asper Koning (SEV rechts) komt hier net tekort, maar scoorde zaterdag 2x en gaf 2 assists (foto: PR SEV/Rik Driessen).
asper Koning (SEV rechts) komt hier net tekort, maar scoorde zaterdag 2x en gaf 2 assists (foto: PR SEV/Rik Driessen).

Forum Sport, SEV en RKAVV pakken de volle winst

Sport 226 keer gelezen

SV Marken-Forum Sport 1-4 (1-1)

De ploeg van trainer Bas Steffens begon goed aan de verre uitwedstrijd. "Er waren goede acties en kansen, en er werd 2x een bal van de lijn gehaald. Een vrije trap van Marken kreeg Ian Baggerman ongelukkig op zijn knie; 1-0. Met prima reddingen hield keeper Milco Vermeer ons daarna een korte fase in de wedstrijd, maar daarna was het onze beurt." Na rust wist Forum Sport de vrije mensen op het middenveld meer en beter te vinden. Steffens: "Gino Lauwers en Ian Baggerman wonnen de duels van het fysiek sterke Marken, waardoor ons middenveld de 2e bal kon oppakken en kon gaan voetballen. De ruimtes werden beter benut en er werd beter gevoetbald. De eindstand was volkomen terecht."

De hattrick van Melfor, die vorig seizoen nog 2 klassen lager bij TAC'90 voetbalde, deed Steffens deugd. "Hij maakt op ons tot nu toe een prima indruk inderdaad." Dat de eersteklasser niet alleen op het veld een goede ontwikkeling doormaakt bewijst de club met het zoeken naar een professionele verenigingsmanager. Voorzitter Pieter Offers: "We zoeken een getrainde prof die op veel posities inzetbaar is; de schakel tussen de verschillende afdelingen bij de club, de man of vrouw die de juiste voorzetten geeft en ze ook nog perfect weet af te ronden, en ook de vrije verdediger die rugdekking geeft als het nodig is. Kandidaten kunnen zich via fsbestuur@forumsport.nl bij ons melden."

SEV-WVC 4-1

De ploeg van trainer Denis Luhulima doet het uitstekend in 4A. "We zijn inderdaad nog ongeslagen en zonder puntverlies, maar ik waak voor gemakzucht in mijn spelersgroep. Zolang wij wedstrijden met tenminste 1 doelpunt verschil blijven winnen vind ik dat prima, maar ik wil dat mijn spelers altijd met een vlammetje spelen. Vorige week was die er niet. Zaterdag was het al veel beter tegen een qua team betere tegenstander dan UDO." Tegenstander zaterdag is Meerburg, een club die in vorige seizoenen in de top van de zondag derde klasse speelde maar voor de zaterdag koos. Luhulima: "Dat wordt een echte test. Iedereen moet er staan. We trainen deze week veel op dat vlammetje."

RKAVV-SSS2 (vrouwen) 1-2 (1-1)

De afgelopen week zijn de trainer-coaches Gaby Hogervorst en Kim 's Gravenmade om hun moverende redenen gestopt, nadat de beoogde nieuwe trainer Rob Ypey al voor aanvang van het seizoen was gestopt. Voor de 2e keer moet RKAVV dus in het nog prille seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. De geblesseerde Jessy van Leeuwen leidde de dinsdagavondtraining en oud-trainer Jesper Slierendrecht, tegenwoordig videoanalist is bij de jeugd Westlandia in Naaldwijk, deed dat donderdagavond. Technisch jeugdcoördinator Stefan Duppen zat zaterdag als coach op de bank. "En dat is wat mij betreft eenmalig, want ik heb het al druk genoeg bij RKAVV. Claudia van der Hulst belde me of ik wilde coachen. Ik deed het graag, want het vrouwenvoetbal bij RKAVV is een volwaardige afdeling binnen onze club. Dan moet je ook laten merken dat ze erbij horen, vind ik. Dat we verloren lag niet aan ons spel. Het ging gelijk op, maar een ongelukkig moment tussen keeper Sterre van der Zalm en Stephanie Groenendijk betekende een eigen doelpunt van laatstgenoemde. Ik hoop dat RKAVV snel een nieuwe trainer vindt, want dat verdienen deze meiden. Ze spelen niet voor niets in de 2e klasse, toch?"

RKAVV-Achilles 1894 2-0 (0-0)

"Vooral voor rust hebben we goed en verzorgd gespeeld, waaruit we zeker drie keer hadden mogen scoren", zegt trainer Maurizio Ceccucci, die zijn ploeg binnen 8 minuten na rust op 2-0 zag komen. "Het vertoonde spel werd daarna minder, maar dat kwam ook omdat de koploper moest komen en want omzettingen deed, waaraan wij ons ook een beetje aanpasten." RKAVV speelt vrijwel het hele seizoen al in dezelfde samenstelling. Ceccucci is blijkbaar geen man van veel wisselen. "Behoudens blessures, zoals nu met Wassim Bachar en Mitchel Beijersbergen, houd ik graag vast aan een bepaald elftal. Dat doe ik eigenlijk al vanaf dag 1 bij RKAVV. Ik zie met onze ongeslagen status in de hoofdklasse, minst gepasseerde verdediging en winnen van de koploper ook geen enkele aanleiding om het anders te doen."

Nicolaas Boys-Stompwijk'92 3-0

"Het lijkt erop alsof we kansloos verloren hebben, maar niks is minder waar", zegt trainer Erik van Manen, die zijn speelwijze aanpaste naar 1-5-2-1-2. "In die speelwijze hebben de spelers zich prima verweerd, maar uiteindelijk gaat het in de voetbal om goals. Kansen creëren is 1, maar ze binnen schieten is 2. We zijn met een domper gevoel naar huis gegaan, maar wat mij betreft met opgeheven hoofd. Als het een dag niet lukt en je hebt je best gedaan moet je vol goede moed naar het volgende weekend toeleven. Wij laten nog van ons horen in 3A."

Wilhelmus-DHL 0-1 (0-1)

"In mijn loopbaan heb ik nog nooit meegemaakt dat je zoveel beter bent dan een tegenstander en toch nog verliest", zegt trainer Oscar Laguna Burgos, die zijn ploeg 80% van de wedstrijd balbezit zag hebben. "Onze keeper Martesano Biliosa heeft slechts 1 bal moeten pakken en dat was de 0-1 uit het net. DHL schaamde zich zelfs een beetje voor de overwinning, wat natuurlijk niet nodig is, want dat is ook voetbal. Wij speelden eigenlijk onze beste wedstrijd van het seizoen, maar staan met lege handen. DHL met 9 punten bovenaan in 3B en wij met 3 onderin de middenmoot. Het kan verkeren, maar daar moeten we wel snel weg."

Uit de krant