Matthijs van der Heiden kreeg in zijn tweede partij wél loon naar werken en liet de sterke De Hoop geen kans. (foto: pr VVV).
Matthijs van der Heiden kreeg in zijn tweede partij wél loon naar werken en liet de sterke De Hoop geen kans. (foto: pr VVV).

VVV vlamt, verslaat VTV en handhaaft zich

Sport 165 keer gelezen

Leidschendam - VVV moest in de laatste wedstrijd tegen VTV in Nieuwegein een 6-4 overwinning halen voor de vierde plaats, die handhaving betekent in de eerste divisie. Het team slaagde in een waanzinnig spannende wedstrijd, maar moest diep gaan.

Nolan Schultz won tegen kopman John van Spengen. Matthijs van der Heiden begon tegen Max Romeijn. Romeijn liet een fenomenaal spelpeil zien en trok de stand gelijk. In de partij van Patrick Bruijne tegen Sanne de Hoop trok Sanne in de vijfde game aan het langste eind. VVV schakelde echter een versnelling hoger. De dubbel werd overtuigend gewonnen. Hoewel Romeijn echt vlamde, was Schultz in zijn tweede single nóg scherper. Hij won 3 games in de verlenging en zette VVV op 2-3.

Vervolgens vond Van Spengen Bruijne op zijn weg, die na een moeizame eerste game geen kans meer weggaf. Van der Heiden liet de sterke De Hoop geen kans. Bruijne kon het zesde punt scoren, maar kwam 2-0 achter tegen Romeijn. Bruijne vocht zich terug en met een 13-11 verlenging in de vijfde game was de vierde en zo gewilde plaats in de eerste divisie veilig gesteld.

VTV pakte nog de laatste twee puntjes, maar VVV was de grote winnaar.

Uit de krant