Claudia van der Hulst scoorde de bevrijdende gelijkmaker voor RKAVV (foto: Jack v.d. Hulst).
Claudia van der Hulst scoorde de bevrijdende gelijkmaker voor RKAVV (foto: Jack v.d. Hulst).

Komend weekend voor iedereen voetbalcompetitie

Sport 588 keer gelezen

Oegstgeest-RKAVV (vr.) 1-1 (1-0)

Trainer Gaby Hogervorst. "We kwamen al na 5 minuten met 1-0 achter in een van onze kant slechte eerste helft. Het baltempo was laag, we leden veel balverlies en er zat weinig beleving in het elftal. De 2e helft was aanzienlijk beter. Als we deze midweek met minimaal 7 goals verschil van Scheveningen winnen zijn we door naar de tweede bekerronde." In tegenstelling tot vorige week waren nu Stephanie Groenendijk (werk) en Michelle Hermis (blessure) afwezig. De vorig seizoen na de winterstop gekomen spits Rosanne Scheurwater (hoofdklasser SteDoCo) is al weer vertrokken. Of de vrouwen tweedeklasser competitieproof is moet zaterdag bij de start van de competitie blijken. De terugkeer van Jessie van Leeuwen (ADO Den Haag Vrouwen) op het oude nest is uitstekende compensatie.
 

Foreholte-Forum Sport 0-5 (0-4)

De zaterdag eersteklasser bleef in de eerste bekerronde ongeslagen en zonder puntverlies en gaat door naar de 2e (knock out) bekerronde. Trainer Bas Steffens kijkt met vertrouwen naar de start van de competitie uit. "We hebben een goede bekerronde en met goede resultaten gedraaid. Daarnaast hebben we tegen FC Boshuizen vorige week en nu ook tegen Foreholte een goed spelniveau gehaald. In aanvallende zin zijn we sterker geworden met veel creativiteit en snelheid. Achterin is het ook weer solide met een nieuwe doelman en dito centrumverdedigingsduo. Ik denk dat we dan ook klaar zijn voor de competitie. De spelers kijken ernaar uit, geven ze aan. Dus dat is een goed signaal. We nemen in ieder geval vertrouwen en een goed gevoel mee vanuit de voorbereiding."

NSV'46-SEV 7-2 (3-2)

Vierdeklasser SEV werd derde in haar eerste ronde bekerpoule. Trainer Denis Luhulima heeft de voorbereiding niet helemaal kunnen beschikken over zijn beoogde basiselftal, maar wel goed kunnen waarnemen wie de eventuele vervangers in de competitie kunnen zijn wanneer zich (ongetwijfeld) blessures en schorsingen, wat inherent aan voetbal is, gaan voordoen. "Deze week keert Jeremy Knegtmans terug op de training. Hij was op vakantie en licht geblesseerd aan zijn hamstrings. Paul Janssen verwacht ik na zijn hamstringblessure ook weer terug in de groep. Voor Maarten de Vries is het nog te vroeg. Ik verwacht hem één of twee weken later. De ideale basisformatie is er al, alleen nog niet 100% wedstrijdfit."

HMC-Wilhelmus 1-5 (0-2)

Tegen het matige HMC was een monsterscore mogelijk, maar het spel van Wilhelmus liet nog wel te wensen over. De thuisclub kwam terug tot 1-2 door foutief uitverdedigen van keeper Dennis Pronk. Trainer Oscar Laguna Burgos zag de schutter van twee goals voor rust uitvallen. "Kevin heeft aan het duel een inderdaad een enkelblessure overgehouden. Die gaat de start van de competitie komend weekend helaas waarschijnlijk niet halen vrees ik." Uit zijn beoogde basiselftal is Laguna Burgos wel. De keepers Martesano Biliosa en Dennis Pronk weten nog niet wie onder de lat komt te staan. De jonge Dennis Pronk keepte vorig seizoen nog bij Stompwijk'92, maar keepte in het verleden al eens bij Wilhelmus en ook bij Forum Sport in de jeugd. Hij is een 'winnaar' en beschikt over leiderscapaciteiten. Hij coacht zijn medespelers zicht- en hoorbaar aan, maar is soms overgeconcentreerd. Biliosa is een oudere keeper met veel ervaring. Hij straalt rust en ontspanning uit in het doel. In de voorbereiding bleek hij ook een penaltykiller te zijn. Laguna Burgos zal de keuze maken. "Ik ga deze week met de keepers om de tafel zitten en met ze bespreken wie de voorlopige eerste keeper wordt."

Stompwijk'92-SV Charlois 2-3 (1-1)

De poulefinale werd verloren door een ongelukkig eigen doelpunt, waardoor de 2e bekerronde niet werd bereikt. Desondanks heeft trainer Erik van Manen veel goede dingen gezien. "Door een eigen goal verliezen is nooit leuk. Maar Nick Ammerlaan maakte wederom 2 doelpunten, wat hem in het bekertoernooi op 8 doelpunten bracht. Hij is de man in vorm. Door blessures speelden we met een ietwat gewijzigde ploeg. Verder hebben we prima gespeeld. Ik ben zeker wel tevreden over de voorbereiding. De komende weken zullen we zien of er stappen zijn gemaakt."

DHC-RKAVV (competitie) 1-1 (1-0)

Het elftal van trainer Maurizio Ceccucci is na drie competitieronden nog ongeslagen. Ook nu werd gelijkgespeeld tegen een sterke tegenstander. De enige echte streekderby in de zondag hoofdklasse A werd vlak voor rust opengebroken door ex-prof en Leidschenvener Wesley Verhoek (ADO Den Haag, FC Twente, Feyenoord, Go Ahead Eagles en FC Pune City (India)). "Van wie is hij nou!", riep keeper Ten Kroode tegen zijn verdedigers want de flegmatiek ogende Verhoek stond inderdaad vogelvrij om aan te nemen, om zijn as te draaien en om in te schieten. Vlak voor tijd werd de terechte gelijkmaker gescoord.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant