Timo Ploumen (Forum Sport) scoorde de 2-1 tegen Die Haghe (archieffoto: AW).
Timo Ploumen (Forum Sport) scoorde de 2-1 tegen Die Haghe (archieffoto: AW).

De competitie begint weer voor alle clubs

Sport 281 keer gelezen

Forum Sport-Die Haghe 3-1 (0-1)

Trainer Bas Steffens is tevreden over winterstop waarin 3 oefenwedstrijden werden gespeeld en een teambuildingsweekend in Newcastle vorig weekend werd georganiseerd. "Het waren nuttige en goede oefenwedstrijden. De 2 wedstrijden tegen de hoofdklassers Zwaluwen en FC Rijnvogels waren prima. Die tegen de koploper in 2C Die Haghe was het de 1e helft minder. Die Haghe speelde met 2 spitsen. We hadden het voor rust lastig, óók omdat ze heel compact, ingezakt en goed georganiseerd stonden. De 2e helft stonden wij beter georganiseerd en kregen we de controle en ons eigen spel terug. Hierdoor kantelden we de wedstrijd. De ploeg laat zien dat ze naar de herstart van de competitie uitkijken. We hebben op de trainingen en in de wedstrijden laten zien dat we veel vertrouwen hebben en goed in ons vel steken. Dus wij als technische staf zijn benieuwd."

KMD-SEV 3-0 (1-0)

Giovanni Belloni; Maarten de Vries, Jeremy Knegtmans (46. Milan v.d. Veer), Bjorn v. Haarlem, Roland Groeneweg (46. Marco v. Gils); Paul Janssen, Michiel v.d. Zwan; Wessel v. Huizen; Martijn Kersten (46. Tim de Jong), Jasper Koning, Joshua Reid. Het contrast tussen de 2 oefenwedstrijden (collega-4e klasser Quintus thuis & 2e klasser KMD uit) was groot. Trainer Denis Luhulima: "En heel leerzaam. Van Quintus wonnen we met het jongste SEV 1 elftal ooit, waarin slechts 3 niet bij SEV opgeleide spelers zaten. Van KMD kregen we voetballes en zijn we technisch, tactisch en op beleving en felheid afgetroefd. We staan weer met beide benen op de grond, maar willen de lijn van voor de winterstop doorzetten. Helaas hebben we wat blessures, maar we gaan er uiteraard voor." Valentijn Ebbers, Robin Schoew, keeper Björn Henrichs (allen geblesseerd) en Tim de Jong zijn zaterdag afwezig.

RKAVV-FC Maense (vrouwen) 3-1 (1-1)

RKAVV Vrouwen speelde zaterdag pas haar eerste oefenduel in 2018. Vooral de eerste helft was niet groots. De 2e klasser nam na de 1-0 te veel gas terug en liet de 4e klasser te veel voetballen. "Dat kwam ook, omdat bij Maense 5 slimme speelsters speelden die in het verleden bij 1e klasser SVS hadden gevoetbald en wij de ervaren Jessie van Leeuwen miste", aldus trainer Bert van der Kaa, die na rust orde op zaken stelde. "Sterre was licht geblesseerd, waardoor Danitsja ging keepen. Daardoor ging Claudia achterin spelen en Merijn op het middenveld, waarop ze zich goed verweerde en prima speelde. Die strijd miste ik voor rust. Met onze voetbalkwaliteiten en het leveren van strijd kunnen we ver komen in de 2e klasse. Tegen Maense zijn we na rust niet meer in de problemen geweest." Michelle Hersmis was bij alle doelpunten betrokken. De 1-0 kwam voort uit een corner van Hersmis. Merijn Buitenhek, die al vanaf de B-jeugd bij de seniorenvrouwen traint en speelt, vierde haar rentree na langdurend blessureleed. "Ik trainde eigenlijk al heel lang weer mee, maar moest van de fysiotherapeut eerst op krachten komen voordat ik ook weer wedstrijden mocht gaan spelen. Daarom duurde het zo lang." De geplande oefenwedstrijd zaterdag bij DWO is geschrapt. Midweeks speelt RKAVV nog tegen 3e klasser SV Den Hoorn, waarna RKAVV klaar voor de competitie moet zijn.

RKDEO-Wilhelmus 1-1 (1-0)

Met het oog op de competitiehervatting zondag kijkt trainer Oscar Laguna Burgos terug op een goede winterstopperiode van de derdeklasser. "Winst op tweedeklasser Laakkwartier en 1-1 spelen tegen de nummer 2 op de ranglijst van 2C RKDEO, waartegen we eigenlijk ook de betere van het spel waren. Dan doe je het goed. We zijn scherp en bijna allemaal fit. Ricardo Schimmel keepte zondag omdat alleen mijn keepers Martesano Biliosa en Dennis Pronk nog wat kwakkelen met blessures. Dat is onze enige zorg nog. Nu nog een week lekker scherp trainen en dan moeten we er klaar voor zijn!"

Hollandia-RKAVV 8-1 (2-1)

Gezien de ruststand een geflatteerde competitienederlaag voor de hoofdklasser. Na de 3-1 kreeg Karam Boukhari de rode kaart en was er ook voor de debuterende doelman Petter van Pruijssen (18), die al meerdere oefenwedstrijden in het 1e elftal speelde, geen houden meer aan. Haitam el Marid en Giorgio Achterberg stonden na enkele invalbeurten voor het eerst in het basiselftal. Gino Bergwerff (17) en Serano van der Hurk debuteerden officieel als invaller. Voor 3e invaller, routinier en oud-aanvoerder Sjors Verhagen (30) betekende het zijn officiële rentree. "Vanaf eind oktober train ik weer 1x p.w. mee en daarnaast ga ik zo nu en dan naar de sportschool. Woon-werkverkeer en gezin laten meer trainen niet toe."

Het voetballen begon weer te kriebelen. Verhagen: "Dat ik eind vorig seizoen stopte had puur met mijn linkerknie te maken. Sinds een flinke tackle bij Nieuwerkerk een paar jaar geleden voetbalde ik met pijn. Maart vorig jaar op een inhaalwoensdagavond thuis tegen OSS'20 viel er ook nog eens iemand bovenop. Alleen met rust was de knie te genezen. Ik mis eigenlijk de kracht en topconditie nog voor het spelen in het 1e elftal. Op rechtsbuiten zie ik mezelf ook niet meer voetballen. Voor die positie mis ik de snelheid." Verhagen speelde tot het trainingskamp in Albufeira, waaraan hij meedeed, 5x als laatste man in het 2e elftal. "Gezien mijn trainingsachterstand voelt het raar dat ik er vorige week bij FC 's Gravenzande en nu bij Hollandia weer bij was. Mijn doel is het niet; ik wilde gewoon weer lekker met mijn vrienden bij de club trainen en voetballen. Maar als de trainer een beroep op me doet, sta ik er."

Transparant als hij is verantwoordde trainer Maurizio Ceccucci zich zondagavond via Twitter nog naar de achterban voor de grote nederlaag en richtte hij zich via dat medium ook tot zijn spelers. "Gefeliciteerd Hollandia en excuses RKAVV-supporters voor de schandalige 8-1 uitslag. Een prima 1e helft met goed voetbal en vele kansen, de 2e helft een collectieve wanprestatie met als inleiding de rode kaart voor Boukhari. Trek zelf het boetekleed aan en beloof herstel." RKAVV is ook nog actief in het districtsbekertoernooi. Na de thuiswinst op Forum Sport (2-0) eind 2017 werd RKAVV vorige week aan 3e klasser SV Charlois gekoppeld, waartegen in Rotterdam op 1 februari 's avonds gespeeld wordt. Bij winst volgt in de 4e ronde een thuisduel tegen de winnaar van Oegstgeest (4e klasser)-RVC'33 (1e klasser).

Voetbalprogramma

Zaterdag 27 januari
CSW-Forum Sport, 14:30 uur, Pieter Joostenlaan, Wilnis. SEV-Hazerswoudse Boys, 14:30 uur.

Zondag 28 januari
RKAVV-Jong Achilles'29, 14:30 uur. FC Rijnland-Stompwijk'92, 14:00 uur, Smaragdlaan, Leiden. Wilhelmus-WIK, 14:00 uur.

Uit de krant