Forum Sport's centrale verdediger Gino Lauwers (midden; ex-RKAVV) speelde ijzersterk (foto: AW).
Forum Sport's centrale verdediger Gino Lauwers (midden; ex-RKAVV) speelde ijzersterk (foto: AW).

Regioclubs ronden dit weekend 1e ronde bekertoernooi af

Sport 257 keer gelezen

Warmunda-RKAVV (vr.) 4-4 (1-3)

Vorige week donderdagavond speelden de vrouwen tweedeklasser pas haar eerste bekerwedstrijd. Bij derdeklasser Warmunda werd een ruime voorsprong weggegeven. Zaterdag (Oegstgeest) en dinsdag (Scheveningen) rondt RKAVV haar bekertoernooi af en moet men klaar zijn voor de competitie, die 23 september van start gaat.

Forum Sport-FC Boshuizen 3-0 (2-0)

In de twee duels van de eerste bekerronde scoorde Joshua Steenvoorden nu al 4 doelpunten. Als centrale aanvallende middenvelder stapt de vorig seizoen nog flankspeler dit seizoen uit de schaduw van de gestopte Matthijs Seilberger. Zijn nieuwe positie zit hem als gegoten. Twee 'vergeten' spelers vormden het centrale verdedigingsduo. Ian Baggerman speelde een heel seizoen niet wegens een blessure. En Gino Lauwers raakte vorig seizoen op een zijspoor bij RKAVV. Het duo stond als een huis.

Trainer Bas Steffens vond zijn ploeg het eerste uur goed spelen. "Het volle druk vooruit spelen kostte ook veel kracht. Na de 3-0 hadden we het laatste half uur compacter moeten spelen. De jongens hadden dat moeten herkennen. Wij kregen nog de betere kansen waaruit we meer hadden moeten scoren. In die laatste fase waren het rendement en de eindpass slordig. Met 3-0 winnen van een sterke tegenstander die afgelopen seizoen nog op de rand van de hoofdklasse stond is prima."

Steffens blijft schuiven met spelers naar andere posities. "De bekerduels zijn nog steeds onderdeel van de voorbereiding, maar we gaan steeds meer naar een basis toe werken. Iedereen is goed bezig en werkt hard. Daarom wil ik iedereen nog speelmomenten geven. Op enkele posities zit men ook heel dicht op elkaar."

Wilhelmus-Van Nispen 3-1 (1-0)

Midweeks oefenden de 3e klassers Wilhelmus en Naaldwijk (van ex-Wilhelmus-trainer Chris Treling) nog tegen elkaar. Wilhelmus won met 6-1 door doelpunten van Smart (2), Besamusca, Bruno, Mathijs Wartna en Kant. Het was dus een goede week voor de ploeg van trainer Oscar Laguna Burgos. "Ik ben er in grote lijnen wel uit wie ik op welke positie wil hebben. In ons spel zit absoluut een stijgende lijn." Bij winst zondag op HMC plaatsen de Voorburgers zich voor de 2e bekerronde.

SEV-Quick Boys 2 0-6 (0-2)

Door afwezigheid van Jeremy Knegtmans, Paul Janssen (beiden hamstringblessure) en Jasper Koning (vakantie) was SEV vooral in de as van het elftal gehavend. De reserve-hoofdklasser en kleine broertje van derde divisionist Quick Boys 1, die in bekergroep 1 zeker niet zou misstaan en nog beter kan dan ze liet zien, liep vooral de laatste 20 minuten over de Leidschendammers heen.

"En dat heeft uiteraard met het kwaliteitsverschil te maken", zegt SEV-trainer Denis Luhulima, "maar ik miste op alle fronten ook de beleving en overtuiging om deze wedstrijd aan te gaan. Al was het Quick Boys 1 geweest. Je begint altijd 11 tegen 11 en moet daar proberen het beste van zien te maken. Dat heb ik mijn spelers ook gezegd. Als we op deze manier de competitie ingaan, krijgen we het in de 4e klasse heel moeilijk."

Stompwijk'92-Cabauw 4-2 (0-1)

Trainer Erik van Manen vond zijn ploeg niet goed spelen. "Het begin was op zijn zachtst gezegd zeer matig. Tijdens de warming-up was al zichtbaar dat het een vervelende middag zou kunnen gaan worden. Er heerste een soort van zomercarnavalsgevoel in de ploeg. In de beginfase van de wedstrijd hadden we dan ook heel weinig te vertellen, terwijl Cabauw nou echt niet een ploeg is waar wij het moeilijk tegen zouden mogen hebben."

Van Manen hield zich in de rust verbaal in naar zijn ploeg. "Maar dat ik ontevreden was en nog ben, was wel duidelijk." Na rust liet Stompwijk'92 bij vlagen het kwaliteitsverschil zien. Van Manen: "Voetballend gezien werd het niet beter, maar er werd in ieder geval nog geknokt." Plaatsing voor de 2e bekerronde kan zondag worden bereikt. Van Manen: "Dat zegt me niet zo veel. Het bekertoernooi wordt pas leuk als je een aantal ronden verder komt. Ook binnen de club leeft het niet heel erg. We zullen er zondag moeten staan, maar zondagen als afgelopen zondag mogen ons dan niet meer overkomen. Willen we in de competitie bovenin en in het bekertoernooi verder komen, zullen ons spel en beleving elke week top moeten zijn."

RKAVV-Heerenveen (competitie) 0-0

Het was van beide kanten een tamme wedstrijd. "En dat is nog op zijn zachtst uitgedrukt", zegt trainer Maurizio Ceccucci. "Het was zeer onder de maat allemaal. Wij kregen welgeteld één kans en Heerenveen 2 of 3. Van beide kanten was het spelniveau heel slecht. Er valt nog veel aan te winnen."

Dat RKAVV na twee competitierondes nog ongeslagen is zegt Ceccucci niks. "Ik weet niet of ik daar zo trots op moet zijn. Langs de lijn werd gezegd dat RKAVV vorig seizoen na 5 wedstrijden nog niet zo veel punten had als nu, maar daar neem ik geen genoegen mee. Wij kunnen en moeten beter gaan voetballen."

(Door: Alexander Wagener).

Uit de krant