Enrico Geus (Stompwijk'92) scoorde 1-0, maar scoort hier net niet (foto: AW).
Enrico Geus (Stompwijk'92) scoorde 1-0, maar scoort hier net niet (foto: AW).

Alleen winst voor SEV afgelopen weekend

Sport 379 keer gelezen

ARC-Forum Sport 1-0 (1-0)

Van koplopers verliezen is geen schande, maar trainer Bas Steffens dacht daar in dit geval anders over. "We hadden een groot overwicht, kregen in het begin kansen, maar we creëerden ze erna veel te weinig." In de 35e minuut kreeg een ARC-speler de rode kaart. Steffens: "In de rust daarom een verdediger voor een aanvallende middenvelder gewisseld, en voorin met Ian erbij met 4 spitsen gaan spelen, maar we strandden steeds rond hun strafschopgebied." Ook Forum Sport incasseerde 10 minuten voor tijd een rode kaart. Gino Lauwers ontving zijn 2e gele kaart na een onnodige overtreding vlakbij de zijlijn. Achtereenvolgende krachtmetingen tegen de 2 koplopers in 1A Sportlust'46 en ARC zijn zwaar. Steffens: "Net als vorig seizoen vind ik Sportlust'46 echt één van de titelkandidaten, maar wij hebben een ploeg die als het mentaal goed zit tegen iedereen in deze afdeling punten kan pakken. Elke wedstrijd is zwaar, maar staat ook op zich. Alles moet gegeven worden voor een maximaal resultaat, wat óók tegen deze titelkandidaat in vorm kan."

Jurriaan Jouvenaar; Mathijs de Jong (46. Joshua Steenvoorden), Gino Lauwers, Ian Baggerman, Timo Ploemen; Nychel l'Ami, Mike de Graaf (65. Hugo v. Diepenbeek), Jordy de Bruin; Chadion Melfor, Marc du Chatenier, Mostava Frederik (75. Edoardo Saurwalt).

Football Factory-SEV 2-4 (0-3)

Trainer Denis Luhulima zag zijn ploeg in het eerste kwart niet tot scoren komen. "Tussen de 20e en 40e minuut scoorden we daarna 3x; een penalty en twee prima voetbalgoals." In de rust zei Luhulima zijn ploeg nadrukkelijk om scherp te blijven. "We moeten niet denken dat een wedstrijd al gespeeld is, maar gedreven blijven spelen. En dat deden we ook! We creëerden legio kansen, maar 2 persoonlijke fouten betekenden 2-4. Onze overwinning is nooit in gevaar geweest." GOL Sport-WVC ging zaterdag niet door. Luhulima verwacht dat GOL Sport zaterdag niet komt opdagen. "Die zullen zich terugtrekken of uit competitie worden genomen. Daarom kunnen wij ons deze week al voorbereiden op de wedstrijd in Noordwijkerhout bij de nummer 4 in 4A VVSB."

Björn Henrichs; Maarten de Vries, Björn v. Haarlem, Wessel v. Huizen (55. Milan v.d. Veer), Roland Groeneweg; Paul Janssen, Michiel v.d. Zwan; Tim de Jong; Robin Schoew (88. Martijn Kersten), Jasper Koning, Joshua Reid (60. Randy de Witt). Jorrit v.d. Born en keeper Giovanni Belloni bleven op de bank. Doelpunten: De Jong, Schoew & Koning (2).

SSS-RKAVV (vr. bekerduel) 3-2 (0-2)

Bert van der Kaa (52; Groeneweg, RVC'33, Jodan Boys, Olympia, KNVB District West II) is sinds vorige week de nieuwe trainer. Hij stond donderdagavond voor het eerst voor de groep. De laatste 10 jaar is hij actief in het vrouwenvoetbal. Zijn eerste wedstrijd op de bank beleefde hij zaterdag bij SSS in Klaaswaal, waarvan RKAVV op 7 oktober voor de competitie in 2B thuis door een ongelukkig eigen doelpunt nog van hun 2e elftal verloor (1-2). "Een 3e (kop)doelpunt van Sylvia werd onterecht afgekeurd. Kijk maar naar de foto's van Jack op Facebook! Met 2 wisselspelers erbij hadden we het zeker gered. We moeten de organisatie rondom het elftal nog gaan neerzetten, hebben een open verstandhouding naar elkaar. Het spelniveau bevalt me goed."

Sterre v.d. Zalm; Stephanie Groenendijk, Francis Koning, Nikita v.d. Wijngaard, Danitsja Verwoerdt; Claudia v.d. Hulst, Nina v.d. Hoeven, Vreni v. Herk; Romy v.d. Helm, Sylvia v. Leeuwen, Michelle Hersmis. Doelpunten: Van Leeuwen (2).

RKAVV-Hollandia 2-3 (1-0)

Met Chris de Krom voor het eerst in de basiself, nadat hij vorige week al als invaller zijn competitiedebuut had gemaakt, scoorde RKAVV al na 73 seconden. Halverwege de 2e helft werd het 2-0; Boukhari's 1e doelpunt in 8 wedstrijden in dienst van RKAVV. In het 6e kwartier scoorde Hollandia 3x. RKAVV is haar ongeslagen status kwijt. De kleedkamer van de thuisclub bleef daarna lang gesloten. Trainer Maurizio Ceccucci. "In de nabespreking heeft iedereen zijn zegje mogen doen, want het is duidelijk dat voor- en achterin er nogal wat misging. Die emoties naar elkaar zijn na de wedstrijd nog vers en nuttig om naar elkaar uit te spreken. Daarmee wachten tot de eerstvolgende training heeft geen zin." Met gemengde gevoelens keek hij terug op de wedstrijd. "Hollandia verdiende op basis van hun veldspel te winnen, maar als je een kwartier voor tijd met 2-0 voorstaat, mag je het niet meer uit handen geven." Mitchel Beijersbergen (30) is per direct gestopt met voetballen. Uit een MRI-scan bleek dat hij 2 weken geleden op de training opnieuw zijn voorste kruisband had afgescheurd. Hij wil zich niet opnieuw laten opereren. Beijersbergen vertrok op zijn 20e van RKAVV naar Noordwijk en keerde dit seizoen via ARC en FC Rijnvogels bij RKAVV terug. Op 24 september besliste hij in de 92e minuut het thuisduel tegen Bataven (2-1). Het bleek zijn laatste actie voor RKAVV te zijn. Ceccucci: "Inderdaad een kwaliteitsimpuls weg. Het is heel vervelend voor ons, maar misschien nog wel meer voor hem."

Mike ten Kroode; Dave Hooijmans, Jordy de Wit, Peter Lomonaco, Riemer Bovet; Chris de Krom, Oalid Faik (87. Norvin Mercera), Rico de Boer; Brandon Richardson (68. Giorgio Achterberg), Remco Overdevest (74. Burak Huyuk), Karam Boukhari. Doelpunten: Overdevest & Boukhari.

Stompwijk'92-sv DIOS 1-2 (1-0)

Met doelpunten in de 88e en 89e minuut besliste de uitclub volkomen onverwacht het duel.
Trainer Erik van Manen: "Enrico scoorde vlak voor rust een lucky goal, maar verder waren beide ploegen scherp en aan elkaar gewaagd. Echt grote kansen werden nauwelijks gerecreëerd. En als ze zich voordeden misten we de scherpte voor de goal." Een ongeluksmoment bepaalde 1-1. Van Manen: "Een weggewerkte bal van Dennis werd via het achterhoofd van een speler, het was niet eens duidelijk of het een Stompwijk'92- of DIOS-speler was, richting de verbouwereerde Jordi gecaramboleerd. Ik dacht bij mezelf 'beiden een punt, iedereen tevreden', maar niks is minder waar. Binnen 2 minuten van 3 naar 0 punten is doodzonde."

Van Manen verving een aanvaller voor een middenvelder. "Enrico was net terug van een blessure. Ik wisselde hem uit voorzorg, maar ook omdat hij zwaar onder de maat speelde. Helaas heb ik momenteel niet meer fitte spitsen. Rick Luiten heeft weer een hamstringblessure en is er weer voor langere tijd uit."

Jordi Bennis; Sem v.d. Salm, Pim v.d. Arend, Bart v.d. Salm, Donny v. Marwijk; Dennis v.d. Linden, Bo v. Viegen; Nick v.d. Bosch; Enrico Geus (64. Jacco Sweere), Mitchell Jacobs, Nick Ammerlaan. Doelpunt: Geus.

Wilhelmus-SVV 1-3

Trainer Oscar Laguna Burgos: "Tegen de koploper en absolute titelkandidaat begonnen we sterk aan de wedstrijd! Het 1e half uur waren wij de betere ploeg, maar in een slap kwartier daarna werd het 0-2. Na rust misten Jake en Kevin gelijk in de 46e minuut al voor open goal. De wedstrijd was na 0-3 in de 60e minuut klaar. Jake maakte 10 minuten voor tijd nog wel zijn 5e doelpunt van de competitie."

Martesano Biliosa; Tomas Ruijgrok, Bas de Bree, Mathijs Wartna, Jasper Wartna; Bud de Bree (46. Jordy Boot), Youri Bruno (46. Ruben Gymphi); Jacky Adam; Kevin Besamusca (70. Hursley Hooi), Jake Smart, Remy Kant. Doelpunt: Smart (1-3).

Uit de krant