Michiel v.d. Zwan (SEV) krulde de gelijkmaker tegen en bij VVSB in de kruising (archieffoto: AW).
Michiel v.d. Zwan (SEV) krulde de gelijkmaker tegen en bij VVSB in de kruising (archieffoto: AW).

RKAVV-Forum Sport & Wilhelmus-VUC mooie bekeraffiches

Sport 690 keer gelezen

VVSB-SEV 1-1 (0-0)

Vier minuten voor tijd werd het 1-0. In blessuretijd krulde Michiel van der Zwan de gelijkmaker in de kruising. Aan een botsing met zijn eigen keeper kort voor rust hield Björn van Haarlem een gebroken kaak en een lichte hersenschudding over. Het elftal van trainer Denis Luhulima kwam de eerste echte serieuze competitietest dus niet ongeschonden uit.

"En ook niet ongeschonden in. De terugkeer van Marco van Gils, liesklachten, zal nog zeker 2 weken duren en Jeremy Knegtmans verwacht ik pas na de winterstop terug. Tim de Jong was een weekend weg in Rome en dus deze week weer present. VVSB had veel balbezit, maar wij konden ons daar regelmatig goed onder uit voetballen en kregen kansen. Het was voornamelijk een middenveldduel. De corners van VVSB waren gevaarlijk, maar Björn Henrichs en zijn laatste linie waren zaterdag bijna onverslaanbaar. Na rust ook snel Randy de Witt gebracht om wat meer rust in de voorste linie te brengen. Met zijn spel had VVSB grote moeite. Verkeerd uitverdedigen betekende helaas 1-0, maar de kleinste man van de wedstrijd krulde in blessuretijd de bal in de kruising. We waren zaterdag blij met een punt!"

Björn Henrichs; Maarten de Vries, Wessel v. Huizen, Björn v. Haarlem (46. Valentijn Ebbers), Roland Groeneweg; Paul Janssen, Michiel v.d. Zwan; Nick Rapmund; Robin Schoew (55. Randy de Witt), Jasper Koning, Joshua Reid (46. Martijn Kersten). Doelpunt: V.d. Zwan.

WV-HEDW-Forum Sport 3-2 (2-0)

Chadion Melfor begon in de wissel, omdat hij vorige week geblesseerd was en aangepast getraind had. Trainer Bas Steffens vond dat zeker meer uit het duel had kunnen worden gehaald. "Tot vlak voor rust was het een gelijkwaardige wedstrijd. Na dubbel en opvallend balverlies in korte tijd werden we 2x weggecounterd. Na rust constante druk gespeeld en terecht 2-2 gescoord. Het gelijkspel moet je dan meenemen, maar helaas gebeurde dat in blessuretijd niet. In plaats van de bal weg te werken hielden we balbezit, leden we balverlies, en scoorde de thuisploeg vrij voor ons doel. Heel erg zuur."

Zaterdagmiddag bekervoetbal tegen en bij RKAVV; de oude club van Steffens. "Zeker een mooi affiche. Het is lang geleden dat deze wedstrijd in officieel verband is gespeeld. Een stadsderby mag je het zeker noemen, denk ik, omdat beide clubs uit dezelfde gemeente komen en 5 kilometer van elkaar af liggen. Persoonlijk vind ik het erg leuk om weer spelers, supporters en bestuursleden te zien en elkaar in deze setting te ontmoeten. Ook de spelers kennen elkaar onderling, dus dat in combinatie met het willen winnen en proberen verder te bekeren geeft toch iets extra."

Jurriaan Jouvenaar; Mathijs de Jong, Jordy de Bruin (70. Gijs Hebing), Ian Baggerman, Timo Ploemen; Nychel l'Ami (46. Gino Lauwers), Mike de Graaf; Joshua Steenvoorden; Brian de Jong, Marc du Chatenier (70. Chadion Melfor), Mostava Frederik. Doelpunten: Steenvoorden & eigen doelpunt.

Rkvv DSS 2-RKAVV (vrouwen) 1-2 (0-1)

Midvliet TV nam vorige week een special op met spelersgroep, kader en volgers, die vanaf gisteren (= dinsdag) op het televisiekanaal in Leidschendam-Voorburg te zien is. Zonder keeper Sterre v.d. Zalm (ziek), Stephanie Groenendijk (werken), Linda Kemperman (hielspoor), Jessie van Leeuwen (MRI-scan knie), die er vorige week nog wel bij waren, en wisselspelers kreeg RKAVV zaterdag loon naar werken. De winst gaf trainer Bert van der Kaa een euforisch gevoel. "Met een gehavende spelersgroep winnen in Haarlem van een club die hoger op de ranglijst staat geeft zeker een goed gevoel en het was nog verdiend ook. DSS heeft geen kans gehad. Het tegendoelpunt, de 1-2, viel eigenlijk uit de lucht." SC Monster staat 2e in 2B, maar de uitconfrontatie komende zaterdag ziet Van der Kaa met vertrouwen tegemoet. "We gaan uiteraard voor de winst. Als we de inzet die we zaterdag op de mat hebben gelegd kunnen voortzetten moet het goed komen. Ik hoop dat we dan wel weer wat wisselspelers op de bank hebben."

Danitsja Verwoerdt; Marleen Vogels, Francis Koning, Nikita v.d. Wijngaard, Vreni v. Herk; Claudia v.d. Hulst, Sylvia v. Leeuwen, Michelle Hersmis; Romy v.d. Helm, Nina v.d. Hoeven, Mandy Martens. Doelpunten: V.d. Hoeven & Koning.

RKAVV-RKHVV 5-1

"RKHVV speelde ons tactisch in de kaart en veranderde niet van speelwijze. De uitslag had hoger kunnen zijn. Een gemakkelijke overwinning", zegt trainer Maurizio Ceccucci, die meer verwacht van Forum Sport. "Leuk om Bas (Steffens, red.) weer eens in wedstrijdverband te ontmoeten. RKAVV is gebrand op revanche van de ruime nederlaag in het Voetbal Kampioenschap Leidschendam-Voorburg, maar niet ten koste van de competitie. We overwegen spelers met pijntjes een week rust te geven, maar willen uiteraard heel graag winnen."

Mike ten Kroode; Dave Hooijmans, Jordy de Wit, Peter Lomonaco, Riemer Bovet; Robin Steffens, Oalid Faik, Rico de Boer; Brandon Richardson (68. Norvin Mercera), Remco Overdevest, Karam Boukhari. Doelpunten: De Boer, Boukhari & Overdevest (beiden 2).

Stompwijk'92-Kickers '69 1-1 (1-0)

Trainer Erik van Manen: "Ik denk dat wij wel overall de betere kansen hadden, maar we komen zo moeilijk tot scoren. De een ongelukkige tegengoal was wel verdiend, maar zolang je die tegen kan houden en je wel kansen creëert is het zonde dat je ze niet zelf maakt. Een 3-0 ruststand zou niet hebben misstaan." Stompwijk'92 staat nu laatste in 3A. Van Manen: "We staan op 2 punten van nummer 5 Kickers'69, dus dat is geen grote ramp. Als we de goals in de afgelopen weken wel hadden gemaakt, was het een totaal ander verhaal geweest. We gaan nog steeds voor een klassering in de top 4, maar dan zal er in de voorste linie weer wat materiaal terug moeten komen. Rick Luiten en een fitte en scherpe Enrico Geus missen we behoorlijk in deze fase." Na drie jaar afwezigheid vierde Leander Lelieveld zijn rentree. "Ik ben op wereldreis geweest en kwam begin dit jaar terug. Door een knieoperatie, kruisbanden, kon ik nog niet eerder voetballen. Vorige week in het 2e begonnen mocht ik nu aanschuiven bij één."

Voorschoten'97-Wilhelmus 0-2 (0-1)

Door de uitwinst is Wilhelmus nu een goede middenmoter in 3B. Trainer Oscar Laguna Burgos: "De 1e helft was zeer matig. Alleen de eerste 10 minuten waren goed wat resulteerde in een snelle goal, maar daarna werd het minder. De 2e helft hebben we het goed opgepakt. Op het uur werd het 0-2. Kansen op 0-3, 0-4 en 0-5 gingen er alleen helaas niet in. Daarentegen hebben we niks weggegeven en gewoon verdiend gewonnen." De bekerwedstrijd tegen VUC wordt zondag een reünie. Laguna Burgos: "Voor de jongens tegen een hoop bekenden! VUC is één van de betere ploegen in de 2e klasse. Ze zullen daar spelen om het kampioenschap, dus wordt het voor ons een mooie uitdaging om ze het zo moeilijk mogelijk te maken. Kijken of we voor een verrassing kunnen zorgen."

Martesano Biliosa; Tom Commers, Bas de Bree, Mathijs Wartna, Jasper Wartna; Bud de Bree, Carlo Goedhart (46. Tomas Ruijgrok); Jacky Adam; Remy Kant, Jake Smart (77. Kris Delfos), Lars Goinga (75. Brady Koot). Doelpunten: Adam & Kant.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant