Debutant Luca Weekhout (RKAVV) duelleert met Edoardo Saurwalt (Forum Sport, ex-SEV); achter hen Wassim Bachar (foto: PR RKAVV/Hans v.d. Valk).
Debutant Luca Weekhout (RKAVV) duelleert met Edoardo Saurwalt (Forum Sport, ex-SEV); achter hen Wassim Bachar (foto: PR RKAVV/Hans v.d. Valk).

RKAVV wint stadsderby tegen Forum Sport met 2-0

Sport 1.134 keer gelezen

RKAVV-Forum Sport 2-0 (0-0)

Het 2e ronde bekerduel was de eerste officiële stadsderby sinds jaren. De zaterdag eersteklasser Forum Sport (Voorburg) en de zondag hoofdklasser RKAVV (Leidschendam) spelen het hoogst van alle 5 voetbalclubs in Leidschendam-Voorburg (inclusief Stompwijk). Ook een wedstrijd van de sentimenten; Robin Steffens (RKAVV) speelde tegen zijn oom Bas, die 7 jaar hoofdtrainer van hem was, en Brian de Jong (Forum Sport) speelde tegen zijn vader en assistent-trainer Jan jr. De laatste keer dat beide clubs elkaar ontmoetten was aan het begin van dit seizoen in de officieuze strijd om het Voetbal Kampioenschap Leidschendam-Voorburg 2017; RKAVV-Forum Sport 0-4, doelpunten: Jordy de Bruin, Marc du Chatenier, Hugo van Diepenbeek & Mostava Frederiks. "Maar ik vind dat de voorbereiding gewoon niet meetelt", zegt RKAVV-trainer Maurizio Ceccucci. "Iedereen kan een geweldige voorbereiding hebben, maar het gaat uiteindelijk om het echie. Zie FC Rijnvogels (Katwijk). Dat had een fantastische voorbereiding, maar staat nu onderaan in de zaterdag hoofdklasse." Met het oog op de competitie kregen keeper Mike ten Kroode, Jordy de Wit en Dave Hooijmans (net vader geworden) vrijaf. Ceccucci: "Zij kregen op die manier wat rust. Bekervoetbal is belangrijk, maar de competitie is belangrijker."

Driekwart wedstrijd werd er niet gescoord. Ceccucci: "Van onze kant waren de eerste 20 minuten slecht. Forum Sport maakte het ons voor rust met lange ballen van achteruit moeilijk en zette ons flink onder druk. Na rust zijn we simpeler gaan voetballen, hebben we niks meer weggegeven, en zijn we eigenlijk niet meer in gevaar geweest." In de slotfase liet Ceccucci Chris de Krom, Luca Weekhout en Tijn de Koning nog invallen. "Petter van Pruijssen maakte zijn officiële debuut onder de lat. Chris stond al eens in de basis en viel eerder in, maar Luca en Tijn debuteerden, zoals Jeremy van Lochem en Haitem el Marid dat dit seizoen ook al deden. Het zijn jongens die er keihard en goed voor trainen. Ze moeten het wel verdienen. Ik kijk vrijwel alle wedstrijden van het 2e elftal, als we niet tegelijkertijd of ver weg van elkaar spelen, dus er wordt op ze gelet." De bekerwinst geeft goede moraal voor de uitwedstrijd bij Purmersteijn. Ceccucci: "Ik verwacht dat we deze lijn door kunnen trekken. Er komt steeds meer voetbal in het elftal. Deze week bekijken we met z'n allen het beeldverslag. We halen de goede en minder goede momenten eruit. Ons positiespel en het dúrven spelen geven voldoende aanknopingspunten voor een goed resultaat."

Ondanks de nederlaag had Forum Sport-trainer Bas Steffens genoten van de ambiance. "Een leuke, sfeervolle en sportieve stadsderby met ruim 500 man op de tribune. Op basis van de 2e helft hebben we terecht verloren. Voor rust was er meer balans en hebben we onze momenten gehad. We hebben jammer genoeg niet laten zien wat we kunnen brengen. Door vertrek van 7 man verdween dit seizoen de stabiliteit in ons basiselftal. Met de nieuwe spelersgroep leken we die stabiliteit in de competitie weer te hebben teruggevonden. Tegenslagen horen erbij. Dit is een goed leermoment voor onze jonge groep. Tegen FC Aalsmeer kan het zomaar weer ineens gaan lopen, maar dan moeten we wel alles geven alsof het je laatste wedstrijd is."

RKAVV
Petter v. Pruijssen; Burak Huyuk (86. Chris de Krom), Robin Steffens, Peter Lomonaco, Riemer Bovet; Wassim Bachar, Oalid Faik (88. Luca Weekhout), Rico de Boer; Brandon Richardson, Remco Overdevest (90. Tijn de Koning), Karam Boukhari. Doelpunten: Boukhari & Bachar.

Forum Sport
Milco Vermeer; Gijs Hebing, Gino Lauwers, Ian Baggerman, Timo Ploemen; Nychel l'Ami, Mike de Graaf; Joshua Steenvoorden (70. Jordy de Bruin); Chadion Melfor (88. Edoardo Saurwalt), Marc du Chatenier, Brian de Jong.

SC Monster-RKAVV (vrouwen) 1-1 (0-0)

Vreni van Herk (lichte enkelblessure) begon de competitiewedstrijd in 2B op de bank. Op de MRI-scan die Jessie van Leeuwen (ex-eredivisionist ADO Den Haag) onderging was geen blijvende schade aan haar linkerknie te zien, waardoor zij kon spelen. Meiden- & vrouwenvoetbal coördinator Ivo Cornet zei onlangs al voor de camera van Midvliet TV (https://youtu.be/qItj8tINKbw), dat er in het meidenvoetbal van RKAVV veel talent rondloopt. "Binnen 2 jaar verwacht ik een aantal MO17 meiden in het eerste elftal." Dat dit zaterdag al gebeurde kon hij niet bevroeden. Invaller Melanie Zalm (MO17 1) zorgde bij haar debuut in Vrouwen 1 voor de verdiende gelijkmakende eindstand. De vreugde in het team was bijzonder groot. Zalm werd zowat murw geknuffeld. De brutaal spelende Zalm deed niet onder voor de gelouterde en fysiek sterke Westlandse voetbalvrouwen. Dat was ook trainer Bert van der Kaa niet ontgaan. "In de slotfase gingen we pas goed voetballen. Melanie viel fantastisch in. Ze is technisch vaardig, heeft lef en neemt initiatief. Ik zou haar dolgraag aan de selectie willen toevoegen."

Cornet waakt echter voor overbelasting. "Melanie heeft best indruk gemaakt, maar Melanie en haar ouders willen juist dat wij als club voorzichtig met haar omgaan. School gaat op dit moment voor. Zelf stelt Melanie haar eigen team voorop. Ze wil trainen en spelen in Vrouwen 1 als het uitkomt. Het verschil tussen de 1e Klasse MO17 en de 2e Klasse Vrouwen is gewoon erg groot. We willen voorkomen dat onze jonge meiden dat ervaren als een te hoge drempel." Cornet wordt hierin gesterkt door de situatie rond Merijn Buitenhek (17). Ze maakt sinds vorig seizoen al deel uit van de vrouwenselectie, maar is thans geblesseerd. "Ik train wel weer met de groep mee, maar ik heb dit seizoen last gekregen van mijn hamstrings. Die moeten met training en fysiotherapie eerst sterker worden, voordat ik weer wedstrijden kan gaan spelen. Ik verwacht na de winterstop mijn rentree te maken."

Sterre v.d. Zalm; Stephanie Groenendijk, Jessie v. Leeuwen (70. Vreni v. Herk), Nikita v.d. Wijngaard, Danitsja Verwoerdt; Claudia v.d. Hulst, Nina v.d. Hoeven, Michelle Hersmis (75. Melanie Zalm); Romy v.d. Helm, Francis Koning, Mandy Martens (46. Angela de Koning). Doelpunt: Zalm.

Wilhelmus-VUC 0-1 (0-1)

Ook sentimenten bij deze streekbekerderby; doelman Steven Verstraten, Jetro Tellis en Kevin van der Poel kwamen in het (recente) verleden voor Wilhelmus uit. Dennis van der Poel, Gino van der Kleij en Wessel van Vliet (óók allen ex-Wilhelmus) waren er niet bij. Doelman Martesano Biliosa deed zijn bijnaam 'penaltykiller' weer eens aan, nadat Youri Buwalda (ex-RKAVV) door Bud de Bree (2e gele dus rode kaart) was gevloerd. In de rebound scoorde Richard Versteden (ex-RKAVV) voor rust het enige doelpunt. Voor Wilhelmus-trainer Oscar Laguna Burgos was het de wedstrijd van de weinige kansen. "Het 2e geel van Bud was zwaar gestraft, waardoor we heel de 2e helft met 10 man moesten spelen. Slimmigheid en routine gaven uiteindelijk de doorslag. Mijn spelers verwijt ik niks. Ze hebben gevochten voor wat ze waard zijn. Helaas was het net niet genoeg."

Martesano Biliosa; Tom Commers, Bas de Bree, Mathijs Wartna, Jasper Wartna; Bud de Bree, Tomas Ruijgrok (78. Carlo Goedhart); Jacky Adam; Remy Kant (65. Kris Delfos), Jake Smart, Lars Goinga (46. Brady Koot).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant