Vrijdagavond stonden 150 kinderen van vele basisscholen in de omgeving aan de start van de Light in Night kidsloop (foto: Michel Groen).
Vrijdagavond stonden 150 kinderen van vele basisscholen in de omgeving aan de start van de Light in Night kidsloop (foto: Michel Groen).

Light in night kidsrun Sparta op Westvliet gladjes verlopen

Sport 219 keer gelezen

Voorburg/Den Haag - Op vrijdagavond stonden ongeveer 150 kinderen van vele basisscholen in de omgeving aan de start voor de 11e Light in Night kidsloop die door de AV Sparta op de atletiekbaan van complex Westvliet werd georganiseerd.

De kerstmutsen, vreugdevuren, lichtjes, begeleidende kerstmannen -en vrouwen en stalletjes met chocomel en glühwein zorgden voor een vrolijke sfeer. Klein en groot gingen vol voor de 2,4 km. De atletiekbaan was nog behoorlijk glad na de winterse week, maar de kinderen wisten desondanks makkelijk op de been te blijven. Na een ronde op de baan gingen de kinderen op weg om met de lichtjes het duister rondom de sportvelden in te rennen.

Dat het ondanks de gladheid snel ging, bewees Juul Sauer van basisschool Essesteijn. Zij wist met haar 9.06 minuten alle jongens voor te blijven. De enige serieuze tegenstand kwam van een ander meisje. Sparta-atlete Zoe van Dam (Liduinaschool), vond na een rustige start aansluiting. Haar tijd was 9.21 min. Derde werd Dilza Nhur Ozate (De Buurtplaats), van AV Sparta en vorig jaar nog winnaar bij de meisjes.

De jongens maakten er ook een spannende strijd van. Bo Ekkelenkamp (3e) verliet als eerste de baan, daarna lag Constantijn Klomp (AV Sparta en Paradijsvogel) voorop, maar hij (2e) werd in het laatste stuk nog gepasseerd door de snelste jongen Jeno van der Togt (AV Sparta / Emaüsschool).

Uit de krant