Joshua Steenvoorden en Chadion Melfor (beiden Forum Sport) komen hier niet tot scoren, maar vonden het net later wel (foto: AW).
Joshua Steenvoorden en Chadion Melfor (beiden Forum Sport) komen hier niet tot scoren, maar vonden het net later wel (foto: AW).

RKAVV en Stompwijk'92 herpakken zich net niet voldoende

Sport 466 keer gelezen

Forum Sport-FC Aalsmeer 3-0 (2-0)

Voor rust was niet zichtbaar dat FC Aalsmeer nog streed om de 1e periode. In de rust hield trainer Bas Steffens zijn ploeg voor dat de opponent snel 1 op 1 zou gaan spelen. "Met veel druk vooruit en de wind in de rug gebeurde dat ook. Veel lange ballen die onnauwkeurig waren of we waren ze in de duels de baas. Zelf voetballen was in die fase wel lastig met wind tegen en gedwongen in de lange bal. Voorin konden we niet balvast worden, dus ook niet goed counteren. Dit lukte beter toen we de laatste 20 minuten schaduwspits Joshua Steenvoorden en centrumspits Marc du Chatenier van positie wisselden. We kregen meer rust in het spel en kwamen er gevaarlijker uit. De 3-0 van afstand besliste de wedstrijd definitief."

Jurriaan Jouvenaar; Gijs Hebing, Gino Lauwers, Ian Baggerman, Timo Ploemen; Nychel l'Ami, Mike de Graaf; Joshua Steenvoorden; Chadion Melfor, Marc du Chatenier, Brian de Jong (80. Edoardo Saurwalt). Doelpunten: Du Chatenier, Melfor & Steenvoorden.

RKAVV-ARC (vrouwen) 4-3 (1-1)

"En verdiend gewonnen", zegt trainer Bert van der Kaa. "Wij spelen combinatievoetbal en zij scoren uit standaardsituaties; 2 corners en een vrije trap. OK, met spelhervattingen moeten wij beter omgaan, maar ik vond ons meer recht op winst hebben. En weer is Nikita van der Wijngaard belangrijk voor ons. Tegen DSVP scoorde ze de gelijkmakende eindstand en nu het winnende doelpunt. Zoveel heeft ze nog niet gescoord in haar voetballoopbaan. En dan nu meteen 2x belangrijke doelpunten. Dat vind ik mooi!" Van der Kaa miste nu ook Francis Koning. "Een geplande bovenbeenoperatie zorgt ervoor dat ze pas na de winterstop weer beschikbaar is. Deze week keert Sylvia van Leeuwen van vakantie terug, maar heb ik weer begrepen dat Mandy Martens begin december voor een lange vakantie vertrekt. Zij mist ook de eerste twee competitiespeelrondes in februari. Dat is overmacht, maar ik wil wel naar een vastere groep." In de winterstop overlegt Van der Kaa met de meiden- en vrouwenvoetbal verantwoordelijken binnen de club. "Melanie Zalm had ik er nu weer bij, maar ze blijft bij haar jeugdteam. Ik wil bijvoorbeeld ook graag Marleen Vogels aan de groep toevoegen. Er is kortom veel om over te praten."

Sterre v.d. Zalm; Stephanie Groenendijk, Jessie v. Leeuwen (70. Mandy Martens), Nikita v.d. Wijngaard, Vreni v. Herk; Claudia v.d. Hulst, Nina v.d. Hoeven, Danitsja Verwoerdt; Romy v.d. Helm, Angela de Koning (80. Melanie Zalm), Michelle Hersmis. Doelpunten: V.d. Hoeven (2), V.d. Helm & V.d. Wijngaard.

SEV-SV Wassenaar

Trainer Denis Luhulima vond het heel bijzonder dat SV Wassenaar zich pas zaterdag om 12:00 uur afmeldde. "Donderdagavond had ook gekund. Iedereen kwam nu voor niets. Hier balen wij enorm van! We missen nu 2 weken wedstrijdritme. Er wordt wel hard en fel getraind door de voltallige spelersgroep op de van een kaakbreuk herstellende Björn van Haarlem na." Deze week bereidt SEV zich op de confrontatie met koploper Oegstgeest voor. Luhulima: "Wessel van Huizen is nog een vraagteken vanwege een dikke enkel, die hij vorige week dinsdag opliep. We zullen sowieso aan de bak moeten, óók als we wel gespeeld hadden hoor. Oegstgeest is gewoon een prima team met veel scorend vermogen. Wij trainen dinsdag conditioneel en tactisch en donderdag teamtactisch. Het zal een mooie pot worden. De clubs onder ons kruipen ook steeds dichterbij dus wij gaan volledig voor de winst."

Purmersteijn-RKAVV 3-2 (1-0)

"Een teleurstellende nederlaag door 3 persoonlijke fouten, terwijl we voetballend zeker niet minder waren, vrijwel niets weggaven en in fasen gedomineerd hebben", zegt trainer Maurizio Ceccucci, die linksback Riemer Bovet (werk buitenland) miste, waardoor Rico de Boer een linie terugschoof. "Misschien dat de ploeg daaraan moest wennen, maar ook na de 2-2 zijn we volledig voor de winst gegaan in plaats van het gelijkspel te koesteren." Zondag komt nummer 2 in de hoofdklasse A Silvolde op bezoek. Ceccucci: "Ongetwijfeld een aardige ploeg. We bekijken en bespreken deze week de videobeelden die we van ze hebben."

Mike ten Kroode; Dave Hooijmans, Jordy de Wit, Peter Lomonaco, Rico de Boer; Wassim Bachar ( 72. Chris de Krom), Robin Steffens, Oalid Faik; Brandon Richardson (85. Norvin Mercera), Remco Overdevest, Karam Boukhari. Doelpunten: De Wit (1-1) & Richardson (77. 2-2).

ASC-Stompwijk'92 4-2 (0-1)

Door de nederlaag staat Stompwijk'92 nu 10e in 3B. Nummer voorlaatst Bernardus (13e), dat 5 punten op Van Nispen voor staat, heeft slechts één punt minder. Trainer Erik van Manen: "De vergissing die je 2 weken geleden in Het Krantje maakte dat wij laatste stonden is menselijk, alleen kom je nu na dit verlies wel dichter bij die waarheid. Voor rust waren wij wellicht net even beter, maar toen gaven we onder leiding van aanjager Nick Ammerlaan, die vanwege ons spitsenprobleem op '9' stond, nog druk. Er leek niet veel aan de hand, maar op de slipperige natuurgrasmat draaide na rust alles om. Voorin gaven wij geen druk meer en ASC hanteerde een 'op hoop van zegen lange bal'-tactiek met veel strijd en beleving. In korte tijd 3 tegengoals; 2 uitglijders en een heel makkelijk gegeven pingel." Stompwijk'92 knokte zich nog wel terug in de wedstrijd. Van Manen: "Maar het was niet meer recht te zetten. Meer en meer ontstaat er een beeld dat voetballen geen oplossing meer is in deze klasse; hard werken, sleuren en 'op goed geluk lange bal'-tactiek hebben de overhand. Niet dat wij een hele goede voetballende ploeg zijn hoor, maar onze spelersgroep bestaat niet alleen uit noeste arbeiders. En dat breekt ons nu op. Hopelijk dat we zondag thuis op kunstgras weer eens wat leuks kunnen laten zien!"

S.C. REMO-Wilhelmus 0-3 (0-1)

Onder koude omstandigheden kon trainer Oscar Laguna Burgos niet warm worden van Sportpark De Verademing. "Een troosteloze accommodatie, maar wel een goede overwinning van ons en volkomen verdiend. We komen steeds dichter bij de subtoppers in 3B." Ondanks het goede spel vorige week tegen bekeropponent en tweedeklasser VUC kende Wilhelmus momenten van verval. "Onder leiding van de beste man op het veld Jacky Adam hebben we de hele wedstrijd geen kans weggegeven. Alleen in balbezit zijn we nog steeds af en toe wat slordig! Dus daar gaan we weer verder aan werken op de training." De jonge Timo Albers maakte zijn debuut. Laguna Burgos: "Timo viel in als verdediger, maar is eigenlijk middenvelder. Hij was ons positief opgevallen in trainingen en wedstrijden van het 2e elftal."

Martesano Biliosa; Tom Commers (48. Ruben Gymphi), Bas de Bree, Mathijs Wartna, Jasper Wartna (73. Timo Albers); Bud de Bree (73. Brady Koot), Tomas Ruijgrok; Jacky Adam; Remy Kant, Jake Smart, Lars Goinga. Doelpunten: Adam, Smart & Kant.

Rentree Maartje Looijen

Een jaar, 2 knieoperaties, 3 keer fysio per week, drie keer the gym per week, 20 + 30 speelminuten verder en nooit gezeurd stond Maartje Looijen (ex-RKAVV) zaterdag weer 45 min. in de basis. Hulde!

Voetbalprogramma

Zaterdag 25 november
Vitesse Delft-Forum Sport, 14:30 uur, Henk v. Riessenlaan.
Oegstgeest-SEV, 14:30 uur, de Voscuyl.
Jodan Boys-RKAVV (vrouwen), 16:15 uur, Sportlaan, Gouda.

Zondag 26 november
RKAVV-Silvolde, 14:30 uur.
Stompwijk'92-Bernardus, 14:00 uur.
Wilhelmus-Full Speed, 14:00 uur.

Uit de krant