Paul Janssen (SEV; links) scoorde 1-0. Roland Groeneweg zet zijn man vast (foto: AW).
Paul Janssen (SEV; links) scoorde 1-0. Roland Groeneweg zet zijn man vast (foto: AW).

Alleen heren SEV en vrouwen RKAVV pakken de volle buit

Sport 374 keer gelezen

Forum Sport-XerxesDZB 2-2 (1-2)

Jordy de Bruin, Nychel l'Ami, Gino Lauwers, Gijs Hebing waren door blessures afwezig. Nu haakte Mostava Frederiks in de warming up af. Voor hem speelde Edoardo Saurwalt. De van een blessure teruggekeerde Ian Baggerman viel al weer snel geblesseerd uit. Djai l'Ami viel daardoor voor de 3e keer in zijn loopbaan bij Forum Sport 1 in. Het Forum Sport van het trainersduo Bas Steffens en Dennis den Turk toonde veerkracht en bewees tegen het hogergeplaatste XerxesDZB dat het een sterke spelersgroep heeft. De eerste helft was de uitclub de betere ploeg. Na rust was Forum Sport scherper en gevaarlijker. Een knappe prestatie van een jong elftal.

Jurriaan Jouvenaar; Matthijs de Jong, Ian Baggerman (15. Djai l'Ami), Mike de Graaf, Timo Ploemen; Hugo v. Diepenbeek, Joshua Steenvoorden, Edoardo Saurwalt; Brian de Jong, Marc du Chatenier, Chadion Melfor. Doelpunten: Saurwalt (1-2) & Melfor.

SEV-Haagse Hout 2-1 (1-1)

"In de wedstrijdbespreking had ik mijn spelers erop gewezen dat Haagse Hout, een oude club van me, naar ons met geslepen messen zou komen. Dat ze de grenzen zouden opzoeken en daar óók overheen zouden kunnen gaan", zegt trainer Denis Luhulima. "Mijn dringende advies was ons niet te laten provoceren en gewoon te doen wat SEV graag doet; strijd leveren als we de bal niet hebben en onze kwaliteiten, snel combinatievoetbal, zoeken in balbezit." Voor rust lukte dit niet optimaal. Luhulima: "We hadden, zoals verwacht, een duidelijk veldoverwicht en creëerden veel mogelijkheden, maar het vizier stond nog niet op scherp. Pas in het 2e kwart scoorden we. Echter op slag van rust werd het 1-1, omdat er niet adequaat verdedigd werd. Na rust heeft Haagse Hout alleen nog maar verdedigd en waren alleen hun spelhervattingen uit corners en vrije trappen nog gevaarlijk, maar echt in gevaar kwamen we niet meer." Dat ene doelpunt verschil moest nog wel worden gerealiseerd. Luhulima: "Daartoe creëerden we ook legio kansen. Het niet zakelijk beslissen was zeker debet aan de moeizame score." Tim de Jong scoorde met een kopbal uit de rebound van een schot op de lat van Robin Schoew. Luhulima: "Helaas reageerde de scheidsrechter op het onterechte vlagsignaal voor buitenspel van hun clubgrensrechter." In de slotfase was er uiteindelijk toch nog gerechtigheid. "Uit een prima aanval werd één van onze aanvallers uit balans gebracht door de keeper, waarna de scheidsrechter gedecideerd naar de penaltystip wees. De altijd koelbloedige Jasper Koning rondde het prima af. Een moeizame maar terechte overwinning."

Björn Henrichs; Maarten de Vries, Wessel v. Huizen, Milan van der Veer (80. Björn v. Haarlem), Roland Groeneweg; Paul Janssen, Michiel v.d. Zwan; Tim de Jong; Robin Schoew, Jasper Koning, Valentijn Ebbers (46. Martijn Kersten (84. Randy de Witt)). Doelpunten: Janssen & Koning.

RKAVV-Quick Boys (vrouwen) 6-0 (4-0)

Voorafgaand was er een fotoshoot. De media-aandacht voor Sterre van der Zalm, Merijn Buitenhek en Nina van der Hoeven, die de Kerst Special van AD/Haagsche Courant Sport zullen gaan opsieren, zorgde aanvankelijk voor te veel afleiding van de concentratie, waardoor RKAVV stroef combinerend aan het duel begon. Toen er eenmaal gescoord was, was het hek van de dam. Trainer Bert van der Kaa was nog net niet lyrisch over zijn team. "Ik ben zeer tevreden. Vooral met de werklust van het hele team en het strijden met en voor elkaar! Maar natuurlijk zijn er óók verbeterpunten. Daar gaan we met elkaar mee aan de slag. Ons positiespel kan nog beter en het afmaken van de scoringskansen mag beter."

Sterre v.d. Zalm; Stephanie Groenendijk, Nikita v.d. Wijngaard, Jessie v. Leeuwen, Danitsja Verwoerdt; Claudia v.d. Hulst, Nina v.d. Hoeven (5. Mandy Martens), Michelle Hersmis; Romy v.d. Helm (75. Marleen Vogels), Sylvia v. Leeuwen, Angela de Koning. Doelpunten: de Koning, J. v. Leeuwen, v.d. Hulst (2), v.d. Helm & v.d. Wijngaard.

RKAVV-Alphense Boys 2-3 (0-2)

"Een zure nederlaag ja", zegt trainer Maurizio Ceccucci. "We startten slecht; niet scherp, geen duels winnen, inspiratieloos en binnen een half uur 2 goals tegen. Zelf misten we 2 kansen. Na rust hebben we ons herpakt, creëerden we kansen en gaven we niets weg." Uit een terechte strafschop werd het 1-2. Waar RKAVV pushte om de gelijkmaker te forceren, scoorde Alphense Boys tot vreugde van onder anderen oud-clubvoorzitter en oud-Voorburger Kees Jansma (FOX Sports Tafel van Kees) uit een counter 1-3. Ceccucci: "Wij gaven te makkelijk doelpunten weg. Zij scoorden 3x over onze rechterkant. Dat is een kwalijke zaak." Aanvaller Brandon Richardson is tot na de winterstop door een enkelblessure uitgeschakeld. De dit seizoen naar RKAVV gekomen aanvaller Serano van der Hurk (o.a. ex-Haaglandia) daarentegen heeft zijn eerste speelminuten in het 2e elftal gemaakt. Ceccucci: "Door zijn langdurende blessure komt hij van ver, maar zijn rentree ging wel redelijk."

Mike ten Kroode; Dave Hooijmans, Jordy de Wit, Peter Lomonaco, Riemer Bovet; Robin Steffens (75. Haitam el Marid), Wassim Bachar (83. Burak Huyuk), Rico de Boer; Oalid Faik, Remco Overdevest, Norvin Mercera (46. Karam Boukhari). Doelpunten: Faik (strafschop; 1-2) & De Wit (2-3).

Taurus-Wilhelmus 5-0 (1-0)

De ploeg van trainer Oscar Laguna Burgos had een complete offday en een ploeg tegenover zich waarbij alles lukte. Keeper Martesano Biliosa verwoordde het op zijn Facebook-pagina zo. "Ook wanneer het minder goed gaat een bericht op Facebook. Gezien ons spel was het een terechte nederlaag. Maar we staan aan het begin van een nieuwe week, gaan keihard trainen en staan er komend weekend gewoon weer! De wespen zullen terug prikken."

Warmunda- Stompwijk'92 2-1

"Een wedstrijd op natuurgras is in deze tijd van het jaar de garantie voor een wedstrijd die alle kanten op kan", zegt trainer Erik van Manen. "Na 88 minuten voetbal was het terecht 1-1, waarbij beide ploegen in de extra tijd van de eerste helft al wat gelukkig tot scoren waren gekomen. Na rust was het vooral hard werken en dat deden beide ploegen ook. Door dat harde werken leek het een stevig duel, maar alles bleef van twee kanten binnen de grenzen van het toelaatbare. Dat wij een competitiewedstrijd voor de zoveelste keer in de laatste fase verliezen is wel héél zuur." Drie oorspronkelijke basisspelers begonnen de wedstrijd op de reservebank, waardoor de gemiddelde leeftijd in het basiselftal omlaag ging. Een concessie die voor Van Manen onvermijdelijk was. "Dennis, Enrico en Donny hadden niet twee keer getraind. Ten opzichte van vorig seizoen, mijn eerste seizoen bij Stompwijk'92, hebben we sinds het begin van dit seizoen nieuwe afspraken over trainingsopkomst gemaakt, zodat we elkaar wat scherper houden. Daar was deze beslissing inherent aan."

Voetbalprogramma

Zaterdag 9 december
Te Werve-Forum Sport, 14:30 uur, Julialaantje, Rijswijk.
Alphia-SEV, 14:30 uur, Sportlaan, Alphen a/d Rijn.
Berkel-RKAVV (vrouwen), 11:00 uur, Het Hogeland, Berkel & Rodenrijs.

Zondag 10 december
SDO-RKAVV, 14:00 uur, Dr. Abraham Kuyperlaan, Bussum.
SJZ-Stompwijk'92, 14:00 uur, Nieuweweg, Zoeterwoude.
Wilhelmus-Graaf Willem II VAC, 14:00 uur

Dinsdag 12 december
Brielle-RKAVV (vrouwen), 20:15 uur, Geuzenpark, Vierpolders.

Uit de krant