Logo hetkrantje-online.nl
 Verdediger Burak Huyuk (RKAVV) stond weer eens in de basiself, maar kon ook niet verhinderen dat het 1-1 werd (foto: Hans v.d. Valk).
Verdediger Burak Huyuk (RKAVV) stond weer eens in de basiself, maar kon ook niet verhinderen dat het 1-1 werd (foto: Hans v.d. Valk).

Zinnen verzetten tijdens welkome winterstop

  •   245 keer gelezen   Sport

Forum Sport-FC Breukelen 3-0 (0-0)

De formatie van trainer Bas Steffens gaf voor rust veel druk, maar na rust werden de verhoudingen op de stand van de ranglijst pas uitgedrukt. "Klopt! De eerste helft speelden we gedreven, geconcentreerd en in een goed tempo aan de bal. Er waren goede aanvallen, die FC Breukelen op een sporadische counter na alleen kon tegenhouden. We veroverden vaak snel de bal weer terug." Dit hield Steffens zijn ploeg ook in de rust voor. "We moesten geduld houden en zo door blijven voetballen. Dit gebeurde en al heel snel viel de eerste goal. Daarna waren we heer en meester en liepen we met mooie aanvallen en goals uit. In het laatste kwartier kregen we nog een aantal grote kansen om de score nog hoger te laten uitvallen. Kortom een prima wedstrijd en dito resultaat om de winterstop mee in te gaan." Steffens is zeer tevreden met de eerste seizoenshelft. "De hoge plek in de subtop van de ranglijst in 1A is een compliment voor de spelers na maanden hard werken en met regelmatig goed spel. Dit geeft ons veel vertrouwen voor de tweede seizoenshelft."

Jurriaan Jouvenaar; Matthijs de Jong, Gino Lauwers, Mike de Graaf, Timo Ploemen; Hugo v. Diepenbeek (85. Djai l'Ami), Joshua Steenvoorden, Edoardo Saurwalt; Chadion Melfor, Marc du Chatenier, Leo Dijkhuizen (70. Jordy de Bruin). Doelpunten: De Bruin 2x en Du Chatenier.

SEV-Roodenburg gestaakt (2-0)

Door een onfortuinlijke open onderarmbreuk, waardoor de ambulance nog lange tijd op het veld moest blijven staan, werd de wedstrijd gestaakt. SEV heeft nu nog na de winterstop ruim anderhalve wedstrijd in te halen. De ranglijst in 4A geeft daar een vertekend beeld. Trainer Denis Luhulima: "Ik ga er vanuit dat we 27 januari gewoon thuis tegen Hazerswoudse Boys spelen en niet eerder thuis tegen Wassenaar of de 2e helft tegen Roodenburg hoeven te spelen. De omstandigheden kunnen dan ongunstig zijn." Hij is goed te spreken over het verloop van de eerste seizoenshelft.

"Er valt nauwelijks een onvertogen woord. Iedereen weet waarom hij wel of niet speelt en welke rol hij in de spelersgroep heeft. De verhouding tussen oudere en jongere spelers is goed. Zaterdag was Jeremy Knegtmans er voor het eerst weer op de bank bij, en de rentree van Thomas Lomonaco en tweede elftalkeeper Michael Nolet is nabij. Zelfs Nolet staat te trappelen van ongeduld om weer te mogen trainen. Dat had hij als spits nooit, heb ik van mijn voorganger Frank Dobbe begrepen. Een goed teken naar de groep, vind ik."

Björn Henrichs; Maarten de Vries, Björn v. Haarlem, Milan van der Veer, Roland Groeneweg; Paul Janssen, Michiel v.d. Zwan; Wessel v. Huizen; Robin Schoew, Jasper Koning, Valentijn Ebbers. Doelpunten: Schoew & Janssen.

RKAVV-Leonidas 1-1 (1-0)

Voor de derde keer in de eerste seizoenshelft liet hoofdklasser RKAVV haar tegenstander in 'the dying seconds of the game' op gelijk hoogte komen. "En daar hebben we na de wedstrijd achter gesloten kleedkamerdeuren opnieuw met elkaar op een normale manier over gesproken. Emoties horen gewoon bij het voetballen. We kijken nu alleen nog maar naar voren", zegt elftalmanager Rob van Pruijssen. "Vooraf waren we tevreden geweest met een punt, maar achteraf zijn we uiteraard teleurgesteld. We hadden bij rust al met 3-0 moeten voor staan. We nemen deze ervaringen als leermomenten mee naar de tweede seizoenshelft. We staan er weliswaar beter voor dan vorig jaar rond deze tijd, maar we moeten onszelf meer belonen. Kort en krachtig is dat gewoon het verschil. Als je de 3 wedstrijden niet gelijkspeelt maar wint sta je in de subtop. Maar 'als' bestaat niet." De Kerstveiling van zijn club was een doorslaand succes. "Dat dan weer wel. Een recordopbrengst en een substantiële bijdrage voor een echt Leidschendams project. We hadden mooie en tot de verbeelding sprekende kavels, zoals voetbalattributen die we soms door 'brutaal' met mensen in contact te komen voor elkaar kregen. Dat belooft veel voor toekomstige veilingen, maar ook Het Glazen Huis bracht de laatste jaren iets minder dan voorheen op. We gaan er uiteraard mee door!"

Mike ten Kroode; Burak Huyuk, Jordy de Wit, Peter Lomonaco, Riemer Bovet; Robin Steffens, Oalid Faik, Rico de Boer; Wassim Bachar (90+. Chris de Krom), Remco Overdevest, Karam Boukhari (68. Norvin Mercera). Doelpunt: Boukhari.

Stompwijk'92-RKDES 2-5 (0-3)

De laatste plaats voor het elftal van trainer Erik van Manen komt steeds meer in zicht. "Hoewel het nog dicht bij elkaar staat en er dus nog van alles kan gebeuren is dit niet waar we onze pijlen op gericht hadden." Tweedeling in de ploeg zorgde voor rust voor een vrijwel onoverbrugbare achterstand tegen de top 3 club in 3A. Van Manen: "Een aantal van ons gingen vanuit een eigen organisatie spelen, waardoor voorhoede en achterhoede niet met elkaar verbonden waren. Voordat we het in de gaten hadden waren we al drie keer weggecounterd. Ondanks dat we zelf ook kansen creëerden liepen we achter de feiten aan." In de rust zette Van Manen de organisatie weer opnieuw neer. "Al snel kwamen we terug tot 2-3 en hebben we zeker de kansen gehad op 3-3, maar we zitten duidelijk in de verkeerde hoek waar de spreekwoordelijke klappen vallen." De conclusie van de eerste seizoenshelft is voor Van Manen duidelijk. "Met minder dan 100% inzet, focus en concentratie ga je er in 3B gewoon aan. De tweede seizoenshelft kunnen we best wat goedmaken maar dan zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden. En misschien wel met andere mensen of een andere bezetting. We gaan daar de komende 2 weken eens goed over nadenken." Ten aanzien van vorig seizoen zijn wel stappen gemaakt in de organisatie. Van Manen: "In de stand op de ranglijst is dat niet direct zichtbaar, maar jongens als Pim van de Arend, Tim van Veen, Yorick van Benten, Jacco Sweere en Mitchell Jacobs hebben de stap naar de eerste groep gemaakt, waarbij we ook nog op een andere manier zijn gaan trainen. Het is nu twee keer verplicht trainen om te mogen starten in de basiself. Door blessures van Enrico Geus, Rick Luiten en Fabio Biegel zijn we veel wedstrijden zoekende geweest naar de juiste formatie, maar het mag duidelijk zijn dat we aan het bouwen zijn aan een elftal met nieuwe spelers en een serieuze verjongingskuur hebben doorgemaakt."

Jordi Bennis; Sem v.d. Salm, Pim v.d. Arend (77. Tim v. Veen), Bart v.d. Salm, Donny v. Marwijk; Dennis v.d. Linden (75. Jacco Sweere), Nick v.d. Bosch, Bo v. Viegen; Enrico Geus, Rick Luiten (68. Mitchell Jacobs), Nick Ammerlaan. Doelpunten: Geus (1-3) & Luiten (2-3).

SEP-Wilhelmus 0-3

Trainer Oscar Laguna Burgos is blij met een positief eind van het kalenderjaar 2017, waarin het voor hem als nieuwe trainer zoeken was naar de juiste spelers en balans in het elftal. "Ja, gelukkig zijn we het jaar goed geëindigd! We hopen het nieuwe jaar een constant niveau vast te houden, wat betekent dat we geen uitglijders zoals thuis tegen Taurus meer willen meemaken. Als je zo veel beter dan je tegenstander bent moet je dat soort wedstrijden ook daadwerkelijk winnen. Dat hebben we vooral thuis te weinig gedaan. We zitten nu in de subtop! En daar horen we zeker. Het wordt de tweede seizoenshelft een mooie doelstelling om tweede in 3B achter SVV te worden, want ondanks hun puntverlies zondag tegen Taurus gaan die zeker kampioen worden."

Martesano Biliosa; Tom Commers, Bas de Bree, Mathijs Wartna, Jasper Wartna; Tomas Ruijgrok (80. Carlo Goedhart), Bud de Bree, Timo Albers (65. Kevin Besamusca); Remy Kant (85. Bill Duah), Jake Smart, Jacky Adam. Doelpunten: Kant, Smart & Besamusca.

Meer berichten