Forum Sport-doelman Jurrian Jouvenaar (ex-ADO Den Haag) torent hoog boven RKAVV-spits Remco Overdevest (ex-Forum Sport) uit (foto: Hans van der Valk).
Forum Sport-doelman Jurrian Jouvenaar (ex-ADO Den Haag) torent hoog boven RKAVV-spits Remco Overdevest (ex-Forum Sport) uit (foto: Hans van der Valk).

Forum Sport 2e finalist SPORT2000 VoetbalKampioenschap LDVB 2017

Sport 685 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Nadat maandagavond Wilhelmus zich in Leidschendam van SEV ontdeed (1-3), won Forum Sport dinsdagavond op hetzelfde veld van RKAVV (0-4). Voor de Voorburgers scoorden Jordy de Bruin, Mark du Chatenier, Hugo van Diepenbeek en Mustava Frederiks.

Forum Sport-trainer Bas Steffens kon niet anders dan tevreden zijn. "RKAVV had het 1e kwartier meer balbezit, maar dat lieten wij ook wel een beetje gebeuren. Wij hanteerden een ingezakte taktiek en wilden vanuit de omschakeling spelen. Ik vond ons alleen toen wat te passief en we toonden voorin en op het middenveld te weinig agressie in verdedigend opzicht. Daarna kregen we de bedoeling duidelijk beter voor elkaar en kwamen we er steeds goed uit met lopende mensen. In balbezit toonden we in die fase lef en creativiteit. In tien minuten scoorden we 3 mooie voetballende goals met mensen uit de 2e lijn. Na rust bleef dat spelbeeld hetzelfde." 

Steffens lijkt goud in handen te hebben, ook wat betreft de aanwinsten. "Over de beleving en gretigheid zeer zeker. We hebben heel veel energie in de wedstrijd gelegd en de 0 gehouden tegen een hoofdklasser. RKAVV kreeg na rust welgeteld 1 grote kans. Het team heeft het prima gedaan. De hele groep maakt op dit moment een frisse indruk. Het is over het geheel genomen heel jong, dus vanuit die kracht, het enthousiasme en het opportunisme, dat in deze groep opgesloten zit, moeten we acteren." Voor RKAVV-trainer Maurizio Ceccucci is nog veel werk aan de winkel. "Die 10 minuten waar Bas het over heeft waren voor ons fataal. Tot dat moment hadden we de wedstrijd onder controle en was er niets aan de hand. Drie persoonlijke fouten en vanaf voorin te weinig meeverdedigen gingen aan de goals vooraf. Verdedigend stond het niet goed. Daar maak ik me wel een beetje zorgen om, maar beter dat dit nu gebeurt dan straks in de competitie. Ik vind het alleen jammer dat we het publiek niet hebben weten te vermaken."
 
Door dit resultaat wordt de finale van het SPORT2000 Voetbal Kampioenschap Leidschendam-Voorburg 2017 zaterdag een Voorburgs onderonsje. Op Sportpark Westvliet aan de Groene Zoom wordt Wilhelmus-Forum Sport om 16:30 uur afgetrapt. Tegelijkertijd spelen de Leidschendamse buren RKAVV en SEV op een bijveld de wedstrijd  om de 3e en 4e plaats. Op het sportpark van Wilhelmus spelen zaterdag om 14:00 uur de tweede elftallen van SEV en Forum Sport de finale. SEV 2-Wilhelmus 2 werd maandagavond 2-2. Voor de Leidschendammers scoorden Justin Wühl twee keer. Namens de Voorburgers deden Kris Delfos en Tom Delnoye dat. De strafschoppenserie werd gewonnen door SEV 2 (3-1). SEV-keeper Giovanni Belloni (ex-RKAVV) stopte twee strafschoppen. Dinsdagavond speelden RKAVV 2 en Forum Sport 2 ook met 2-2 gelijk. Voor de Leidschendammers scoorden Jeremy van Lochem en Caglar Atis. RKAVV-keeper Petter van Pruijssen stopte bij die stand nog een strafschop. De voorsprong werd na rust teniet gedaan door de Voorburgers Edoardo Saurwalt en Guus van der Helm. Forum Sport won de afsluitende strafschoppenserie. Wilhelmus 2-RKAVV 2 om de 3e en 4e plaats begint zaterdag eveneens om 14:00 uur.
 
Opstelling RKAVV:
Mike ten Kroode; Dave Hooijmans, Jordy de Wit, Peter Lomonaco, Riemer Bovet; Robin Steffens, Mitchell Beijersbergen, Rico de Boer; Brandon Richardson, Remco Overdevest (25. Oalid Faik), Karam Boukhari.

Opstelling Forum Sport:
Jurrian Jouvenaar; Gijs Hebing, Mike de Graaf, Ian Baggerman (60. Timo Ploumen), Jordy de Bruin; Nychel l'Ami, Hugo van Diepenbeek; Joshua Steenvoorden (60. Abdelhak Bojaada); Chadion Melfor (46. Brian de Jong), Mark du Chatenier, Mustava Frederiks.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant