). Basisschool Essesteijn nam weer de (wissel)cup met de grote oren mee naar school. Juul Sauer was met afstand het snelste meisje, gevolgd door Julia van Zaalen en Dane Goossen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant