Enrico Geus (Stompwijk'92) scoorde zondag alle 5 de goals voor zijn ploeg (archieffoto: AW).
Enrico Geus (Stompwijk'92) scoorde zondag alle 5 de goals voor zijn ploeg (archieffoto: AW).

RKAVV, SEV & Stompwijk'92 boeken competitie-overwinningen

Sport 310 keer gelezen

Volendam-Forum Sport 5-2 (1-0)

De spelersselectie van trainer Bas Steffens begon zaterdag nagenoeg fit aan de competitie. Alleen Chadion Melfor ontbrak wegens een lichte hamstringblessure. Binnen nu en enkele maanden wordt daarnaast de terugkeer van 'oer'-Forum Sporters spits Kees Konings en middenvelder Michael Jongenburger verwacht. Na langdurende knieblessures trainen zij nu intensief met hersteltrainer en oud-eerste elftalspeler (van DEVJO) Jochem Verbaan. Eerste tegenstander Volendam was eind vorig seizoen nog verliezend nacompetitiefinalist voor een plek in de hoofdklasse.

De nieuwe wedstrijdanalist Hans Imthorn had de ploeg zien spelen. Steffens is blij met zijn inbreng. "Wij hebben er veel nieuwe en relatief onbekende ploegen uit een andere regio in de 1e klasse bij gekregen. We zijn via Jochem Verbaan aan hem gekomen. Uit zijn analyse bleek Volendam een goed voetballende ploeg te zijn." Forum Sport kreeg nauwelijks rust. Steffens: "Ons eerste kwartier was acceptabel, maar daarna zijn we afgetroefd in felheid en agressiviteit. Voetballend namen we ook veel te weinig initiatief, en in balbezit waren we veel te slordig en zonder echte overtuiging. We kwamen twee keer terug in de wedstrijd, maar liepen beide keren snel weer een tegengoal op. Kortom verdiend verloren."

Milco Vermeer; Mathijs de Jong, Gino Lauwers, Ian Baggerman, Jordy de Bruin (70. Timo Ploemen); Nychel l'Ami, Mike de Graaf; Joshua Steenvoorden (80. Brian de Jong); Mostava Frederik, Marc du Chatenier, Edoard Saurwalt (65. Gijs Hebing). Doelpunten: Baggerman (2-1) & Du Chatenier (3-2). Rode kaart: De Jong.

SEV-KSD Marine 4-0 (1-0)

Trainer Denis Luhulima had graag meer doelpunten gezien. "De 1e helft zijn we, zoals afgesproken, in balbezit goed uit de duels gebleven, speelden we prima positiespel, en creëerden we legio kansen via de flanken. De 2e helft hebben we die lijn doorgezet met veel positiewisselingen en een hoog baltempo. We hadden veel balbezit, maar scoorden hieruit te weinig. Kortom een prima resultaat met leuk voetbal." Waar het kan laat Luhulima jonge spelers invallen. "Joshua scoorde uit zijn eerste balcontact. En eerstejaars Max van der Scheer zat op de bank. Het is wel mijn bedoeling 1e- en 2ejaars senioren in te passen, maar het kan niet altijd. Ik kijk ook naar de tegenstanders." Hij noemt Michiel van der Zwan als voorbeeld naar zijn jonge spelers. "Michiel heeft 3 jaar in zijn voetbalontwikkeling gestopt en dat betaalt zich nu uit met een basisplaats."

Björn Henrichs; Roland Groeneweg, Jeremy Knegtmans (70. Björn v. Haarlem), Wessel v. Huizen, Marco v. Gils; Paul Janssen, Michiel v.d. Zwan; Tim de Jong; Robin Schoew, Jasper Koning, Randy de Witt (75. Joshua Reid). Doelpunten: Koning, Janssen, De Jong & Reid.

RKAVV-LYRA (vrouwen) 0-3

Ondanks midweekse overwinningen op NOC Kralingen (2-3) en Scheveningen (12-1) en daarmee plaatsing voor de 2e bekerronde ondervond RKAVV dat competitievoetbal in de 2e klasse B toch van een andere orde is. Evenals op 14 november 2015 (De Lier; 2-2), 9 april 2016 (3-2), 24 september 2016 (Leidschendam; 0-0) en 18 februari 2017 (5-0) wisten de Leidschendamse voetbalvrouwen geen punten te pakken. Trainer Gaby Hogervorst vond zijn ploeg voetballend niet minder. "LYRA heeft enkele snelle speelsters, die door onnodig balverlies twee keer uit een counter scoorden. Onze eindpass was ook niet goed." Het zat RKAVV niet mee, want in de rust moest keepster Sterre van der Zalm geblesseerd in de kleedkamer achterblijven. Hogervorst: "Danitsja Verwoerdt nam het van haar over. Sterre had een heupblessure, maar niks ernstigs. Ik verwacht haar zaterdag gewoon weer onder de lat."

Sterre v.d. Zalm (46. Francis Koning); Stephanie Groenendijk, Jessie v. Leeuwen, Danitsja Verwoerdt, Vreni v. Herk (75. Michelle Hersmis); Claudia v.d. Hulst, Nina v.d. Hoeven, Linda Kemperman; Romy v.d. Helm, Sylvia v. Leeuwen, Mandy Martens (65. Merijn Buitenhek).

Wilhelmus-VCS 0-2 (0-0)

Het uit de 2e klasse gedegradeerde Wilhelmus leed op de 1e competitiedag meteen een thuisnederlaag. Trainer Oscar Laguna Burgos ervoer het meer als een ongelukkig verlies. "VCS was voetballend niet beter, maar wij kunnen beter. Mathijs Wartna miste een strafschop en we kregen nog een grote kans, maar vervolgens kreeg VCS ook een penalty die wel werd benut. Het zat niet mee."

Martesano Biliosa; Ruben Gymphi, Bas de Bree, Mathijs Wartna, Jordy Boot (60. Jasper Wartna); Bud de Bree, Lars Goinga (65. Carlo Goedhart); Jacky Adam; Bill Duah, Youri Bruno, Remy Kant (75. Kris Delfos).

RKAVV-Bataven 2-1 (0-0)

Opnieuw een tamme wedstrijd, maar nog steeds ongeslagen en de 1e 3 winstpunten. "Ik vond het van onze kant niet zo tam hoor", zegt trainer Maurizio Ceccucci. "Ons spel was al een stuk beter dan in voorgaande wedstrijden. En daar gaat het mij om. Ik was kwaad dat we tegen de matige Bataven tot de 1-1 niet wisten te scoren en had niet met een nederlaag kunnen leven als het bij 0-1 gebleven was." Een paar minuten later zag de wereld er ineens anders uit. "Als je 1 minuut voor tijd met 0-1 achterstaat reken je niet meer op een overwinning. Aan spelers wisselen heb ik, op de geblesseerde Bachar na dan, verder niet gedacht. Ik wissel niet om het wisselen, alleen uit tactisch oogpunt. Daar was geen aanleiding voor." Zondag hoopt Ceccucci aan de 'verre uitrit' bij Jong Achilles'29 ook weer 3 punten over te houden. "Dat is sowieso lekkerder voor de terugreis. De uitvoering kan beter, maar Rome is ook niet in 1 dag gebouwd, toch? Wij gaan verder bouwen aan ons 'Rome' en pakken er misschien nog wel een restaurantje bij."

Ten Kroode; Hooijmans, De Wit, Lomonaco, Bovet; Bachar (32. Oalid Faik), Overdevest, Steffens; Richardson, Beijersbergen, Boukhari. Doelpunten: Lomonaco (89. 1-1) & Beijersbergen (90+. 2-1).

WVC-Stompwijk'92 3-5 (2-1)

Beide competitieduels vorig seizoen werden ook door de dorpsclub gewonnen (3-1 & 1-2). Desondanks kwam de ploeg van trainer Erik van Manen eerst op achterstand. "Halverwege de 1e helft kwamen we pas een beetje in de wedstrijd op natuurgras. We mochten van geluk spreken dat we bij rust niet verder achterstaan. Na rust werd uit een ander vaatje getapt." Van Manen roemt vooral de teamprestatie en de motoren op het middenveld, die een applauswissel kregen. "Door ijzersterk optreden van Sweere en Van Viegen kwam er een groot vertrouwen in onze ploeg. Iedereen knokte in het besef dat alleen hard werken resultaat zou opleveren. Dat Geus het meest succesvol in de afronding was is natuurlijk prachtig, maar een strijdend team is veel belangrijker. Uiteindelijk liepen wij terecht als winnaar van het veld en hebben we nu eindelijk afscheid genomen van ons natuurgrassyndroom."

Jordi Bennis; Bart v.d. Salm, Pim v.d. Arend, Dick v.d. Salm, Donny v. Marwijk; Jacco Sweere (81. Yorick v. Benten), Bo v. Viegen (83. Mitchell Jacobs); Nick v.d. Bosch; Enrico Geus, Rick Luiten (65. Tim v. Veen), Nick Ammerlaan. Doelpunten: Geus (5)

Uit de krant